Cuma, Kasım 22, 2024
tr
Ana Sayfa KAYMAKAMLAR Artova Kaymakamı Mustafa Şahin: "Tokat ve Artova üretiyor"

Artova Kaymakamı Mustafa Şahin: “Tokat ve Artova üretiyor”

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

  Tokat-Artova ilçesi Tokat’ın en küçük ve en eski ilçelerinden birisidir. Artova’nın Tokat iline olan uzaklığı 40 km. olup, rakımı 1.200 m.’dir Kaymakamı Mustafa Şahin, ilçede üç yıldır görev yapmaktadır. Kaymakam Mustafa Şahin, ilçenin; ekonomik, eğitim ve sosyal yönden topyekûn kalkınması için örnek alınacak bir çalışma başlatmıştır. 2008 yılında uygulaması için çalışılan ve bir türlü başlatılmayan TOKİ konutları yapımını başlatmıştır. Yoğun çalışması sayesinde ilçeye 10 trilyonluk devlet yatırımın gelmesini sağlamış ve ilçeye iki öğrenci yurdu yaptırmış.

  Ayrıca yıllardır bir türlü yapılamayan ve üzerinde 13-14 köyün bulunduğu 14 km.’lik Artova-Zile yolunun asfalt yapılması için ihalesinin yapılmasını sağlamşıtr.Bu konuda Kayamakam Mustafa Şahin Şunları söylüyor: “Artova ile Zile arasında 14 km. bir stabilize yolumuz vardı.Bu yol güzergahında 13-14 tane köy vardır. Bu yol uzun zaman yapılamadı. Kendi vicdanımda şunu söyledim. “Yarabbi bu yolu yapmak inşallah bize nasip olur.”

  Artova’da eğitim seferberliği başlatarak, 2009 yılında Artova Lisesi ÖSS  SÖZEL 2’de Tokat birincisi ve Türkiye 264’üncüsü olmuştur. Ayrıca Artova Kaymakamı Mustafa Şahin, eğitimde ÖSS’de Türkiye örneği bir başarı elde edilmesini sağlamıştır. Üniversite imtihanına giren 40 öğrenciden 38’i üniversitelere yerleşmiştir.

  2010 yılında ise Artova Lisesi; TS-1’de Tokat birincisi ve Türkiye 209’cusu, TS-2’De Tokat birincisi ve Türkiye 232’cisi oldu.Böylece Artova Kaymakamı Mustafa Şahin, eğitimde ÖSS’de Türkiye örneği bir başarı elde edilmesini sağlamıştır. Çalışkan, devlet adamı,yapmak istediği işi bitiren, ilçenin ekonomik ve eğitim yönünden layık olduğu yere gelmesi için birçok projeye imza atan, halkın her kesimiyle iyi bir iletişim kuran ve bu nedenle halkın sevgisini ve takdirini kazanan, projeler Kaymakamı Mustafa Şahin, “Artova’da üç yılda yapılan hizmetler ve mülki idare amirliği” konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;

Sayın Valimiz üreten bir Tokat istiyoruz demişti

  “Artova’da göreve başladığım 2007 yılının Ekim ayında giden Valimiz Recai Akyel bize bir hedefimizin ve bir sloganımızın olması gerektiğini söylemişti. Sayın Valimiz üreten bir Tokat istiyoruz demişti. Daha sonra bu hareketin üretimde ekonomik katkı sağlaması yanında zihinsel dönüşüm hareketi olduğunu gördük. Buna kendimizi hazırladık ve bütün motivasyonumuz bu oldu. Üreten bir Tokat’a üreten bir ilçe olarak katıldık. İnsanların nasıl etkilendiğini burada öğrendik. Sayın valimizin “Tokat üretiyor” kavramıyla bizi nasıl şekillendirdiğini burada gördük.

