Perşembe, Mayıs 2, 2024
tr
Ana Sayfa KAYMAKAMLAR Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü: "Gölköy yatırımcılar için cazip bir alandır"

Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü: “Gölköy yatırımcılar için cazip bir alandır”

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

  Gölköy ilçesi, Ordu’nun sahilden iç kesimde kalan ilçelerinden birisidir. İlçenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Gölköy ilçesi, Ordu’nun nüfus ve ekonomik bakımından da üçüncü büyük ilçesidir. Gölköy çevresinde bulunan 4 ilçe ve nüfus itibariyle merkezi konumdadır. Bu nedenle ilçede yapılan Gölköy Devlet Hastanesi yapılan ek ünitelerle birlikte bölge hastanesi konumundadır. Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü ilçede yaklaşık 2,5 yıldır görev yapmasına rağmen ilçenin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi Gölköy çapında büyük projelere imza atmıştır.

 
                                         
                                             Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü
 

  Özellikle devlet- vatandaş işbirliğini iyi bir düzeye getirerek, Gölköy dışında yaşayan    
Gölköylülerin bulundukları dermekleri ilk ziyaret eden kaymakam unvanını almıştır. Kaymakam Ediz Sürücü, ilçeden göçü önleme anlamında İşkur İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak iş istihdamına katkı yapacak çok sayıda meslek edindirme kursları açmıştır. Ayrıca bu kursları başarı ile bitirenlere ise işyerleri açmıştır. Diğer taraftan ilçede hayvancılığın gelişmesi anlamında İlçe Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği yaparak aylık 5.000 ton süt işleyen süt fabrikasının açılmasını sağlamıştır.

  Kaymakam Ediz Sürücü’nün; ilçenin refah seviyesinin gelişmesi konusunda hayvancılık projesi, yüksek okul açılması çabaları, tekstil fabrikası açılması ve eğitim konusundaki hedefim başarmak projeleri önemli projelerdir. Gerçekten bu çalışmalar bir kaymakam ve iyi bir yönetici için takdire şayan örnek çalışmalardır. Kaymakam Ediz Sürücü başarılı bir yönetici şöyle olmalıdır diyor; “Yöneticinin kapısı her daim vatandaşa açık olmalı ve bu ana prensip olmalıdır. Halkın nabzını mutlaka tutmalıdır. Böyle yaptığı takdirde halkın sevgi ve saygısını da kazanacaktır” Görevine son derece bağlı, devlete ve millete hizmet etmekten zevk alan, çalışkan Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü, “Gölköy ve başarılı bir mülki idareci olmak” konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;

 
                                     
                                           Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü
 
Vatandaşlarımızın aile bütçelerine katkı, gençlerimizin

işsizlik çaresizliğine bir çare temin etmeye çalıştık

   “Gölköy ilçesi, Ordu’nun nüfus ve ekonomik durum bakımından Ünye ve Fatsa’dan sonra Ordu’nun üçüncü büyük ilçesidir. Şu anda merkez nüfusumuz 16.500’dür. 18 köy,7 belde ile birlikte toplam nüfusumuz 43.00’dir. Gölköy, daha önceki yıllarda toplamda 60-70 bin nüfusa sahip olmuştur. Ekonomik sıkıntılar ve iş alanlarının darlığı nedeniyle; İstanbul’a, Marmaris’e, Kocaeli, Bursa gibi büyük vilayetlere göç vermiştir. İlçemizde göreve başladıktan sonra gençlerin ilçemizde durmadıklarını, işsizlik sıkıntısı nedeniyle ilçe dışına göç ettiklerini fark ettik. Bu nedenle İşkur İl Müdürlüğümüzün valilikle yapmış olduğu bir toplantının akabinde İşkur İl Müdürümüzü bölgeye getirerek, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İşkur Bölge Müdürlüğünün protokol yapmasını temin ettim. İlçe kaymakamı olarak bu konuda koordinatörlük üstlendim. Şu anda geçen yıl açtığımız bir kurs, bu sene açtığımız üç kurs birlikte toplam 4 kursta her kursta yirmişer kişi olmak üzere toplamda 80 kişi günlük 15 TL. alıyor. Bunun dışında sigortaları yapılıyor. Vatandaşlarımızın aile bütçelerine katkı, gençlerimizin işsizlik çaresizliğine bir çare temin etmeye çalıştık. Bu projeler sadece bir başlangıç ve projenin ilk adımlarıdır. Bu konuda yaptığımız toplam 8 projenin bu yıl sadece üçünü hayata geçirdik.

