Cumartesi, Nisan 27, 2024
tr
Ana Sayfa KÖŞE YAZISI İlham Aliyev muzaffer komutan, tarihi zaferin kurucusu!

İlham Aliyev muzaffer komutan, tarihi zaferin kurucusu!

Modern zamanlarda güçlü bir devlet – ekonomik büyüme, köklü bir siyasi çizgi, güçlü bir ordu, sosyal refah ve diğer faktörlerle karakterize edilir. Ancak sayılan tüm faktörlerin önünde, devleti yöneten, onu canlandıran, bütünlüğünü ve haklarını koruyan, onu siyasi arenada hakkıyla temsil eden, yetenekli, akıllı, vizyon sahibi bir lider vardır.
Tarihsel tecrübe, bu becerilerle öne çıkan kişiliklerin her çağda başarılı bir şekilde yönetilmesi sonucunda ülkelerinin isimlerinin yüzyıllar sonra bile hatırlandığını ve ölümsüz kaldığını göstermektedir. Bu tür tarihi şahsiyetler arasında seçkin bir devlet adamı, dünya çapında bir politikacı, halkımızın milli lideri unvanını kazanmış parlak bir lider olan Haydar Aliyev’in özel bir rolü vardır. Azerbaycan tarihinin 1960’lı yılların sonunda başlayıp 21. yüzyıla kadar süren otuz beş yıllık bir dönemi büyük lider Haydar Aliyev’in adıyla bağlantılıdır. Bugün Azerbaycan, Haydar Aliyev’in siyasi çizgisinin değerli bir takipçisi olan İlham Aliyev ile devletçilik tarihinin zirvesini yaşıyor.
Azerbaycan halkının iradesini ifade eden İlham Aliyev, cumhurbaşkanı olarak tüm dünyada prestijli bir siyasi portreye sahip. Ülkenin başı olarak hiçbir zaman Azerbaycan devletinin ulusal çıkarlarının önünde politika yönlendirmedi, en önemlisi hiçbir zaman büyük bir devletin veya uluslararası kuruluşun emri altında olmadı, bağımsız bir politika yazarıydı. Bu siyasi yol, Azerbaycan’ın siyasi istikrarı, sosyal refahı, başarılı dış politikası, ekonomik gücü ve güçlü ordusuyla doğrulanmıştır.
Azerbaycan, geçtiğimiz 21 yılda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in önderliğinde birçok başarıya imza attı. En büyük başarılardan biri, önemli sonuçların elde edildiği sosyo-ekonomik kalkınma yoludur. Eğitim, sağlık, ulaşım, enerji, turizm, tarım ve bilgi teknolojileri imkanlarının da büyük ölçüde genişlediğini açıkça hissediyoruz. Geçtiğimiz on yıllarda İlham Aliyev’in imzaladığı sistematik siyasi stratejinin bir sonucu olarak yüzlerce sağlık, turizm ve eğitim kurumunun, yeni otoyolların, tüm bölgelerin elektrifikasyonu ve gazlaştırılmasının hayata geçirilmesine tanık oluyoruz.
Onun yönetimi sırasında ülkenin lideri en önemli konu olarak orduyu inşa etmeye odaklandı. Bütün bu hazırlıkların tek bir amacı vardı; Azerbaycan Ordusunu, işgal altındaki topraklarımızı kısa sürede kurtarabilecek bir hazırlığa yükseltmek. Milli Ordunun savunma gücünün ve muharebe kabiliyetinin artırılması, malzeme ve teknik arzının iyileştirilmesi, askeri personelin sosyal korunmasına yönelik önlemlerin güçlendirilmesi bu politikanın öncelikli yönleri olarak öne çıkıyor. Bugünkü realite, bölgedeki bütün önemli sorunların Azerbaycan devletinin iradesiyle çözüldüğünü göstermektedir.
Elbette bu İlham Aliyev’in kurduğu güçlü devlet ve güçlü ordu sayesindedir. Ülke başkanının 21 yıllık iktidarı boyunca en önemli konu olarak orduyu inşa etmeye odaklandığı yadsınamaz bir gerçektir. Bütün bu hazırlıkların tek bir amacı vardı; Azerbaycan Ordusunu, işgal altındaki topraklarımızı kısa sürede kurtarabilecek bir hazırlığa yükseltmek.
Cumhurbaşkanı, yüksek zekası ve öngörüsü sayesinde dünya askeri tarihinde bir ilk olan böyle bir ordu kurdu. Ebedi ve ayrılmaz parçamız Karabağ’daki askeri operasyonlarıyla savaş tarihinde yeni bir sayfa açtı.
Güçlü Azerbaycan Ordusunun, Azerbaycan devletinin gücünü, halkımızın savaşma kararlılığını, sarsılmaz dayanışmasını tüm dünyaya göstermesi için sadece 44 gün yeterliydi.
Azerbaycan büyük bir zafer kazanarak tarihi adaleti ve toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmeyi başardı.
Bugün, 20. yüzyılın 60’lı yıllarından bu yana atılan adımlar ve doğru liderin seçimi sonucunda Azerbaycan halkının tarihinin en yüksek, en güçlü, müreffeh ve güçlü dönemini yaşadığını kesin olarak söyleyebiliriz.
Halkın milli lider Haydar Aliyev’e olan güveni, onun yetiştirdiği ve yoluna başarıyla devam eden İlham Aliyev’e olan güveni hedeflerimizi gerçeğe dönüştürdü. Azerbaycan’ın uluslararası düzeyde tanınması, söz sahibi olması, kendi kaderinin yazarı olması, prestij kazanması, güvenilir bir ortak olması, büyük enerji projelerinde yer alması, her alanı kapsayan yeniden inşa ve restorasyon çalışmaları, ulusal çıkarların korunması ve geliştirilmesi Komutan -Başbakan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in politikası ve onun imzasıyla gerçeğe dönüştü.
Aydın Tağıyev
Azerbaycan Yazarlar Birliği ve Azerbaycan Gazeteciler Birliği üyesi, Bağımsız Araştırmacı-Gazeteci-Yazar

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

Türkiye-Kırgızistan lojistik işbirliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu’nda alınan kararlar doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu. İki ülke arasında ulaştırma ve lojistik alanında iş...

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Gümrük anlaşması

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında, Ağustos 2022'de imzalanan gümrük anlaşmasının onaylanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı 18 Ağustos 2022 tarihinde Bakü'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!