Yerinde durmayan, üretebilen bir ilçe olmak için uğraştık

  Meğerki biz farkında olmadan aslında şekillenmişiz. Aslında yerinde durmayan, üretebilen bir ilçe olmak için uğraştık. Bu nedenle üreten bir Artova hedefledik. Bu nedenle insanlarımızda bir zihinsel dönüşüm hareketi başladı. TOKİ’nin Artova ilçesine gelmesi önemli bir konudur. TOKİ’nin Artova’ya gelmesi çok kolay olmadı. İlçemizde 2007 yılında faaliyete geçen bin çimento fabrikası kuruldu. Bu fabrikanın işçileri, ilçemizde görev yapan memurlar Tokat’a geliş-gidiş yapıyorlardı. Böylece ilçemizin ekonomik kaynağı ile gitmiş oluyor. TOKİ evlerinin ilçede yapılmasıyla birlikte ekonomik etkisini uzun vadede gösterecektir. TOKİ’nin burada yaptırdığı 104 konutlu 4 blokun 3 bloku şu anda bitmiş durumdadır. Diğer dördüncü blokta önümüzdeki bir ay içinde yapılacaktır. Artova’nın rakımı yüksektir. İlçemizde kapalı spor salonu yapılacaktır.                                       

İlçemize bir yüksekokulun açılması

  Bununla ilgili ihale önümüzdeki ay içerisinde yapılacaktır. Diğer yaptığımız bir çalışma ilçemize bir yüksekokulun açılmasıdır. Bu okulun açılmasıyla birlikte ilçemize gelecek olan her öğrencinin ekonomik katkısı olacaktır. Ayrıca belediyeler iller bankasından ödeneklerini nüfuslarına göre aldıklarından, yüksekokulun ilçede açılmasıyla birlikte ayrıca ilçemize bir ekonomik katkısı olacaktır. Öğrenci üretenden tüketen bir guruptur. Bu nedenle gelecek öğrenciler ihtiyaçlarını Artova’daki dükkanlardan alacaklardır. İlçemizde bulunan çimento fabrikası ilçemize katkı yapmak üzere eğitimle ilgili bir bina yapmak istiyor.

Eğitimde yeni bir uygulama yaparak başarı grafiğini sürekli yükselttik

  Benim göreve başladığımda üniversiteyi yılda 2-3 öğrenci kazanıyordu. Bundan sonra uygulama yaparak başarı grafiğini sürekli yükselttik. Artova lisesinde olan başarılı öğrencilerimizi Tokat’taki dershanelere gönderdik. Geçen yıl Artova Lisesinde son sınıfta bulunan 40 öğrenciden 11 tanesini dershaneye gönderdik.  Bunun sonucunda başarı elde ettik. 2009 yılında Artova Lisesi; SÖZEL-2’de Tokat birincisi ve Türkiye 264’cüsü oldu. Üniversiteye yerleştirme oranı ile de Türkiye üçüncüsü oldu. 2010 yılında ise Artova Lisesi; TS-1’de Tokat birincisi ve Türkiye 209’cusu, TS-2’de Tokat birincisi ve Türkiye 232’cisi oldu. Ayrıca Artova Lisesi üniversitelere öğrenci yerleştirme oranı itibariyle Türkiye üçüncüsüdür. Böylece yaptığımız çalışmalarla Artova’da eğitimde büyük bir başarı elde ettik. Bu konuda eğitim camiasında çalışan arkadaşlarımız üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yaptılar.

Eğitimde yaptığımız hizmetlerimiz sonuçlara yansıdı

  Üniversitelere öğrenci yerleştirme yönünden alınan sonuç Tokat ve Artova için iyi bir sonuçtur. Eğitimde yaptığımız hizmetlerimiz sonuçlara yansıdı ve bundan çok mutlu olduk. Bu konuda yaptığımız çalışmalara sayın valimizde destek verdi. Başarı bir ekip işidir. İlçede başarı varsa bu kaymakamsız mümkün değildir. İlde bir başarı varsa valimizin büyük katkısı vardır. Başarı da ayrıca eğitimde çalışan her kademedeki insanın faydası olmuştur. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Meslektaşlarımın hepsi değerli insanlardır. Bulunulan yöntem bulunmuş bir yöntem değildir. Sadece farklı bir yöntemdir. Başarı bir ekip işidir. Ekip başarılı olursa o işte başarı vardır. Ancak bu ekip her yerde kurulamayabilir.

