Pazar, Mayıs 5, 2024
tr
Ana Sayfa KÖŞE YAZISI İnce adaylıktan çekildi, Erdoğan “üzüldü,” Kılıçdaroğlu “kapımız açık” dedi

İnce adaylıktan çekildi, Erdoğan “üzüldü,” Kılıçdaroğlu “kapımız açık” dedi

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçimlere 3 gün kala yaptığı bir açıklamayla cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu.
11 Mayıs’ta Ankara’da partisinin genel merkezi önünde yaptığı açıklamada, İnce, “Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye’ye üçüncü bir seçenek önerdim, ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket dedim, ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan dedim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Memleket partisine her evden bir oy istiyorum, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum,” ifadelerini kullandı.
İnce çekildi, borsa yükseldi
İnce’nin açıklama yapacağının duyurulmasının ardından Borsa İstanbul’da artış gözlendi. Saat 13:00 itibariyle 158,96 puan değer kazanan BİST 100 endeksi 4,633 puana çıktı.
Seçim sonrası Türk Lirasının hızla değer kaybedeceğine dair beklenti oluşmuştu. Merkez Bankası’nın bankalardan şirketlere dolar satılmasına sınırlama getirilmesi uyarısının gittiği belirtilmişti.
İnce’nin çekilmesinin ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü ve Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota’nın da aralarında bulunduğu bazı siyasetçi ve ekonomistler tüzel kişilere döviz satışının durdurulduğunu belirtti.
Bu kararlara rağmen borsadaki yükseliş, kararın bir moral etkisi yarattığı yorumlarına sebep oldu
Oy pusulaları değişmeyecek
İnce’nin Yüksek Seçim Kurulu’na başvurması ve çekilme kararını yüksek kurula bildirmesi gerekiyor. Muharrem İnce’nin YSK’ya başvurması durumunda oy pusulalarında bir değişiklik olmayacak.
Yüksek Seçim Kurulundan edinilen bilgiye göre, oy pusulalarında Muharrem İnce’ye verilen oylar geçerli olacak.
Ancak Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci kişi olması durumunda ikinci tura üçüncü aday kalacak. İnce’nin bu kararı sadece İnce’ye verilecek oylardaki değişiklik ile bir fark yaratacak.
Sabah saatlerinde araştırma şirketleri son anket sonuçlarını açıklamıştı. Bu kararla birlikte son anketlerde geçersiz oldu.
Kılıçdaroğlu: “Buyursun gelsin”, Erdoğan: “üzüldüm”
CHP lideri ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylıktan çekilen İnce’ye çağrı yaptı.
Kılıçdaroğlu, “Benim çağrım hala geçerli. Eski kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakalım artık. Sayın İnce’yi Türkiye’nin sofrasına bekliyoruz. Buyursun lütfen gelsin” ifadelerini kullandı.
CHP lideri bir gün önce Muharrem İnce hakkında çıkan iddialar ile ilgili “bunu yapanlar operasyoncudur, şantajcıdır, montajcı pisliklerdir,” demiş “Buradan net söylemek istiyorum ki Halil İbrahim soframız ona hep açıktır. Gelmek istiyorsa otursun soframıza değişimi birlikte getirelim,” ifadeleriyle İnce’ye çağrıda bulunmuştu.
Ankara mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ise konuyla ilgili açıklamasında “üzüldüğünü” belirtti.
Erdoğan, “Adaylardan bir tanesi ne yapmış adaylıktan çekilmiş. Doğrusu üzüldüm keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi. Acaba ne oldu da çekildi? Biz diğerleriyle yola devam ediyoruz önemli olan benim milletimin vereceği karar,” dedi.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!