Cumartesi, Mayıs 4, 2024
tr
Ana Sayfa DÜNYA ITB Berlin 2023 Uluslararası Turizm Fuarı-Gürcistan: "Sınırsız misafirperverlik"

ITB Berlin 2023 Uluslararası Turizm Fuarı-Gürcistan: “Sınırsız misafirperverlik”

ITB Berlin 2023 Uluslararası Turizm Fuarı, ITB 2023, 7-9 Mart tarihlerinde Berlin’de yapılacak. ITB Berlin 2023 Uluslararası Turizm Fuarı Gürcistan Başbakanı Irakli Gharibashvili tarafından açılacak. Gürcistan, Berlin turizm fuarında ev sahibi ülke olarak kendini tanıtacak. 50 yılı aşkın bir süredir ITB adı, sanal, yüz yüze veya hibrit formatta, yılın 365 günü endüstri bilgisi, ağ oluşturma ve trend belirleyen etkinlikler için dünya çapında bir isim olmuştur.Uluslararası turizm dünyası her yıl Mart ayında en büyük seyahat fuarı olan ITB Berlin’de bir araya gelir .
Berlin Uluslararası Turizm Fuarının açılış törenine; Gürcistan Başbakanı Irakli Gharibashvili Almanya Şansölye Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Berlin Belediye Başkanı Franziska Giff , Yönetmen Dirk Fohmann, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili ile Dünya Ticaret ve Turizm Konseyi Başkanı Julia Simpson katılacak.


Gürcistan’ın ana konsepti “Sınırsız misafirperverlik”
Gala açılışında; Gürcü şarap kültüründen modern avangart sanata kadar Gürcü kültürü ve etnik çeşitliliği sunulacak. Açılış gösterisinde, Gürcü sanatının başyapıtlarını ve çeşitli türleri içeriyor. Etno caz, şan ve elektronik müzik sunulacak. Festival konserinde dünyaca ünlü Gürcü Ulusal Balesi Sukhishvili seyirciler önünde sahne alacak. Altı bölümden oluşan gösteride bale dansçılarıyla birlikte Rustavi topluluğu geleneksel çok sesli şarkıları seslendirecek, Gürcistan Ulusal Senfoni Orkestrası ve yönetmeni Nikoloz Racheveli izleyicilere sunacak. Gala açılışında dünyaca ünlü opera soprano Nino Machaidze, virtüöz piyanist Dudana Mazmanishvili, kemancı Lisa Batiashvili, besteci Dato Evgenidze ve müzisyen Nika Machaidze yer alacak.
Dünyanın önde gelen uluslararası Turizm Fuarı 7-9 Mart tarihlerinde Berlin’de yapılacak.
Berlin turizm fuarında, Gürcistan Ulusal Turizm İdaresi ile Acara Turizm ve Tatil Köyleri Departmanı, Tiflis Belediye Binası, turizm dernekleri, destinasyon yönetimi organizasyonları. 44 tur operatörü ve 23 otel ile birlikte toplam 80 kuruluş ve firma sunulmaktadır.


