Cuma, Kasım 22, 2024
tr
Ana Sayfa KAYMAKAMLAR Taşova Kaymakamı Tekin Dündar: "Organize Sera Bölgesi kurulacak"

Taşova Kaymakamı Tekin Dündar: “Organize Sera Bölgesi kurulacak”

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

   Taşova Amasya ilinin yüzölçümü yönünden en büyük ilçelerinden birisidir. Taşova sebze üretimi yönünden Orta Karadeniz Bölgesinin adeta ambarı durumundadır. Taşova Kaymakamı Tekin Dündar’ın gayretleri sonucu kurulacak olan Organize Sera Bölgesinin kurulması ile birlikte ilçedeki sebze üretimi daha da artacaktır. Böylece Taşova sebze üretimi yönünden Türkiye’de önemli bir konuma gelecektir. Taşova Kaymakamı Tekin Dündar ilçenin kalkınması için büyük gayret sarf ediyor. Genç ve dinamik Taşova Kaymakamı Tekin Dündar, Taşova ve yönetim anlayışınız konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;

İşsizlik olduğu için insanlar bulundukları yeri terk ediyor

   “Taşova Amasya ilinin doğusunda yer alan yüzölçümü itibariyle büyük bir ilçedir. Mülkiye sınıfı itibariyle ise de 4. sıradadır. Son açıklanan istatistiklere göre ilçenin merkez nüfusu 10.600, köyler ve kasabalar dahil toplam nüfus 34.000 civarındadır. İlçenin nüfusu önceki dönemlere göre düşüktür. Bu da Taşova’nın göç veren bir ilçe olduğunun göstergesidir. Göçlerin kaynağı işsizliktir. İşsizlik olduğu için insanlar bulundukları yeri terk ediyor. Taşova’nın ekonomisi çeşitlilik gösteriyor. Genel olarak ekonomi; hayvancılık ve tarıma dayanıyor. Ekonomi çeşitlilik gösteriyor derken, ilçemize bağlı kasaba ve köylerimizde özellikle hayvancılık ön plana çıkıyor. Bazı yerlerimizde ise seracılık ön plana çıkıyor.

Organize Sera Bölgesi kurulacak

   Destek kasabası ve Sepet köyümüzde hayvancılık ön plana çıkmıştır. Her yıl kurban bayramı öncesinde buralardan büyük şehirlere hayvan hareketliliği oluyor. Taşova da mikro kliman iklim etkisi görüldüğü için sebzecilik ve meyvecilik gelişmiştir. Yılın 4-5 ayı sebzecilik ve meyvecilik üretimi yaygındır. Özellikle Umutlu Köyünde yapılacak olan seracılık projesinin ihalesini bu ay içerisinde bitireceğiz. Burada organize Sera Bölgesi kurulacak. Şimdilik 24 tane sera kurulacaktır. Bu seraların her biri ortalama 800 metrekare ve toplam 23 dönüm olacaktır. Umutlu köylüleri kendi çaplarında zaten seracılık yapıyorlar. Ancak seracılığı organize bir şekilde yapmıyorlar. Organize Sera Bölgesi SYD Vakfının finansmanıyla kurulacaktır. Böylece toplam 24 vatandaşımızın yaralanacağı bir sera projesi yaptık. İlçemizde organize sera bölgesini kurulmasıyla birlikte yılda 4-5 ayla sınırlı olan sebze üretimi yılın 12 ayında üretilecektir.

Taşova Orta Karadeniz Bölgesinin sebze ve meyve ambarıdır

   Türkiye de organize sera bölgeleri az bulunmaktadır. Yeşilırmak kıyısında bulunan ve ilçeye 8-10 km uzaklığı olan Umutlu köyünün geniş bir arazisi var ve sulama sıkıntısı yoktur. Organize sera bölgesinde kurulacak seralar tamamen modern olacaktır. Bu tesis kurulduğu zaman insanlar, Antalya ve Adana’da ki seraları hatırlayacaklardır. Böylece bu tesislerin kurulması iş istihdamına katkı yapacaktır. Her sera bir aileye verildiğinden, bir aileyi 5 kişi kabul edersek toplam 120 birey bu iş imkânından faydalanmış olacaktır. Umutlu Köyü Amasya’nın ve Orta Karadeniz bölgesinin sebze ve meyve ambarıdır. Taşova’nın rakımı 180 olup ve Yeşilırmak vadisinde kurulduğu için iklim yönünden genel olarak Akdeniz ikliminden farkı yoktur. Aslında Taşova dışarıdan bakıldığı zaman, insanlar iklim yönünden soğuk bir yer zannediyorlar.

