Cuma, Nisan 26, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Havza izlenimleri, turizm ve Kaymakam Erol Rüstemoğlu

Havza izlenimleri, turizm ve Kaymakam Erol Rüstemoğlu

  Samsun-Havza ilçesi; Karadeniz Bölgesinin kaplıca turizminde en önemli ve bu konuda marka olmuş turizm merkezlerimizden birisidir. Havza, Karadeniz Bölgesini diğer Anadolu bölgelerine bağlayan devlet karayolu üzerindedir. Türkiye’de özellikle Karadeniz Bölgesinde kaplıca turizmi denilince akla gelen ilk yer Havza’dır. İlçenin ekonomisine en büyük canlılık katan ekonomik girdi kaplıcalardır. Diğer yönden Havza halkının en büyük gelir kaynaklarından biriside hayvancılıktır. Süt ürünleri üretimi yaygın vaziyettedir. Havza’da kaplıca turizmi yeteri kadar gelişmemiştir. İlçede kaplıca turizminin gelişmesi için ilçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu yoğun gayret ediyor ve bu konuda ilçenin gelecekte ufkunu açacak yeni projelere imza atmıştır.

  Ancak bir yerde turizmin yeteri seviyeye gelmesi için mülki idarenin dışında o yerdeki sivil toplum örgütlerinin ve o yöre halkının gerekli özveriyi göstermeleri gerekir. Turizmde kalkınma topyekün olmaktadır. Turizme gelişmeyi istenilen anlamda yakalamak için halkın bu işin içinde olması gerekir. Yaşadığımız yüzyılı düşünürsek, ülkelerin ekonomik girdilerinde turizm önemli bir payı teşkil etmektedir. Turizm bacasız sanayi demektir. Ancak bacasız sanayide gelişme alt yapı tesisleriyle birlikte halkın bu konudaki inancını uygulamaya koyması gerekir. Nasıl mı derseniz? Bir yere gezmeye gelen bir turist o yerden memnunsa gittiğinde o turist o yere yeni bir turistin gelmesine vesile olur. Kısaca turisti o yöre halkının memnun etmesi gerekir.

  Turist o yöreye geldiği zaman ilgi ve alaka ister. Sizin yörenizde ne kadar tarihi eser ve doğal güzelliğiniz olsa dahi siz orayı turiste yeteri kadar sunamazsanız başarıyı yakalama şansınız azalır. Onun için turizmde başarılı olmak için iyi bir sunum gerekir. Sunum yapmadan öncede yöre halkına da turizmde gelişme heyecanını vermek gerekir. Yapacağınız tüm işlerinizde heyecan taşımanız gerekir. Başarılı olacağız kelimesini kalbinde taşıyan ve buna inanan insanlar hep başarılı olmuşlardır. Bunun için başarıda heyecan önemlidir.

  Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Havza ilçesinin ekonomik ve sosyal gelişmesi için büyük gayret sarf ediyor. Çalışkan, idareciliği yöre halkı tarafından takdir edilen ve devlet duruşu sergileyen kaymakamlarımızdan birisidir. Diğer taraftan Havza Kaymakamı Erol   Rüstemoğlu net bir duruş sergileyerek başarılı bir idarecilik performansı sergiliyor. Halkımız net idarecilik, düzgün ve dürüst idarecilik yapanı bağrına basıyor, takdir ediyor. Bu başarıyı her idarecinin yakalaması oldukça zordur.

  Kaymakam Erol Rüstemoğlu’nun  başarılı bir mülki idare amiri nasıl olmalıdır sorusuyla ilgili olarak ilginç ve mesaj dolu sözleri şöyledir; “  Atatürk’e veya Hazreti Ali’ye ait olduğu söylenen bir söz vardır. “İnsan sevgisi olmayan bir kişi idareci olamaz.” İnsanınızı ve insanları sevmiyorsanız, değer vermiyorsanız idareci olamazsınız. Kaymakam veya başka ne olursa olsun önce insanları sevmek gerekir. Önce kendinizi sevmeniz lazımdır. Önce kendinizi seveceksiniz, insanları seveceksiniz. Vatandaşı seveceksiniz, vatandaşa ve kendinize karşı saygılı olacaksınız.

  Bu saygıyı ve sevgiyi kaybederseniz bırakınız idareci olmayı, insan olduğunuzda şüpheli olur. Her şeyin başında; insanı, milleti, vatanı, devleti sevmek veya onlara karşı saygılı olmak ve sorumluluk sahibi olmak gerektiğini düşünüyorum. Bunları başarabiliyorsanız ki aslında bunları başarmak çok kolaydır. Biz nasıl idare ediyoruz bilmiyorum. Bunları başaran bir insan; idarecilikte de başarılı olur, hayatta da başarılı olur. Hangi noktada olursa olsun başarıyı yakalar diye düşünüyorum. Başarılı mı? Başarısız mı? Onu ben değerlendiremem, onu vatandaş değerlendirir. Biz onu vatandaşın değerlendirmesine bırakıyoruz.”

  Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu örneğinde olduğu gibi başarılı mülki idare amirlerinin çoğalması dileğiyle.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!