ITB Berlin 1966’dan beri düzenleniyor. 2019 yılında, küresel salgından önce ITB Berlin, 181 ülkeden 10.000 katılımcıyı ağırladı. Sergi 160.000 ziyaretçi aldı ve 5.000 medya temsilcisi tarafından görüntülendi.
ITB berlin 2023 6 მარტს, ბერლინში ოფიციალურად გაიხსნება და მას საქართველოს პრემიერ-მინისტრი ირაკლი ღარიბაშვილი გახსნის – ინფორმაციას ამის შესახებ ITB Berlin-ის ოფიციალური გვერდი ავრცელებს.
ბერლინში, საერთაშორისო ტურისტული გამოფენის დაწყებამდე ერთი დღით ადრე საზეიმო გახსნის ცერემონიალში საქართველოს პრემიერ-მინისტრთან ერთად მონაწილეობას მიიღებენ: გერმანიის ვიცე-კანცლერი და ეკონომიკური საქმეების მინისტრი რობერტ ჰაბეკი, ბერლინის მერი ფრანცისკა გიფი და ბერლინის გამოფენის დირექტორი დირკ ფოჰმანი. საზეიმო ცერემონიალს გაეროს მსოფლიო ტურიზმის ორგანიზაციის გენერალური მდივანი ზურაბ პოლოლიკაშვილი და მსოფლიო ვაჭრობისა და ტურიზმის საბჭოს პრეზიდენტი ჯულია სიმფსონი დაესწრებიან.
გამოფენაზე საქართველოს მთავარი კონცეფციაა „უსაზღვრო სტუმარმასპინძლობა“.
გალა გახსნაზე ქართული ღვინის კულტურიდან თანამედროვე ავანგარდულ ხელოვნებამდე წარმოდგენილი იქნება საქართველოს კულტურა და ეთნიკური მრავალფეროვნება. გახსნის შოუ ქართული ხელოვნების შედევრებსა და სხვადასხვა ტიპის ჟანრს მოიცავს. წარმოდგენილი იქნება ეთნო ჯაზი, სიმღერით და ელექტრო მუსიკით. საზეიმო კონცერტზე მაყურებლის წინაშე წარდგება მსოფლიოში ცნობილი ქართული ეროვნული ბალეტი სუხიშვილები. შოუ 6 ნაწილისგან შედგება და აქ ბალეტის მოცეკვავეებთან ერთად აუდიტორიის წინაშე ანსამბლი რუსთავი ტრადიციული პოლიფონიური სიმღერებით, საქართველოს ეროვნული სიმფონიური ორკესტრი და მისი ხელმძღვანელი ნიკოლოზ რაჭველი წარდგებიან. გალა გახსნაზე მსოფლიოში ცნობილი ოპერის სოპრანო ნინო მაჩაიძე, ვირტუოზი პიანისტი დუდანა მაზმანიშვილი, მევიოლინე ლიზა ბათიაშვილი, კომპოზიტორი დათო ევგენიძე და მუსიკოსი ნიკა მაჩაიძე მიიღებენ მონაწილეობას.
მსოფლიოს წამყვანი საერთაშორისო ტურისტული გამოფენა ბერლინში 7-9 მარტს გაიმართება.
ბერლინის ტურისტულ გამოფენაზე საქართველოს ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაცია აჭარის ტურიზმისა და კურორტების დეპარტამენტთან, თბილისის მერიასთან, ტურისტულ ასოციაციებთან, დანიშნულების ადგილის მართვის ორგანიზაციებთან. 44 ტუროპერატორთან და 23 სასტუმროსთან, ჯამში 80-მდე ორგანიზაციასთან და კომპანიასთან ერთად არის წარდგენილი.
ITB Berlin 1966 წლიდან იმართება. 2019 წელს, მსოფლიო პანდემიამდე ITB Berlin-მა მსოფლიოს 181 ქვეყნიდან გამოფენის 10 ათას მონაწილეს უმასპინძლა. გამოფენას 160 ათასი სტუმარი ჰყავდა და მედიის 5000-მდე წარმომადგენელი აშუქებდა.
Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan ITB Berlin, sosyal platformlarında Gürcistan ile ilgili bir yazı yayınladı
“Dünyanın en güzel yerlerini gezmeyi hayal ediyorsanız ve bu yıl için henüz bir gezi planı yapmadıysanız, sizinle bir sır paylaşacağız: Hiç Gürcistan’ın başkentine gittiniz mi?” Güzel parkları, şelaleleri ve müzeleri, iyi restoranları ve tabii ki büyüyen bir gece kulübü manzarası olan bir şehir. Tiflis’in sunabileceği çok şey var, bu şehir seyahatinizin unutulmaz olacağını garanti ediyor.”
6 Mart’tan itibaren Gürcistan, Berlin turizm fuarında ev sahibi ülke olarak kendini tanıtacak.
Berlin Turizm Fuarı, Facebook kullanıcılarına Gürcistan hakkında daha fazla bilgi almak için fuara katılmalarını tavsiye ediyor.
„თუ ოცნებობთ მსოფლიოს ულამაზესი ადგილების მონახულებაზე და წლევანდელი სამოგზაურო გეგმა ჯერ კიდევ არ შეგიდგენიათ, ჩვენ გაგიზიარებთ ერთ საიდუმლოს: ყოფილხართ ოდესმე საქართველოს დედაქალაქში? ეს არის ქალაქი ულამაზესი პარკებით, ჩანჩქერებით და მუზეუმებით, კარგი რესტორნებითა და რა თქმა უნდა, მზარდი ღამის კლუბებით. თბილისს გაცილებით ბევრი რამ შეუძლია შემოგთავაზოთ, ეს ქალაქი გარანტიას გაძლევთ, რომ თქვენი მოგზაურობა დასამახსოვრებელი იქნება“,-წერს ITB Berlin.
6 მარტიდან საქართველო ბერლინის ტურისტულ გამოფენაზე მასპინძელი ქვეყნის სტატუსით წარდგება.
ბერლინის ტურისტული გამოფენა Facebook მომხმარებელს საქართველოს შესახებ მეტი ინფორმაციის მისაღებად გამოფენაზე დასწრებას ურჩევს.
Dünyanın önde gelen turizm fuarı ITB Berlin, sosyal platformlarında Bakhmaro hakkında bir gönderi yayınladı
“Deniz seviyesinden 1900 metre yükseklikte bulunan Bakhmaro, bulutların arkasındaki köy olarak anılıyor. Bu güzel yerleşim hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Eşsiz kültürüyle bu yıl ITB Berlin’in resmi ev sahibi olan Gürcistan’ı keşfedin.
6 Mart’tan itibaren Gürcistan, Berlin turizm fuarında ev sahibi ülke olarak kendini tanıtacak.
მსოფლიოს წამყვანი ტურისტული გამოფენა ITB Berlin საკუთარ სოციალურ პლატფორმებზე ბახმაროს შესახებ პოსტს აქვეყნებს
„ზღვის დონიდან 1900 მეტრზე მდებარე ბახმაროს ღრუბლებს მიღმა სოფელს ეძახიან. გსურთ უფრო მეტი გაიგოთ ამ მშვენიერი დასახლების შესახებ? შეისწავლეთ საქართველო თავისი უნიკალური კულტურით, ქვეყანა რომელიც წელს ITB Berlin-ის ოფიციალური მასპინძელია.
6 მარტიდან საქართველო ბერლინის ტურისტულ გამოფენაზე მასპინძელი ქვეყნის სტატუსით წარდგება.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!