Güzellikleriyle ünlü doğal Boraboy Gölümüz vardır

   Bizde ilçede hakim olan ılıman iklimi değerlendirmek istiyoruz. İlçemizdeki iklim ölçümlerine göre Antalya-Serik’te görülen iklimle aynıdır. Bu nedenle seraları kışın ısıtmaya gerek yoktur. Böylece kuracağımız organize sera bölgesi projesiyle, insanlar iş sahibi olacak ve ülkemiz ekonomisine katkı olacaktır. İlçemizin turizm mekânları sınırlıdır. Alparslan Kasabasında bulunan Alparslan müzesi dışında tarihi bir yer yoktur. Tarihi mekânlar yeraltında olabilir ancak bunlar gün yüzüne çıkarılmamıştır. Ülkemizin her tarafı tarih kokuyor ama bütçe imkânları kısıtlı olduğu için bunlar meydana çıkarılamıyor. Gün yüzüne çıkardığımız tarihi mekânları ise yurt dışındaki üniversitelerle ortaklaşa çıkardık. Taşova’da tarihi olarak görebileceğimiz ve gezeceğimiz yerler sınırlıdır. Güzellikleriyle ünlü doğal Boraboy Gölümüz vardır. Ancak burası sadece yazın kullanılabiliyor. Günümüz turizm anlayışı sezonluk değildir. Mevsimlik turizm anlayışı sistemi, dünyada artık kayboldu. Aslında Boraboy gölü dağ turizmi amacı ile kullanılan bir yerdir.

Turizmden en düzeyde para kazanmak gerekir

   Kullanılmak üzere kış turizminde de faaliyete devam etmesi gerekir. Burayı tüm sene boyu ziyarete açık tutmak için o konuda başarılı olunur. Kaymakamlık olarak bizde desteğimizi esirgemiyoruz. Özel İdare Müdürlüğümüz oraya kaynak aktarıyor. Boraboy Gölü güzel, doğa harikası bir yerdir. Ülkemizin her yerinde turizme yönelik hazır potansiyeller vardır. Ama biz bu potansiyeli yeteri kadar değerlendirmiyoruz. Turizmi sadece deniz-kum-güneş üçlemesinde değerlendiriyoruz. Turizmin daha birçok kolu var. Turizmden en düzeyde para kazanmak gerekir. Buradan göçmekle sorun bitmiyor. Büyük şehirlerde daha da büyük sorunlar ortaya çıkıyor. Bu nedenle büyük şehirlerde çarpık kentleşme almış başını gidiyor. Suç oranları giderek artıyor. Kültür çatışmaları meydana geliyor. Köydeki yaşamla büyük şehirdeki yaşam bir olmuyor. Oradaki sosyal ilişkilerle, köydeki sosyal ilişkiler bir olmuyor. İnsani davranışlar bir olmuyor.

Kurallar ve kaideler bir olmuyor

   Kurallar ve kaideler bir olmuyor. Küplü köyünün ortasında örneğin trafik ışığı göremezsiniz. Ama büyük şehirlerde görülür. İnsanın köyden almış olduğu kural ve kaidelerle büyük şehre gittiği zaman sorun yaşıyor. Bu sefer köyden, kırsaldan giden vatandaş şehirdeki kuralları kendine benzetmek istiyor. Ancak kent kuralları direniyor. Bu kurallara kırsaldan gelen vatandaşta direniyor. Böylece çatışma meydana gelerek,  bunun sonucu üçüncü bir kural, kaide çıkıyor. Bunun sonucu gecekondu dediğimiz kurallar ortaya çıkıyor. İlk başta köy ve kent varken bunun sonucu üçüncü bir anlayış çıkıyor. Bunların sonucunda  Gecekondu kültürü ortaya çıkıyor. Kente köyden derleme bir kültürü oluşuyor. Bu kültürden kentli insan rahatsız oluyor. Büyük şehirlere göç etmekle sorun bitmiyor, sorunlar orada daha da çoğalıyor. Buradaki her türlü potansiyeli turizm, tarım dahil her şeyi en iyi şekilde değerlendirmek gerekir. Bu nedenle insanları biz göçe zorlamadan, yerinde tutmak istiyoruz. İnsan mecbur kaldığı için ata yadigarı topraklarını terk edip gidiyor.

