Salı, Mayıs 21, 2024
tr
Ana Sayfa DÜNYA Batum’da Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası kutlandı

Batum’da Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası kutlandı

Gürcistan-Batum şehrinde, Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası kutlandı. Hafta boyunca, boş alanda iklim değişikliği ile ilgili bir film gösterildi. Central Park’ta bisiklet yürüyüşü ve yeşillendirme eylemi düzenlendi.“Belediye Başkanları Sözleşmesi”ni imzalayarak alınan taahhüt uyarınca Batum stratejik bir belge geliştirdi – Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı (SEAP). Anlaşma, Avrupa Birliği’nin büyük ölçekli bir girişimidir ve enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmayı taahhüt eden yerel ve bölgesel hükümetleri bir araya getiriyor.
Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası, yenilenebilir enerji kullanımını ve enerji verimliliği önlemlerini ve bunların kullanımını teşvik etmeye adanmış en büyük yıllık etkinliktir.
Hafta, güvenli bir enerji geleceği yaratmayı amaçlayan bir dizi aktivite içeriyor. Sürdürülebilir enerji eylem planı çerçevesinde Batum’da çok sayıda önemli proje hayata geçirildi ve devam ediyor. onların arasında: Batum, Gürcistan’da kreşlerde Avrupa enerji verimliliği standartlarının getirileceği ve uygun enerji tasarrufu teknolojileri ile donatılacağı ilk şehir olacak.Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) desteğiyle Batum, Gürcistan’da sıfır emisyonlu elektrikli otobüsleri kullanıma sunan ilk şehir oldu.
Batum’da aydınlatma modernizasyonu başladı, bu da yıl sonuna kadar şehir genelinde 15.000’e kadar enerji tasarruflu LED ışığın kurulması anlamına geliyor.

ბათუმი ევროპის მდგრადი ენერგეტიკის კვირეულს შეუერთდა. კვირეულის ფარგლებში, თავისუფალ სივრცეში გაიმართა ფილმის ჩვენება კლიმატის ცვლილების შესახებ. მოეწყო ველომსვლელობა და გამწვანების აქცია ცენტრალურ პარკში.„მერების შეთანხმების“ ხელმოწერით აღებული ვალდებულების მიხედვით, ბათუმმა შეიმუშავა სტრატეგიული დოკუმენტი – მდგრადი ენერგეტიკის სამოქმედო გეგმა (SEAP). შეთანხმება ევროკავშირის ფართომასშტაბიანი ინიციატივაა და იგი აერთიანებს ადგილობრივ და რეგიონულ მთავრობებს, რომლებიც იღებენ ვალდებულებას, გაზარდონ ენერგოეფექტურობა და განახლებადი ენერგიის წყაროების გამოყენება.
ევროპის მდგრადი ენერგეტიკის კვირეული არის ყველაზე დიდი ყოველწლიური ღონისძიება, რომელიც ეძღვნება განახლებადი ენერგიის გამოყენებისა და ენერგოეფექტური ღონისძიებებისა და მათი გამოყენების პოპულარიზაციას.
კვირეული მოიცავს აქტივობების სერიას, რაც მიზნად ისახავს უსაფრთხო ენერგეტიკული მომავლის შექმნას. მდგრადი ენერგეტიკის სამოქმედო გეგმის ფარგლებში ბათუმში არაერთი მნიშვნელოვანი პროექტი განხორციელდა და მიმდინარეობს. მათ შორის:
ბათუმი პირველი ქალაქი იქნება საქართველოში, სადაც საბავშვო ბაღებში ენერგოეფექტურობის ევროპული სტანდარტები დაინერგება და აღიჭურვება შესაბამისი ენერგოდამზოგავი ტექნოლოგიებით.
გაერო-ს განვითარების პროგრამისა და ევროპის რეკონსტრუქციისა და განვითარების ბანკის (EBRD) მხარდაჭერით, ბათუმი გახდა საქართველოში პირველი ქალაქი, რომელმაც ნულოვანი გამონაბოლქვის ელექტროავტობუსები შემოიყვანა.
ბათუმში დაიწყო განათების მოდერნიზაციის განხორციელება, რაც გულისხმობს წლის ბოლომდე, ქალაქის მასშტაბით 15000-მდე ენერგოეფექტური LED განათების მონტაჟს. ბათუმის მერიას კვირეულის ორგანიზებაში დახმარებას უწევს ენერგოეფექტურობის ცენტრი საქართველო.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık”

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat İstanbul’da düzenlenen "Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde" yaptığı konuşmada şunları söyledi; Dış ticaret dengesini sağlamak için çalışıyoruz “ Cumhuriyet tarihinin en...

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’nin Türkiye ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile düzenlediği ortak basın toplantısında verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve...

AB’nin düşünce kuruluşu EUISS’in raporu: “Türkiye dünyada dört kritik bölgede önemli güce sahip”

Merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te olan Avrupa Birliği (AB) Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (EUISS), Türkiye'nin küresel ölçekte yükselen konumuna dikkati çeken "Türkiye'nin Dünyadaki Kartları" başlıklı bir...

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “KKTC ile ekonomik ilişkilerimizi geliştireceğiz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!