 
                                           
                                      
                                          Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü 
                                       Halıcılık kursunda inceleme yaparken 
 
Gölköy’de toplam 10 kurs ve 10 dükkan açtık

   Bu projelerin gerçekleşmesi İşkur İl Müdürlüğünün genel bütçeden aldığı imkanlara bağlıdır. Açtığımız kurslar; bilgisayar bakım-onarım, bayan kuaförlüğü, halı-dokuma olmak üzere toplam 3 kurstur. Geçen yılda halı-dokuma kursu açmıştık. Böylece toplamda 4 kurs açmış olduk. Bu kurslara daha çok başvurumuz var ve bu başvurular önümüzdeki günlerde kabul edilirse, sayı artarak 20-25’şerli gruplar halinde devam edecektir. Bu yöndeki çalışmalarımız vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü. Vatandaşlarımız yoğun bir taleple bize başvuruda bulundular. Başvuranlar arasında bu işi yapabilecek olan kişilerin değerlendirilmesini yaparak, kursları başlattık. Bu kursların açılış konuşmasında ben bir konuyu şöyle ifade etmiştim; “Bunu sadece bir kurs olarak düşünmeyin, bir meslek, bir zanaat öğreniyorsunuz. Bu öğrendiğiniz meslek ve zanaatı yarın yapmak isterseniz, ilçemiz SYD Vakfından hepinize15.000 TL. katkı yaparak dükkan açmanızı sağlayacağım.” Bu konuda bir vaadimiz vardır. Biz bununla ilgili olarak Gölköy’de toplam 10 dükkan açtık. Göreve geldiğim tarihten itibaren vatandaşımızdan; ben bir meslek ve zanaat sahibiyim, ben kuaförüm, ben oto yıkamacıyım, terziyim, mermer ustasıyım diyenlerle ilgili olarak toplam 10 tane kurs açtık.

 
                                     
                                      Kursiyerlerin açtığı bayan terzi dükkanı
 
Bu konuda her projenize yardımcı olacağım diyorum

  Vatandaşlarımıza 15.000 TL.’ye kadar bireysel destek sağlıyoruz. Bu destekleri nakit olarak veremiyoruz. Vatandaş bir dükkan açmak istiyorum ve masraflarını söyleyerek bir liste hazırlayarak bize talepte bulunuyor. Bizde bu projeyi Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderiyoruz. Buradan ödenek geldikten sonra da vatandaşın bizden istediği tüm hususları yerine getirip, faizsiz ve ilk üç yıl ödemesiz, sonraki üç ödemeli projeyi hayata geçiriyoruz Bunların içinde; kuaför, tül perde, seracılık, çeyiz ürünleri, çadır branda dikim atölyesi, oto yıkama-yağlama, mermercilik gibi projeler vardır. Bu konuda iyi bir şekilde çalışıyoruz. Vatandaşlara diyorum ki siz bir şeyler üretin biz sizin yanınızdayım diyorum. Bu konuda her projenize yardımcı olacağım diyorum.