Ben inanıyorum ki kimse keyfinden SYD Vakfına başvurmaz

   Potansiyeli en iyi şekilde değerlendirip, bu insanları burada kazanmak istiyoruz. Bu konu da SYD Vakfı büyük bir imkândır. Bu nedenle proje sunarak, iş yapmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Vatandaşlarımızın bu konudaki projelerine olumlu cevap veriyoruz. İlçemizde örneğin bir kasap bir şekilde işini kaybettiği için dükkanını kapatmak zorunda kalmış. Bize müracaat ederek, tekrar işini kurmak için müracaat etti. Bu vatandaşımıza kasap dükkânı ile ilgili proje yaptık ve Ankara’ya gönderip olumlu cevap aldık. Bu vatandaşımız yeni kasap dükkânı açarak, eski işine kavuşmuş olacak. Burada yaşayan ve düğünlerde müzisyen olarak çalışan iki vatandaşımıza da 13.000 TL. malzeme katkısı sunduk. Bunlar geriye dönük uzun vadeli kredilerdir. Bu kredileri alan vatandaşımız işlerini iyi bir şekilde yürütürlerse aldıkları kredileri zorlanmayarak ödemektedirler. İş yapmak isteyen ve proje sunan vatandaşlarımıza vakıf olarak olumlu bakıyoruz. Ben inanıyorum ki kimse keyfinden SYD Vakfına başvurmaz. Benim anlayışım budur.

Genelde istekleri olumlu cevaplamaya çalışıyoruz

   Mutlaka bir yerde sıkışmıştır ve burayı devlet olarak çıkar kapısı görmüştür. Şefkatli kol olarak burayı görmüştür. Bizde bu algıyı değiştirmemek, devlet olarak sahipsiz olmadıklarını göstermek için SYD Vakfından ayni ve nakdi yardım veriyoruz, barınma konusunda yardımcı oluyoruz. İnşaat mevsimi açılınca yirmiye yakın inşaat projemiz var. Bu mevsim açılınca inşaat projelerimizi faaliyete geçireceğiz. Eğitim yardımları olarak Türk Telekom’un online ders işleme programlarına katılması için başarılı 200-300 öğrencimize bu programları vereceğiz. Bu program klasik eğitim metotlarının çok ötesindedir. Program görsel anlamda zengin bir içeriğe sahiptir. Öğrencilerin okudukları dersleri görsel olarak üç boyutlu anlatan güzel bir programdır. Bu program da öğrencinin başarısına başarı katacak bir programdır. Özellikle YİBO’daki öğrencilerin çoğunun evinde internet imkânı yoktur. Ama okullarımızda internet imkanı var. Bizim ayrıca internet evimiz var.

    Evinde internet olmayan öğrenciler orada internetten faydalanıyorlar. Devletin kapısından herkese iş vermek isteriz ancak o kadar imkanımız yoktur. Biz işveren konumunda değiliz. İş kurmak isteyen vatandaşlarımıza proje uzmanı arkadaşlarımız proje yapıyorlar. Böylece kendileri dışında bir iki kişi iş istihdamı sağlayacak işler kurmaya çalışıyoruz. Genelde ayni ve nakdi yardımları tek başına yaşayan vatandaşlarımızı veriyoruz. Onlara da SYD Vakfının imkanları doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Genelde istekleri olumlu cevaplamaya çalışıyoruz. Bu yardımlar SYD Vakfının şartlarını taşıyanlara verilmektedir. Sağlık konusunda protez alamayacak vatandaşlarımıza yardımcı olamaya çalışıyoruz. Sağlık konusunda ekonomik yönden büyük yardımları projelendirip, Genel Müdürlükten onay istiyoruz.