Ekip çalışmasında başarıda istek önemlidir

  Ekip çalışmasında başarıda istek önemlidir. Diğer bazı ilçelerimizde çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak da başarıdır. İlçemizde biz bu işi aştık. İlçemiz küçük olduğu için çocuklarımızın ders dışında hayatlarını şekillendirecek fazla sosyal bir alanda yoktur. Çocuklarımızın eğitimdeki başarısı gerçekten bizi çok sevindirdi. Ben saat 17’den sonra çalışmam diyen bir ekiple başarılı olamazsınız. Ekipte gönüllü çalışmakta başarı vardır. Eğitimdeki bu başarıyı elde etmek için, çocuklarımızın ders çalışması için Artova Lisemiz bu çalışma döneminde geç saatlere kadar açık bırakıldı. Çocuklarımız evlerinde rahat ders çalışma ortamı bulamadıkları için aydınlamanın merkezi bu okulumuzu öğrencilerimizin ders çalışması için açık bulundurduk. Öğretmenlerimiz mesai dışında ek ders ücreti almadan çocuklarımıza ders verdiler.

Öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle katkıda bulundular

  Böylece öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle katkıda bulundular. Ekip kurarken ekip sadece otomatik olarak ortaya çıkmıyor. Ekibin kendi arasında uyumlu ve başarılı olacağına inanması gerekir. Ekipte önce hedef buluyorsunuz, sonrada hedefe doğru yürütüyorsunuz. Kurulacak ekibin ben yapılacak işi başaracağım demesi lazımdır. Üniversite sonuçları alınıncaya kadar bu motivasyonun devam etmesi gerekir. İnsanın olduğu yerlerde değişik nifaklar, entrikalar çıkıyor. Bunlardan uzak durulduğu müddetçe başarı ortaya çıkıyor. Bu yönden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm öğretmenlerimize takdirname verdim.

Takdirnameyi üniversite sonuçları açkılanmadan önce verdim

  Ben bu takdirnameyi üniversite sonuçları açkılanmadan önce verdim. Burada önemli olan ekibin kurulması ve bir yıl boyunca devam etmesi önemlidir. Ekmiş olduğunuz üründen hasadınızı alırsınız o ayrı bir konudur. Başarıdan sonra ödüllendirilmeyi herkes kendi vicdanında bulur. Öğretmenler arasındaki o inanmışlık ve birlik-beraberlik duygusu takdire değerdir.

Türkiye Cumhuriyetinde bu tespiti çürütmek adına çalışıyorum

  Ziya Paşa bundan 150 yıl önce söylenmiş bir sözünde “Avurapa’yı gezdim, dörtbaşı mamur şehirler, yerleşim yerleri gördüm ve Osmanlı İslam diyarına geldim her yer harabe,savaştan çıkmış gibidir.” diyor. Bu tespit aklıma sık gelir. Osmanlı Devletinden bu tarafa yaşamış Türkiye Cumhuriyetinde bu tespiti çürütmek adına çalışıyorum. Avrupa’nın birçok ülkesini çeşitli vesilerle gördüm ve her taraf dört başı mamurdur. Yerleşim yerleri, imarları iyi ve ekonomileri dengelidir. Anadolu insanı çok değerli bir insan,toprağına ve insanına hayranlığımız var.

