Pazar, Eylül 8, 2024
tr
Ana Sayfa SAĞLIK “O” kan grubu hastalıklara en dirençli

“O” kan grubu hastalıklara en dirençli

Kan grupları arasında yapılan araştırmada hastalıklara karşı en dirençli kan grubu ortaya çıktı. “0” kan grubunda olanlar yaşadı. İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, hastalıklara karşı en dirençli kan grubunun hangisi olduğu ortaya konuldu. Buna göre en dirençli kan grubu “0” olarak açıklandı. Bu kan grubuna sahip kişilerin, diğer kan gruplarına sahip kişilere göre birçok hastalığa daha az yakalandığı belirtildi. İngiltere’de kan grupları arasında gerçekleştirilen bir çalışma, bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı. Söz konusu araştırmada hangi kan grubunun hastalıklara karşı daha dirençli olduğu araştırıldı. İlk sonuçlara göre en dirençli kan grubu “0” olarak açıklandı.
Bulaşıcı hastalık ve kanser riski
Londra Üniversitesi’ne bağlı Royal Holloway Üniversitesi’nde yapılan çalışmada, tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın sebebinin kan grupları olabileceği belirtildi.
AB grubunda risk 5.6 kat daha fazla
Araştırmada, kan grubunu belirleyen genlerin aynı zamanda CVT adı verilen beyinde kan pıhtılaşması riski ile de bağlantılı olduğu aktarıldı.
882 kişi üzerinde yapılan çalışmada araştırmacılar, AB kan grubuna sahip kişilerin CVT riskinin diğer gruplara göre ortalama 5,6 kat daha fazla olduğu aktarılırken, 0 kan grubuna sahip kişilerin ise yarı yarıya daha az olduğu bildirildi.
Çevresel faktörlere karşı da dirençliler
Geçen yıllarda ABD’de yapılan bir araştırmada da AB kan grubuna sahip kişilerin kalp rahatsızlığına yakalanma olasılıklarının yüzde 23 daha fazla olduğu, B kan grubuna sahip kişilerin ise “0” grubuna göre yüzde 11 daha riskli grupta olduğu vurgulanmıştı.
Yapılan başka bir araştırmada “0” kan grubuna sahip kişilerin hava kirliliği gibi çevresel faktörlere karşı daha dirençli olduğu, bununla birlikte kalp krizi ihtimallerinin de daha düşük olduğunun altı çizilmişti.
Herkesin kan grubu birbirinin aynı değildir. Kan grupları A, B, AB ve O grubu olmak üzere 4 tiptir. Bunların yanında Rh faktörü olarak adlandırılan D antijeninin de varlığı veya yokluğuna göre kan grubu Rh pozitif veya Rh negatif olarak değişir. En çok bulunan kan grubu O Rh pozitif kan grubudur.
O Rh pozitif kan grubunun özellikleri nelerdir?
Kan grupları 20. yüzyılın başında belirlenmiş ve tüm dünyada kullanılmaya başlanmıştır. Kan grupları arasında O Rh pozitif kan grubu en fazla görülenidir. Amerika’da yaşayan insanların %38’inin kan grubu O Rh pozitiftir. Bu kan grubundan olanların kanında A veya B antijeni bulunmazken Rh faktörü açısından D antijeni vardır. Buna karşı hem A hem de B antikoru taşırlar.
O Rh pozitif kan grubu kimlerden kan alabilir, kimlere kan verebilir?
O Rh pozitif kan grubu yaygın olmasına yaygındır ancak bunun belki de bir sebebi vardır. O Rh pozitif kan grubuna sahip olanlar sadece kendi grubundan kan alabilir. O Rh pozitif kan grubuna sahip olan kişiler Rh pozitif olan her kan grubuna kan verebilir. Yani A Rh pozitif, B Rh pozitif, AB Rh pozitif, O Rh pozitif olan kişiler O Rh pozitif kişilerden kan alabilir.
O Rh pozitif kan grubu kişilikleri etkiler mi?
O Rh pozitif kan grubuna sahip olan kişilerin enerjik ve agresif kişilikler olduğu ileri sürülmektedir. Bu kişiler detaycı, sorumlu, organize, düzenli, üretken ve gerçeklere odaklıdır. Ayrıca O Rh pozitif kan grubuna sahip olanların kişiliklerinin güçlü, sinirli ve hiperaktif oldukları bilinmektedir.
O Rh pozitif kan grubu beslenme alışkanlıkları nasıldır?
O Rh pozitif kan grubuna sahip kişilerin besinleri, daha çok et ağırlıklıdır. Tükettikleri gıdalara dikkat etmedikleri taktirde kolay kilo alırlar. Mideleri daha asitli olup reflü’den şikayet ederler. Reflü şikayetlerini azaltmak için besinlerine dikkat etmeli, yulaf, aloe vera, yeşil salata ve muz gibi yiyecekler yemelidirler.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

DKİB’den Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ersin Başaran’a teşekkür plaketi

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği(DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve beraberindeki DKİB Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü...

Netflix eğlence platformu mu, propaganda aracı mı?

Dizi ve film Platformu Netflix, senaryonun içeriğini araştırmadan belli ki Yunan ve Rum propagandasına alet olmayı yeğlemiş. Basında çıkan yazılara göre Andreas Georgiou'nunyönetmenliğini yapıp başrolünü...

Birleşmiş Milletler İcra Genel Direktörü Maimunah Mohd Sharif’in , Emine Erdoğan ziyareti

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve BM-Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, geçtiğimiz aylarda diplomatik ziyaretler için Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!