Yüksekokul çalışması çabasının üç yılık bir geçmişi vardır

   İlçemizde yüksekokul çalışması çabasının üç yılık bir geçmişi vardır. Yüksekokulun kurulması için belirli şartlar gerekiyor. Üniversiteye bağlı kurulacak yüksekokullardan birisinin ilçemiz de kurulmasını istiyoruz. Geçen ay içerisinde, Amasya Üniversitesinden bir heyet burayı ziyaret etti. Üniversite heyeti kaymakamlık uhdesinde olan Tekel depolarını yüksekokul için uygun gördüler. Burayı projelendirme çalışmalarımız sürüyor. Finansman kaynağı hazırlandıktan sonra, Yüksekokul açılma çalışması hızlanır. Yüksekokulun ilçeye açılması ile birlikte ekonomik ve kültürel katkıları olacaktır. Bu nedenle dışarıdan Taşova’ya gelecek insanların bakış açılarıyla, Taşova’daki insanlar kendilerine çekidüzen vereceklerdir. Örneğin bir kafe işletmecisi kendi yerini bundan sonra, daha özenle işletecektir.

Finans konusunda biraz sıkıntı yaşıyoruz

   Yüksekokul açıldıktan sonra daha çok işyeri açılacaktır. Yüksekokulun açılması; ilçeye ekonomik, değişim-dönüşüm katkısı yapacaktır. Açılacak Yüksekokul da; Taşova ekonomisinde önemli bir yer tutan tarımla ilgili seracılık ve çiçeklikçilik gibi bölümler olacaktır. Yüksekokulun yeri gelişmeye açık bir yerdir. Finans konusunda biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bunu aştıktan sonra yüksekokul kurulması basit bir şeydir. Ama bunun için fiziki imkanların tam olması gerekir. Yurt gibi tüm müştemilatı yapıldıktan sonra, sadece YÖK’ten gelen bir karar kalıyor. Bizim şu anda maalesef fiziki imkanlarımız yoktur. Bunda gerçekçi olmak, doğru konuşmak gerekir. Ama mevzuat açısından Yüksekokulun kurulması için fiziki şartların tam olması gerekir. Üniversite haklı olarak yeterli şartları öne sürüyor.

Yüksekokul açılması derme-çatma yapılacak bir iş değildir

   Biz binamızı, yurdumuzu, yemekhaneyi, kütüphanemizi kurduktan sonra, yüksekokul açılır. Öğrencilere dersleri dışında vakitlerini geçirecekleri sosyal mekanların yapılması lazımdır. Bunlar şu an hazır değildir. Bunların yapılmadan, yüksekokulun gelmesi bir anlam ifade etmez. Yüksekokul için önemli olan bu alt yapının yapılması gerekir. Alt yapı olmadığı için üniversitenin elinden bir şey gelmiyor. Bence alt yapı hazır olmadan, bu konuda başarısız olacağımızı düşünüyorum. Acele etmeden, derme çatma yüksekokul açılıp, başarısız olunacağına, bence kurulma süreci bir yıl daha uzasın, okul tam olsun, gelen öğrencide mağdur olmasın, yüksekokulu kuran üniversite de pişman olmasın. Yüksekokul açılması derme-çatma yapılacak bir iş değildir. Üniversite bilimsel faaliyet yapan bir kuruluştur. Onun için her imkanının  tam olması gerekir. Derme-çatma önce açalım, sonra tamamlarız olmamalıdır. Tüm mekânlar hazır olduktan sonra, üniversite yüksekokulu severek kurar.

 
                                        
                                          Taşova Kaymakamı Tekin Dündar
 
Ben bir yerde sorun varsa, oraya giderek inceliyorum

   Bizim kaymakamlık olarak yönetim anlayışımız; katılımcı, sorun nerede ise o sorunu yerinde görüp, o sorunun taraflarıyla görüşüp, sorun nereden kaynaklanıyor görmektir. Ben bir yerde sorun varsa, oraya giderek inceliyorum. Kaymakamlığa bir iş yapıp parasını istediğinde; mesela geçen ay içerisinde İncesu Köyünde sulama kanalları için proje yapılmış. Ben görmeden, parsını ödemem dedim. Gittim ve gördüm, işlerini yapmışlar. Ama bir iki eksiklik gördüm. Bu eksiklikler yapıldıktan sonra, tekrar yerine giderek baktım. Yapıldığını gördükten sonra paralarını ödedik. Sorunu yerinde görmek ve tarafları ile görüşmek gerekir. Onların muhatapları ile derdiniz nedir diye görüşmek gerekir. Sorunun nereden kaynaklandığını bilmek gerekir. Bazen çok küçük bir şey öyle abartılıyor. Bu kişi sanıyor ki anlattığı konuya bakılmayacak.