2010 Türkiye’sinde perişanlığı yaşaması bizim vicdanımızı zorluyor

  Tarihinde 16 tane devlet kurmuş ve bir rivayete göre beylik olarak değerlendirildiğinde ise 120 tane devlet kurmuş bir insan yapısının 2010 Türkiye’sinde hala perişanlığı yaşaması bizim vicdanımızı zorluyor. Bunun giderilmesi adına bizim üzerimizde görevin ötesinde bir misyon vardır. Her şey görev değildir. 5442 sayılı kanunda kaymakamın ve valinin görevleri zaten yazıyor. Bunun ötesinde birde misyon vardır. Misyonunuz nedir? Gittiğiniz yerlerde insanların sosyal yapısını, kültür yapısını, hayatı güzelleştirmek, kolaylaştırmak gerekir. Örnek verecek olursak altmış yaşında bir insan sizi kaymakam olarak farklı bir insan olarak değerlendiriyor.

Sorun çözen, hizmet getiren, özveride bulunan devlet olarak görüyor

  Sorun çözen, hizmet getiren, özveride bulunan devlet olarak görüyor. Makamda oturarak yasal anlamda benim görevim şudur, benim görevim burada bitmiştir diye çekip gidemezsiniz. Orada misyonunuzu eda etmelisiniz. Anadolu’da görev yapmak çok farklıdır. Ben bunu çok seviyorum. Bir köye gidiyorum. Köyde ekmek yapılırken, oradan bir parça ekmek alıp yemek çok hoşuma gidiyor. Herhangi bir köyün çeşmesinden su içerken çok hoşuma gidiyor. Ben bunlardan zevk duyuyorum. Arazide çalışan insanları görünce çok mutlu oluyorum. Allah’ıma bu duyguları bizden söküp-atma diye dua ediyorum.

  Bunlardan zevk almadığınız zaman bu angarya oluyor. Büyükşehirlerin ışıltılı dünyasında yaşamak güzel bir şey ama, onun ötesinde susuz bir insanın susuzluk ihtiyacını giderebiliyorsan, yolu olamayan bir insanın yolunu yapabiliyorsan o insanla o mutluluğu yaşamak apayrı bir duygudur.

Artova ile Zile arasındaki 14 km.’lik stabilize yolumuzun ihalesi yapıldı

  Artova ile Zile arasındaki 14 km.lik bir stabilize yolumuz vardı. Bu yol güzergahında 13-14 tane köy vardır. Bu yol uzun zaman yapılamadı. Kendi vicdanımda şunu söyledim. “Yarabbi bu yolu yapmak inşallah bize nasip olur.” dedim. Vilayet tarafından kaynak sağlandığı için geçen hafta bu yolun ihalesini yaptık. Aslında bu yolun yapım değeri birmilyon liradır. Daha önce bu yol üzerinde toz-toprak içinde oturmuş yaşlı kadınlar görüyordum.

Anadolu insanını sevmek lazımdır. O insanları severseniz, o insanlarda sizi seviyor

  Bu yolun asfalt yapılacağını duyan insanların sevincini görmek hiçbir şeyle ölçülemez. Anadolu insanını sevmek lazımdır. O insanları severseniz, o insanlarda sizi seviyor.Burada parasal bir değer, ölçü yoktur.Bu örneğin inanın McDonalds’a gidip patates kızartması yemekten daha lezzetlidir.Burada önemli bir sorumluluğu yerine getirmenin zevkini yaşıyorsunuz.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ticaret Bakanlığı’nın; döner, iskender, hamburger’de gramaj bilgisi denetimleri

Ticaret Bakanlığı; döner, iskender, hamburger’de gramaj bilgisi denetimlerine başladı.Ticaret Bakanlığı’nın konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyledir; “Perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlere ait fiyat etiketleri,...

Gürcistan-Acara “Gandagana” Festivali

Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyeti Başkenti Batum’da Avrupa Meyanında 22-23 Kasım tarihleri arasında “Gandagana" Festivali düzenlenecektir. İki gün boyunca Acara köylerinin varlığı ve yaşamı misafirlerin önünde...

Erdoğan Hristodulidis görüşmesi

Evvelki hafta Macaristan'ın Budapeşte şehrinde düzenlenen Avrupa Politik Topluluğu Zirvesinde,Güney Kıbrıs’ın lideri Nikos Hristodulidis’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiaları Kıbrıs Rum...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!