 
                                         
 
                                       
                                                Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü
                                                    HEM kursiyerleri ile birlikte
 
Hedefim başarmak projesi

  Diğer bir projemiz ise “Hedefim başarmak projesidir.” Bu projeyi SYD Vakfı olarak yaptık. Bu proje Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünden geçti. Bu proje, 429 milyar 434 milyon TL.’lik bir projedir. Bu proje ile 606 ilköğretim, 141 orta öğretim öğrencisine; ÖSS, SBS sınavlarına hazırlık kursları açacağız. Bu konuda doküman temin ediyoruz. Hafta sonu hazırlamış olduğumuz kursların; taşıma, temizlik, yeme-içme gibi giderlerini karşılıyoruz. Dershaneye gitme imkanı olmayan çocuklarımızı sınavlara hazırlanırken ilgili kaynak araçları temin ederek deneme sınavı yapıyoruz. Yaptığımız bu proje ile toplam 4 denem sınavı yaptık. Bu konuda hizmet satın aldık. Öğrencilerimiz bu yıl ve gelecek yıl bu projeden faydalanacaklardır. ” Hedefim başarmak projesi” Ordu’da Ulubey ilçesinden sonra Ordu’da Gölköy ilçesinde uygulanmıştır. İlçemizde dershane var ama herkesin dershaneye gidecek maddi durumu yoktur. Maddi durumu olmayan tüm öğrencilere hem dershane, hem soru kitapçıkları, testler, deneme sınavlarının tüm masraflarını biz karşılıyoruz. Bu konuda devletimiz maddi imkanı olmayan vatandaşlarımıza devlet şefkatini göstermektedir. Devletimizin yardım eli onlara uzanmış oluyor.

 
                                     
                                               Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü
                                                     öğrencilere kitap dağıtırken
 
TOKİ’nin 208 konutluk projesi bu yıl Eylül ayında tamamlanacaktır

   Diğer yürüttüğümüz projeler ise; TOKİ’nin 208 konutluk projesi bu yıl Eylül ayında tamamlanacaktır. Bu proje 2006-2007 yıllarında başladı ama daha önceki müteahhit zamanında yapamadığı için bu konuda TOKİ yeniden bir ihale daha yaptı. Şu andaki müteahhit arkadaşımız gayet güzel çalışıyor. Vatandaşlarımız 2010 yılı sonuna kadar TOKİ’nin yaptırmış olduğu bu modern binalara kavuşacaklardır. Bu projenin içinde; 16 derslik bir okulumuz, camimiz ve ticaret merkezimiz vardır. TOKİ bu projeyi kompleks şekilde hayata geçirdi. 84 yataklı ek devlet hastanesi inşaatımız bitti. Devlet Hastanemizde 6 tane uzman hekim ameliyatlara başladı ve yataklı hasta kabul ediliyor. Devlet Hastanemiz; çocuk, kadın-doğum, genel cerrahi, dahiliye, anestezi branşlarında hizmet veriyor.

 
                                          
                                             Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü
                                           köy yollarında inceleme yaparken
 
Gölköy Devlet Hastanesi bölge hastanesi hizmeti yapıyor

    Hastanemiz şu anda Bölge Hastanesi hizmeti veriyor. Bu hastanenin yapılma amacı zaten, Mesudiye, Gürgentepe, Akkuş, Aybastı, Kabataş gibi etraftaki ilçeler, yaklaşık 100.000’i aşan bu nüfusa bölge hastanesi olarak cevap vermektir. Bu konuda hükümetimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Çok güzel bir çalışma yaptılar. Gölköy çok iyi belirlenmiş bir orta noktadır. Çünkü etrafında 4 tane ilçe vardır. İlçede kapalı spor salonu inşaatımız tamamlandı. Çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Halı spor salonumuzda müthiş bir tesistir. Gençlerimizin boş vakitlerini geçirmesi ve sportif faaliyetlerde bulunması için müthiş bir tesistir. Bu tesiste hükümetimizin ilçemize yapmış olduğu güzel bir yatırımıdır. İlçemize meslek yüksek okulunu kurduk. Bu konuda Ordu Üniversitesi Senatosundan karar çıktı. Şu anda bina tahsisi çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda binayı henüz tahsis
etmedik. Göreve başladığım üç tane köyümüzün içme suyu hiç yoktu. Bu üç köyümüzü içme suyuna kavuşturduk.