Biz sadece malzeme temin ediyoruz

   Ben küçük sorunu yerinde görmek için erinmeden gidiyorum. Böylece daha sağlıklı karar vermemize yardımcı oluyor. Hem sorunu yerinde görüyorsunuz ve kimden kaynaklandığını öğreniyorsunuz. Karar verme sürecinize daha yardımcı oluyor. Mümkün olduğunca bu şekilde idare etmeye, koordine etmeye çalışıyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımız uyumlu, işlerinde tecrübeli, kanunu, nizamı bilip, oturmasını kalkmasını bilen arkadaşlardır. Daha önce çalıştığım yerlerde görmediğim bir şeyde; Taşova halkı devletin sağlamış olduğu imkânlarla, kendi katkısını da katıp, her şeyi devletten beklemeyip, tamam devlet bu imkanı bize vermiş, bizimde katkı sunmamız gerekiyor, bu iş bitsin diyor. Köylerimizde parke taşı döşemeleri ve diğer bazı işler halkın işçiliği ile imece usulü yapılmaktadır. Bu tür anlayışların olduğu yerler çok nadirdir. Biz sadece malzeme temin ediyoruz. Onlar işçiliğini yapıyorlar. Bize malzeme verin, biz kanalımızı, köprümüzü, menfezimizi yaparız diyorlar. Köylülerimiz dediklerini yapıyorlar.

Bizim kurumumuz onlara hizmet vermek için kurulmuştur

  Tüm vatandaşlarımızla görüşüyorum. Vatandaşımız sorununu ve sıkıntısını bilmiyor. Vatandaş bana geliyor, örneğin işimi yapmadılar diyor. Vatandaş kaymakamla görüşmekle sahipsiz olmadığını düşünsün. Bizim kurumumuz onlara hizmet vermek için kurulmuştur. Burada vatandaş olmasa kaymakama ve belediye başkanına ihtiyaç olmaz. Bu insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıdır. İnsan olmadığı zaman; devlet kurmanıza, teşkilat kurmanıza da gerek yok. Kaymakamlığa gelen her vatandaşla sıkıntısı nedir diye görüşüyorum. Benim yönetim anlayışım budur. Günde on vatandaşta gelse, onların hepsi ile görüşürüm. O vatandaşa beş dakika ayırsanız, o vatandaş için çok önemlidir. Vatandaş; beni muhatap alan, benim için var olduğunu gösteren birisi olduğunu görünce memnun oluyor.

Misyonumuz vatandaşla-devlet arasında köprü oluşturmaktır

  Bizim buradaki en önemli misyonumuz vatandaşla-devlet arasında köprü oluşturmaktır. Biz bu misyonu yerine getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşı kapımızdan geri çevirmemeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın sıkıntısını biz bilelim, biz duyalım diyoruz. Biz çözelim diyoruz. Bizim böyle bir anlayışımız vardır. Sorunu yerinde görme, muhatap olma hesap verilebilir durumda olma bizim yönetim anlayışımızdır. Bir vatandaşa kaymakam olarak 5-10 dakika ayırmanın zor bir iş olduğunu düşünmüyorum. İlçemiz asayiş bakımından da bir sıkıntısı olmayan yerdir. İnsanlar zaten sakin ve uyumlu insanlardır. Burada meydana gelen suçlar Kabahatler Kanunu kapsamındadır. İlçemizden karayolu ağı geçtiği için ulaşım yönünden aktiftir. İlçemizde faaliyet gösteren ER-AY Tekstil 180 kişi iş istihdamı sağlıyor. İlçemizde özellikle mobilya sektörü de gelişmiştir.

