Salı, Nisan 23, 2024
tr
Ana Sayfa EKONOMİ KKTCde Rumlar 8 milyon Euro harcadı

KKTCde Rumlar 8 milyon Euro harcadı

Haber: İlker ÇAKAN
  Rumların 2014’te KKTC ve Türkiye’de, kredi kartı ile  yapmış oldukları  harcamalar haber yapıldı.Fileleftheros gazetesi “Kuzey’de Otel, Bilet ve Kumarhanelere 8 Milyon Euro- Kıbrıslı Rumların Kredi Kartları Ateş Aldı” başlıklı haberinde, JCC şirketinin verilerine dayanarak, Kıbrıslı Rumların 2014 yılı içerisinde KKTC’de yaptıkları harcamaların büyük bir kısmının, otellerdeki  konaklamayla ilgili olduğunu yazdı.
Kıbrıslı Rumların ilk tercihleri arasında, kumarhaneler ve Ercan üzerinden Türkiye’ye yönelik seyahat biletlerinin bulunduğunu yazan gazete, Kıbrıslı Rumların, 2014 yılı içerisinde KKTC ve Türkiye’de kredi kartıyla toplam 11 milyon 627 bin 816 Euro ödediğini kaydetti. Sadece Kuzey Kıbrıs’taki mal ve hizmet alımı için ise 6.5 milyon Euro ödendiği belirtildi.
  Habere göre, Kuzey Kıbrıs’taki otellerden hizmet satın almak için toplam 9 bin 350 işlem karşılığında 2.6 milyon Euro; Türkiye’deki oteller için ise toplam 3 bin 230 işlem karşılığında 1 milyon Euro ödemede bulunan Rumlar, oteller için toplamda 3.6 milyon Euro harcadı.
  Gazete, KKTC’deki kumarhaneler için, Rumların geçen yıl 1.2 milyon Euro, Türkiye’deki kumarhaneler için ise 212 bin 715 Euro ödeme yaptığını yazdı. Kıbrıslı Rumların ayrıca KKTC ve Türkiye’ye, bilet alımı için yaklaşık 3 milyon Euro ödediği belirtildi.
  Gazete, Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın kapanmasının ardından, Ercan üzerinden yapılacak seyahatlerin, Atina üzerinden Türkiye’ye gidenlerin, direkt Ercan’dan gitmeyi tercih edecek olmasına bağlı olarak, artacağı tahmininde bulundu.
Gazete, ayrıca ilgili makamların konuyu incelemekte olduğunu ve bunun önlenmesi için çeşitli çözümler üzerinde durduğunu yazdı. Gazete, yine JCC şirketine dayanarak, KKTC ve Türkiye’de giyim ve ayakkabı için, 2014 yılı içerisinde, önemli bir harcama yapıldığını ve bunun için toplamda nerdeyse 1 milyon Euro’ya ulaştığını kaydetti. Habere göre, Rumlar, kıyafet ve ayakkabı için KKTC’de 436 bin Euro, Türkiye’de ise 488 bin Euro harcadı.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!