Değerli Okuyucularım,
Yaklaşık olarak 2 haftadır Amerika Birleşik Devletleri, Florida eyaletinde bulunan bir üniversite kasabası olan Gainesville’deyim. Kasaba dediğime bakmayın University of Florida ABD’nin beşinci büyük üniversitesi olarak kabul ediliyor. 300 milyon kadar nüfusun olduğu ve 4.000 kadar yüksek öğretim kurumunun bir ülkede yaklaşık olarak 75.000 kişiye bir yüksek kurumunun düştüğünü görünce ülkemizde zaman zaman ilçelere yüksek okul yada fakülte açılır mı yada açılması uygun olur mu tartışması yaşandığını bir akademisyen olarak hatırlıyorum. Şekle ne kadar önem veriyoruz meğer. Neden kalite ve kuralların geçerli olduğu prensipleri hayata geçirmede zorlanıyoruz.
Kurallar ve kalite derken yine aynı üniversitenin Tıp Fakültesi Pharmacology and Therapeutics Departmanı ile Geriatric Research Education and Clinical Center’da 18 yıl önce doktora tezimin deneysel aşamasını tamamladığım dönem aklıma geldi. Prensipler ve kurallara uymadaki titizlik aynen devam ediyor. Ancak, güvenlik önlemleri daha da artmış durumda.
Amerika Birleşik Devletlerine vize alırken Türkiye’deki elçilikte parmak izi alınmasından tutun varış noktasında tekrar parmak izinin alındığı ciddi güvenlik önlemleri uygulanıyor. Amasya Üniversitesi’nde Rektör Yrd. ve Dekan olarak görev yaptığım dönemde yetkili olduğum ve Amasya Üniversitesi’nde İngilizce öğretmenliği yapan Jesica ve Mathew ile görüşme imkanımızda oldu. Önümüzdeki Akademik yılda da Amasya’ya gidebileceklerini söylediler.
ABD’ye 16 saat kadar süren bir yolculuk sonucunda Miami şehrine ulaştık. Bir gece Miami’de konakladıktan sonra otomobil ile yaklaşık 300 mil yol katederek Gainesville kasabasına geldik. Burada araçlar ucuz, benzin ucuz (
Buradaki çalışmalarım yaklaşık iki ay sürecek. 2011-2012 Akademik yıl başında İnönü Üniversitesindeki görevime tekrar döneceğim. Bundan sonraki yazılarımda buradaki izlenimlerimi paylaşmaya devam edeceğim. Tekrar görüşmek üzere sağlıcakla kalın.
Saygılarımla.