Pazar, Mayıs 19, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Sorunlarımız için demokratik tepkimizi ortaya koyalım

Sorunlarımız için demokratik tepkimizi ortaya koyalım

  2011 yılında memurlara yapılması gereken zam oranları belirlendikten sonra il-ilçe şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ile ilçe milli eğitim müdürlerinin son yıllarda olduğu gibi yine unutulduğunu düşünüyorum. Kabul edilen zam oranları şunu göstermektedir ki, 2011 yılında müdürlerin astları ile aralarındaki maaş farkı artarak devam edecektir. 375 sayılı KHK nin  Ek–3. maddesi kapsamı dışında bırakılan MEB eğitim yöneticilerine ek ödeme ödenmemesi bu mağduriyeti oluşturan en önemli öğedir. Bunu için; Derneğimiz (UEYDER) sendikalara faks çekme eylemi başlatmıştır. Üye olsun, olmasın tüm il-ilçe şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ile ilçe milli eğitim müdürleri demokratik bir tavır sergileyerek bunu desteklemelidirler.

  Özellikle mali hak kayıplarına karşı duyarsız olmadığımızı göstermemiz gerekir. İllerde, ilçelerde alanımız ile ilgili olsun olmasın, kişi ve kurumların birçok problemini çözme noktasında yardımcı oluyoruz. Kendi problemlerimize ilgisiz kalmayalım! Ortada giderilmesi ile ilgili hiçbir emare bulunmayan bu görevleri yapan bizlere karşı haksız bir uygulama var. Haksızlık karşısında susmayalım! Bunu örgütlenerek gösterelim. Öncelikle derneğe üyelik konusunda daha duyarlı olalım. Kafamızdaki kaygıları bir kenara bırakmamız lazım. Ülkemiz eskisi gibi değil, daha demokratik. Üyelik konusunda çekingen davranmayalım.

  Bugün maaşlarımızın astlarımızdan daha az hale gelmesinin nedeni yukarıda da belirttiğim gibi bizlere verilmeyen ek ödemedir. Öğretmen okul ve kurum müdürlerine her ay 288,01 TL şefler hariç diğer memurlara 282,36 TL, yardımcı personele ise 276,72 TL ödenmektedir. 2011 yılından itibaren ise bu rakamlara 80 TL daha eklenecektir. Ek ödemeye yapılan bu zam, üst ile ast arasındaki maaş farkını üst aleyhine günden güne arttıracaktır. 2011 yılında uygulanacak bu zamlardan sonra MEB de kurum içerisinde maaş hiyerarşisi daha da bozulacaktır. Aslında sıkıntı yalnızca ek ödeme de değildir. Özel hizmet tazminatının ve ek göstergenin de düzenlenmesi gerekir. 

  Bu ve benzer hak kayıplarımız ile ilgili olarak dernek yönetim kurulundaki arkadaşlarla Ramazan Bayramı’ndan sonra Ankara’da yetkililerle görüşmeler yapmayı planlıyoruz. Bakanlığımızın bürokratları, sendika temsilcileri, eğitim komisyonundaki milletvekilleri ile sorunlarımız ile ilgili görüşmeler yapacağız. Görüşmelerle ilgili sonuçları ve değerlendirmeleri, derneğimizin web sitesinden ve bu köşeden sizlerle paylaşacağız. Onun için derneğimizin başlattığı faks çekme eylemini desteklemenizi bekliyoruz. Faks metni http://tr.ueyder.org, adresinde yayınlanmıştır. Sendika merkezlerine adreste yayınlanan metni fakslayalım. Sendika başkanlarına taleplerimizi iletelim.

Toplu görüşme sonuçlarının değerlendirilmesi

  2011 yılında şu bir gerçek ki sendikalar benim tahmin ettiğimden daha yüksek bir zam oranı aldılar. Geçmiş yıllar ile kıyasladığınızda zam oranı hiçte küçümsenecek gibi değil. Özellikle sözleşmeli personele, 2011 yılında verilecek zam oranı, aile yardımının hesaba katılması ile birlikte 200 TL yi geçmiştir. Bu yeterlidir, anlamı da hemen çıkarılmasın lütfen!  Sadece tahminimi yazdım. Toplu görüşme priminin alınıyor olması, sendikaların büyümesi açısından da çok önemli bir başka kazanç. 3 ayda 45 TL toplu görüşme priminin sendika üyeleri için alınması demokrasimizin gelişmesi için önemlidir, diye düşünüyorum. Bu daha fazla memurun örgütlü olması demektir. Bunun için Memur-Sen ve Kamu- Sen’e teşekkür ediyorum.

  Ancak; 2010 yılı toplu görüşme tutanağının,  Ek-2 bölümünün kamu kurumlarına intikal ettirilecek konfederasyon talepleri başlığı altındaki 6. maddesinin k) bendinde; Öğretmen dışında Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının (Hizmetli, memur teknisyen, v.b) görev tanımlarının yapılması ve yer değiştirme işlemlerinin düzenlenmesi konusunda bir çalışma yapılması, (Bu madde de il-ilçe Şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ile ilçe milli eğitim müdürleri niçin yok! vb’den  kasıt müdürler mi?)

  Ayrıca; Ek-3 te ilgili kurumların görüşleri alınarak sonuca göre değerlendirme ve çalışma yapılacak hususlar başlığı altında 6.) madde; Fazla mesai uygulamaları ile 375 sayılı KHK uygulanması konusunda ortaya çıkan sorunların giderilmesine ilişkin ortak çalışma yapılması (Bu madde ile ilgili sendikaların çalışmalarının takipçisi olacağız.)

  Değerli; il-ilçe şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ile ilçe milli eğitim müdürleri, sendikalara ek ödeme ile ilgili talebimizi içeren ve dernek sitesinde yer alan yazıyı fakslayarak, demokratik tavrımızı sergileyelim.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’nin Türkiye ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile düzenlediği ortak basın toplantısında verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve...

AB’nin düşünce kuruluşu EUISS’in raporu: “Türkiye dünyada dört kritik bölgede önemli güce sahip”

Merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te olan Avrupa Birliği (AB) Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (EUISS), Türkiye'nin küresel ölçekte yükselen konumuna dikkati çeken "Türkiye'nin Dünyadaki Kartları" başlıklı bir...

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “KKTC ile ekonomik ilişkilerimizi geliştireceğiz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları...

TIR’cıların AB ülkelerinde vize sorunu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç; TIR’cıların AB(Avrupa Birliği)ülkelerinde yaşadıkları vize sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “AB ülkelerinin vize süreçlerinde adeta...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!