Vatandaşların bize talepleri genelde iş doğrultusundadır

   İlçemizde Özgür Mobilya adında bir mobilya fabrikası vardır. Ayrıca ilçemizde yem ve un fabrikası vardır. İlçemiz sanayi bakımından istenilen düzeyde gelişmemiş ama Taşova şartlarında iyi denilecek bir noktadayız. İşsizlik maalesef Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi burada da vardır. Vatandaşların bize talepleri genelde iş doğrultusundadır. Vatandaşlarımıza  bizim iş verme olanağımız yoktur. Potansiyeli olan vatandaşımıza proje karşılığında kendi işlerini kurmalarına yardımcı oluyoruz. Bu nedenle Taşova SYD Vakfı en çok proje veren vakıftır. 40’a yakın projeye olumlu görüş verdik. Sanayinin gelişmesi için ekonomik realiteler gerekir. Ben her şeyi çıplak olarak, olduğu gibi konuşmayı seviyorum. Deyim yerindeyse kıvırmaya gerek yok.

Marmara Bölgesi dururken kimse buraya sanayi kurmaz

   Marmara Bölgesi dururken kimse buraya sanayi kurmaz, risk almaz. Sermayesi olan adamın en çok korktuğu şey risktir. Parasını genel olarak risk etmez. Zengin adam 3 trilyon akıtsa ne olacak denilmez. Sermayesi olan adam bırakın 3 trilyonu, bir kuruşun hesabını yapıyor. Sen bir kuruş olarak görüyorsun ama o onu binle çarptığı zaman o bir milyar olur. Adam tabii ki haklı kendi açısından bakıyor. O insan kar için faaliyetini sürdürüyor. Ama biz tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirip, tarım noktasında işsizliğe çare bulmaya çalışıyoruz. Taşova’nın tarım alanında büyük potansiyeli vardır. Tarım endüstri sektörü değildir. Tarım devam eden bir sektördür, kaybolması imkansızdır. Çünkü teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, insan yemeden, içmeden duramaz.

Önce hammaddeyi temin edeceğiz sonra fabrikayı kuracağız

   Hayatta siz besin almadan yaşayamazsınız. Örnek verecek olursak, bilgisayar sektörü her geçen gün gelişmektedir. Ancak domates ve patates değişmemektedir. Bunlar her zaman ebedi olan şeylerdir. Ama biz bunların günümüzde en iyisine bakıyoruz. Göze hitap eden ürünleri alıyoruz. Organize Sera Bölgesinde bu işi yapacağız. Organizeli bir şekilde üreteceğiz ve organizeli bir şekilde pazarlayacağız. Belki bunun ilerisinde alt yapısı oluştuktan sonra; salça, konserve sanayisinde kuracağız. Önce hammaddeyi temin edeceğiz, sonra fabrikayı kuracağız. Domates olmadan, salça fabrikası olmaz. Önce üretmemiz gerekir. 80 dönümlük Organize Sera Bölgesinin önümüzdeki iki ay içerisinde 23-24 dönümlük alanını kuracağız. Bununla ilgili ihaleye çıkma aşamasındayız. Büyümekle üretim daha da artacak. Benden sonra gelecek arkadaşta bu projeyi uygular. Tüm mülki idare amirleri gittikleri yerlerde mevcut potansiyeli en iyi şekilde kullanmak için gayret sarf ediyorlar. Bunun sonucu, buna paralel sanayi kolu ortaya çıkacaktır. Hammadde kurulduktan sonra, sanayi kurulmasında sıkıntı yoktur.”

        

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ticaret Bakanlığı’nın; döner, iskender, hamburger’de gramaj bilgisi denetimleri

Ticaret Bakanlığı; döner, iskender, hamburger’de gramaj bilgisi denetimlerine başladı.Ticaret Bakanlığı’nın konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyledir; “Perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlere ait fiyat etiketleri,...

Gürcistan-Acara “Gandagana” Festivali

Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyeti Başkenti Batum’da Avrupa Meyanında 22-23 Kasım tarihleri arasında “Gandagana" Festivali düzenlenecektir. İki gün boyunca Acara köylerinin varlığı ve yaşamı misafirlerin önünde...

Erdoğan Hristodulidis görüşmesi

Evvelki hafta Macaristan'ın Budapeşte şehrinde düzenlenen Avrupa Politik Topluluğu Zirvesinde,Güney Kıbrıs’ın lideri Nikos Hristodulidis’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiaları Kıbrıs Rum...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!