Cuma, Nisan 19, 2024
tr
Ana Sayfa SAĞLIK Houston The Methodist Hospital Malatya'ya geliyor

Houston The Methodist Hospital Malatya’ya geliyor

Haber: İlker ÇAKAN

  Turgut Özal’ın Houston’da kalp ameliyatı olduğu The Methodist Hospital Malatya’ya geliyor. Methodist Turgut Özal Tıp Merkezi’nin yanına De Bakey Kalp ve Karaciğer Hastanesi kuracak.  Texas Eyalet Parlamentosunun davetlisi olarak ABD’ye giden AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyon üyesi Mehmet Şahin,  Texas eyaletine bağlı Houston kentinde, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın ise kalp ameliyatı olduğu The Methodist Hastaneleri’ni ziyaret etti.  

  The Methodist Hastaneleri Genel Direktörü Bayan Cathy  Easter ve Uluslararasi İliskiler Direktörü Janice  Finder ile görüşen Şahin, “Türkiye’nin sağlık haritasını göz önünde bulundurduğunuzda Malatya en sağlıklı il olarak karşınıza çıkar. Bu toprakların yetiştirdiği 8’inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal, bu hastanede iki defa ameliyat oldu. Bu hastaneyi model alan merhum Özal, İnönü Üniversitesi bünyesinde kurduğu Turgut Özal Tıp Merkezi ile Methodist Hastaneleri arasında bir işbirliği protokolünü hayata geçirdi. Ancak daha sonraki yönetimler bu işbirliğini rafa kaldırdı. Gelin bu yarım kalmış projeyi tekrar hayata geçirelim” dedi.

  İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin karaciğer nakillerinin yanı sıra böbrek nakilleriyle de bölgede saygın bir merkez olmayı hedeflediğini kaydeden Şahin, “Türkiye, hükümetimizin istikrarlı politikaları sayesinde Türkiye dünyanın cazibe merkezi oldu. Birçok alanda Türkiye bölgede ilham kaynağı oluyor. Sağlıkta dönüşüm programlarımız sayesinde hastanelerimiz modern sağlık hizmetleri vermektedir” dedi.

  The Methodist Hastaneleri Genel Direktörü Cathy  Easter, Methodist International ekibinin bir parçası olarak, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşu ile güçlü ilişkiler kurduklarını, bu çerçevede Dubai Mall Tıp Merkezi, Birleşik Arap Emirlikleri Emaar Sağlık Grubu ile ortak projeler yürüttüklerini, bu ortaklığı Malatya ile genişletmeleri durumunda memnun olacaklarını ifade ederek, “Uluslararası hasta hizmetlerinin gözetimini sağlayacak ve daha fazla istihdam geliştiren projelerle Latin Amerika ve Orta Doğu gibi seçkin uluslararası pazarlarda yüksek kaliteli hasta hizmetler sunan Methodist markasını genişletmeye çalışıyoruz” dedi.

  Yaklaşık 13 bin personeli bulunan The Methodist Hospital hastane grubunun bünyesinde 5 hastane bulunuyor. Grup hastalarından yılda net 1.2 milyar dolar gelir elde ediyor. Yardım ve bağış gelirleri ise 400 milyon dolara yaklaşıyor.

 
                                         
                         AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyon üyesi
                           Mehmet Şahin- The Methodist Hastaneleri Genel Direktörü 
                          Cathy  Easter  -Uluslararası İliskiler Direktörü Janice  Finder
 
De Bakey adına  bir kalp ve karaciğer merkezi kurulması projesi

  Uluslararasi İliskiler Direktörü Janice  Finder de Şahin’in Turgut Özal’ın bypass ameliyatını yapan kalp cerrahı Michael De Bakey adına  bir kalp ve karaciğer merkezi kurulması projesini gündemine aldı. Merhum  Turgut Özal’ın yanısıra Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin ile eski Polonya Devlet Başkanı ve Dayanışma Sendikasının önderi Lech Walesa gibi birçok dünya liderinin doktoru oaln  Prof. Dr. Michael DeBakey, 12 Temmuz 2008 tarihinde 99 yaşında ölmüştü. Şahin, projenin bir an önce hayata geçirilmesi için en yakın uygun tarihte Easter ve Finder’i Malatya’ya davet etti.

  Easter, Turgut Özal Tıb Merkezi ile tekrar işbirliği halinde çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını, tekliflerine ilgi duyulması halinde ilk olarak Ortadoğu Genel Müdürünü Malatya Turgut Özal Tıp Merkezini ziyaret etmesi için yönlendireceğini ve bilahare  bu doğrultuda bir heyet ile Malatya’yı ziyaret edip  yıllardır küllenmiş ilişkileri tekrar geliştirmek için gayret  edeceğini kaydetti.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!