Cumartesi, Nisan 27, 2024
tr
Ana Sayfa KÖŞE YAZISI Önce insan, sonra bakan

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma değer, marka gibi katma değeri artıran unsurların yer aldığı ihracatı başarmaya kararlıyız.” diyerek ihracatımızı ileri seviyelere çıkarmada tüm tedbirleri alarak kararlı bir duruş gösteren Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat önce insani değerlere çok önem veriyor. Önemli olan gönül adamı olmaktır diyor. Türkiye’de örnek karakteri ile örnek bir devlet adamlığı duruşu sergiliyor.
İnsanlar hangi makam ve rütbede olurlarsa olsunlar önce insan olduklarını unutmamaları gerekir. Dünyadan nice insanlar gelip gitmişlerdir.Kimileri iyilikleri, kimileri kötülükleriyle anılır.İyi insan her yerde hatırlanır ve iyilikle anılır.Kötü insanlar ise kötülükleriyle anılır.Tarihe ve günümüze baktığımız zaman iyi insanlar tarihte ve günümüzde bir iz bırakmışlardır.
İnsan ilişkilerinde sosyal ilişki, iletişim ve sosyal diyalog çok önemlidir. Bu da halk tipi insan tipidir. Halk; tepeden bakan ister siyasi olsun, ister bürokrat olsun hep sinesinden silmiştir. Liderin özelliklerinden biriside halkla iyi bir diyalog ve halkla bütünleşmektir. Siyasi tarihimize baktığımız vakit, halkla bütünleşen, halkın içinden gelen liderleri milletimiz hep bağrına basmıştır. Bu tip liderler ülkemizde ender yetişmiştir.
Bu nedenle önce insan olmak, sonra önder olmak gerekir. İnsan sevgisi olmayan bir liderlik anlayışı başarılı olamaz ve güdük kalır. Sessiz çoğunluklar hem dürüst ve hem de mütevazı insanları başlarının üstüne koymuşlardır . Bakan Ömer Bolat dünden bugüne hangi makama gelirsen gelsin karakterinden ve kişiliğinden asla taviz vermiyor. Bu nedenle herkesin takdirini kazanmıştır.
Bakan Ömer Bolat vatandaşa verdiği sözü tutar ve uygular. Onun karakterinde vatandaşın her zaman yanında olmak ve dürüst konuşmak temel karakteridir.
Ülkemizde nadir olan örnek olan devlet adamlarımızdandır. Samimi duruşu ve karakteri ile her zaman vatandaşın gönlünde taht kurmuştur. Onun temel prensibi kalp kırmak değil, gönül adamı olmaktır.
Bu nedenle bugüne kadar gördüğüm ender devlet adamlarımızdan birisidir. Bakan Ömer Bolat’ı makamlar değiştirmiyor. O her zaman gönül adamı olmak karakterinden asla taviz vermiyor.
Bakan Ömer Bolat ekonomik anlamda dünya ve AB ekonomisini iyi bilen kendini yetiştirmiş mütevazı kişiliği ile de halkın sevgisini kazanmış ender lider konumundaki kişiliklerden birisidir. İnsan ilişkilerine o kadar önem veriyor ki tüm gelen misafirleri en iyi derecede karşılamaya çalışıyor. İletişimde en ufak ayrıntıyı kaçırmıyor.İlişkilerinde onların gönlünü fethediyor.
Bakan Ömer Bolat şu anda bakanlıkta birçok yeni uygulamalara imza attı. Bakan olarak kendi verdiği kararları uyguluyor. Yanlışı affetmiyor. Devletin vatandaşın menfaatine olan uygulamaları ısrarla takip ediyor ve başarılı oluyor.Ticaret Bakanlığında bu kararlı duruşu ve uygulamaları ile milletimizin takdirini kazanmaya devam ediyor. Bu nedenle ülkemizin yetiştirdiği ender karakterli devlet adamlarımızdan birisidir.
Demek ki önce insan olmak gerekir. Bakan Ömer Bolat misyonu ve vizyonu itibariyle halkın takdir ve sevgisini kazanmış örnek alınacak bir kişiliktir. Makamlar gelip ve geçicidir. Demek ki toplum nazarında önce insan, sonra bakan olmak gerekir.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

Türkiye-Kırgızistan lojistik işbirliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu’nda alınan kararlar doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu. İki ülke arasında ulaştırma ve lojistik alanında iş...

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Gümrük anlaşması

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında, Ağustos 2022'de imzalanan gümrük anlaşmasının onaylanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı 18 Ağustos 2022 tarihinde Bakü'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!