Salı, Nisan 16, 2024
tr

Terör

  Yıllar önceydi 20 yıldan daha fazla belki. Saddam’ın zulmünden Peşmergeler ülkemize sığınıyorlardı. Türkiye Cumhuriyeti devleti kucak açmıştı onlara. Batı yani bildiğimiz aynı batı demokrasi ve insan hakları dersi veren batı ülkemize gelen sığınmacılar konusunda yine bizi yalnız bırakmıştı. Bize öğüt vermeyi ihmal etmeyen ülkelerden birisi olan Fransa’da Madam Mitterand’ın böyle çok söylemleri olmuştu.
  Bize öğüt veren Fransa o zamanlar 40-50 kadar sığınmacıyı kabul etmişti. Diğer batılı ülkelerin de farklı bir tutumu yoktu. Bu arada PKK terör Avrupa’da itibar görüp kollanırken, ülkemizde masum insanları katletmeye devam ederken, Avrupa, Türkiye’nin terör örgütlerini desteklememeleri konusundaki uyarılara kulak tıkıyordu.
Daha önceleri ise ASALA denilen terör örgütü Türk diplomatlarını hunharca katlederken insan hakları ve demokrasi havarisi batı ne yapıyordu. Türkiye’nin uyarılarına kulak tıkıyordu. Bu sıralarda Almanya’nın başına dert olan Kızılordu terör örgütü üyeleri hapse atıldıktan sonra nasılsa hapiste ölüyorlardı. Almanyası, İngilteresi, Fransası, İspanayası, Portekizi gibi pekçok Avrupa ülkesi gelişmemiş Afrika ve Asya ülkelerini sömürüp zenginleşip geliştikçe buralardaki insanlar az gelişmişliğin verdiği sıkıntılar altında çaresizce kaderlerine razı oluyordu.
  Sonra bu gelişmemiş ülkelerden batıya sığınma ve batıda yaşama istekleri olunca şaşırıp kalıyordu Avrupa ülkeleri. Fransa Cezayir’de katliam yaptı, Almanya milyonlarca Yahudiyi ve diğer insanları yaktı. İsrail’de şimdi en önemsiz olaylarda bile binlerce Filistinliyi katlediyor, 7-8 yaşındaki çocukları suçlu diye tutuklayabiliyor, BM sekreteri Ban Ki-mun israilde yaptığı açıklamada çocuklar İsrail jetlerinin bombaları ile ölürken İsrailin haklı olduğunu söyleyebiliyordu.
 İnsanlarda korku ve endişe yaratmak için masum insanları öldürerek bazı kazanımları almaya çalışan terör örgütleri yanılıyorlar aslında. Bunun en iyi örneğini ise ülkemizde görebiliyoruz. Yıllardır binlerce insanı katleden, milyarlarca dolar zarar veren terör örgütüne ve liderine destek veren partiler Kobani’de Işidin yaptığı insanlık dışı, masum insanları katletmesini protesto ediyorlardı. Ama bu protestoyu yaparken bile terör estirilmişti ve yine pek çok insan canını yitirmişti.
  Kısaca terör nerede, ne zaman olursa olsun, hiçbir şekilde desteklenmemelidir. İnsan hakları, evrensel hukuk çerçevesi içinde tanımlanmalı ve hiçbir zümrenin diğer zümreye baskısı olmamalıdır. Bu anlamda terörden çok çeken ülkemizin, ellerinde masum insanların kanı olan batı ülkelerinde de 12 kişi değil bir kişide ölse terörü lanetlemesi batı için ders niteliğindedir. Terörü lanet mitinginde Yahudileri yakan Almanya’nın lideri ile Filistin halkını fosfor bombaları ile öldüren İsrail lideri kol kola olması da bir ironidir aslında.
 Ama yıllarca bizim çağrılarımıza kulak tıkayan Avrupa, saldırı kendisine yönelince bir araya gelmeleri sadece onların huzur bozulunca mı terörü önlemeye çalışmak önemli hale gelmiştir. Suriye’de, Filistin’de, Afrika’da ve dünyanın diğer bölgelerinde masumlar öldürülürken aynı duyarlılık gösterilirse ve terör örgütlerine silah yardımını yapan ticari unsurların faaliyeti engellenirse terör bitecektir.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!