Bu yıl ilçemizde 19 km asfalt yapmayı planlıyoruz

  Tüm köylerimizin yollarını; stabilize, asfalt, alt ve üst yapı yatırımları yaptık.18 köyümüzde alt yapı anlamında eksik kalan hiçbir hizmet yoktur. Tüm köy yollarımızın alt yapı hizmetleri geçen yıl gelen 769 milyarlık ödenekle tamamlandı. Bir önceki yıl gelen 650 milyar ödenekle de Kaymakam Mehmet Beyin başlatmış olduğu üç köyümüzün içme suyu grubunun ikinci etabını tamamladık ve bununda açılışını yaptık. Bu üç köyümüz içme suyuna kavuştu. Bu yıl ilçemizde 19 km asfalt yapmayı planlıyoruz. Bu durumda mali değerlere göre artmalar ve eksilmeler olabilir. Gölköy tarihinde bugüne kadar bu kadar asfalt yapılmamıştır. Yıllar yılı 3-5 km. asfalt yapılmıştır. Biz ise planlanın üç katından bir fazla asfalt yapmayı planlıyoruz. Bu konuda ilgililerle bir birliktelik sağladık. Bu konuda başarı sağlarız diye düşünüyorum.

 
                                          
                                           Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü’nün
                                           yaptırdığ içme suyuna köylülerin sevinci
 
“Her vatandaşımıza 25 koyun ve bir koç” projemiz var

  Gölköy’ün ekonomisinin canlanması için; hayvancılığın geliştirilmesi gerekir. Tarımda zaten vatandaşımız fındık ekim ve biçimini en güzel şekilde yapıyor. Zaten bu bir gelenek ve teamül olmuştur. Biz bu nedenle hayvancılık konusunda çalışmalar başlattık. Özellikle hayvancılık ile ilgili olarak “Her vatandaşımıza 25 koyun ve bir koç” şeklinde bir projemiz vardır. Ayrıca 3 adet gebe düve projemiz vardır. Bu proje ile amacımız soysal yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, sadece fındıkla geçimini temin etmeleri zor olduğu için kendi taleplerine göre büyükbaş veya küçükbaş hayvan vererek hayvancılığı harekete geçirecek bir hamle yapmak istiyoruz. Bu proje genel anlamda yaklaşık 1.000 kişiye faydalı olacak bir projedir. Bu ilçe ekonomisinin canlanması için bir başlangıçtır. Bunu gören insanlarımız hayvancılıkta iyi gelir etmek ümidiyle bu projeye ilgi göstereceklerdir. Gölköy Kaymakamlığı ve Gölköy Ziraat Odası İşbirliği içerisinde ilçemizde yeni açılan süt fabrikası şu an üretim yapmaktadır.

“Gölköylüm” markası adı altında kaşar ve tereyağı üretimine başladı

  Şu anda “Gölköylüm” markası adı altında kaşar ve tereyağı üretimine başladı. Açılan bu süt fabrikasına eski bir okul binamızı tahsis ettik ve SYD Vakfından da destek vererek bu projeyi hayata geçirdik. Bu süt fabrikası ayda ortalama 5.000 ton süt işlemektedir. Böylece Gölköy’ün ismi hem Karadeniz Bölgesinde ve yurt çapında marketlerde yer alması ile birlikte tanınmaya başlıyor. Diğer taraftan ilçemizin gelişmesi iş alanı bakımından sanayiye bağlıdır. Bu konuda şu anda iki firma ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu firmalara Gölköy Belediye Başkanımızla birlikte yer temin edebilirsek, ilçemize tekstil fabrikası açılacaktır. İlçemiz ayrıca yatırımda öncelikli bölgeler arasında olduğu yatırım teşviki alan bir yerdir. Bu nedenle Gölköy yatırımcılar için cazip bir alandır. Bu nedenle yatırımcı iki arkadaşımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda Gölköy’e gelerek inceleme yaptılar. Yer temin edip, anlaşabilirsek 100 kişinin çalışacağı bir tekstil fabrikası açmayı düşünüyoruz. Bu da işsizliğe, ekonominin canlanmasına bir çare olacaktır.

 
                                 
                                                      Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü-
                                              Gölköy Süt Fabrikası Kaşar Peyniri çeşitleri
 
İlçemiz dışında yaşayan Gölköylülerle görüşüyorum

  İlçemiz dışında yaşayan Gölköylülerle görüşüyorum ve ayrıca dernekleri zaman zaman ziyaret ediyorum. İstanbul, Kocaeli, Marmaris’te bulunan Gölköy’le ilgili dermekleri ilk ziyaret eden kaymakam benim olduğumu söylediler. Belde, ilçe belediye başkanları ile birlikte burada bulunan dernekleri ziyaret ettik. Marmaris’te 2.000, İstanbul’da 75.000, Kocaeli’nde Gölköylü yaşamaktadır. Bu konuda çok güzel faaliyetler yaptık. Bunlardan geriye dönmek isteyenler, ilçesine, beldesine yatırım yapmak isteyen iş adamlarımız var. Onlarla görüşmelerimiz sürüyor.

 
                                  
                                  Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü- Gölköy Süt
                                           Fabrikasında inceleme yaparken
 
Bir idareci halka yakın çalışmalıdır ve halkla bir arada olmalıdır

  Kaymakam olarak 10 yıldır görev yapıyorum. On yıllık deneyimlerime göre, bir idareci halka yakın çalışmalıdır ve halkla bir arada olmalıdır. Halkın nabzını mutlaka tutmalıdır. Böyle yaptığı takdirde halkın sevgi ve saygısını da kazanacaktır. Halkın gücünü kendi yanında hissedecek ve daha rahat çalışacaktır. Yöneticinin kapısı her daim vatandaşa açık olmalıdır. Kapıda vatandaşları hiç bekletmeden içeri alıyoruz. Mutlaka kendilerini içeride oturtturuyoruz ve dertlerini rahat bir şekilde anlatıyorlar. Her şeyi yapmanız kanunen mümkün değildir. Bunlar ekonomik imkanlarla da ilgilidir. Ama en azından o vatandaşa bir çay söylemek, derdini dinlemek, onun derdi ile hemhal olmak onu çok rahatlatabiliyor. İmkanımız varsa ona yardımcı oluyoruz.

 
                                        
                                            Gölköy Kaymakamı Ediz Sürücü
                                                köylerde vatandaşla birlikte
 
Vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz

  Ancak imkanımız yoksa güzel bir lisanı münasiple olması gerekenleri anlatıyoruz. Onlarda anlayışla karşılıyorlar. Bazı köylerimize ikişer veya üçer defa gidiyorum. Köy gezilerimizde söylüyoruz ama bazı vatandaşlarımız çekiniyor oldukları için kaymakamlığa gelemiyorlar. Bu nedenle köy gezilerimizde vatandaşlarımıza bizden isteğiniz nedir diye müteakip defalar konuşuyoruz. Vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir idarecinin kapısı halka her daim açık olmalıdır. Ana prensip bu olmalıdır.”

 
 
                            T.C. GÖLKÖY KAYMAKAMLIĞI WEB SİTESİ
                                        http://www.golkoy.gov.tr/
 
                          HABER GÜNE BAKIŞ GAZETESİ TARAFINDAN
            İLÇEMİZ KAYMAKAMI SAYIN EDİZ SÜRÜCÜ İLE RÖPORTAJ YAPILDI
                                           Perşembe, 13 Mayıs 2010
 
                                     RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
   

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!