Perşembe, Nisan 25, 2024
tr
Ana Sayfa CUMHURBAŞKANLARI-BAŞBAKANLAR - BAKANLAR - MİLLETVEKİLLERİ Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil'den vefalı Amasya sevgisi

Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil’den vefalı Amasya sevgisi

Ak Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil TBMM’de yaptığı açıklamada vekilleri, bakanları ve tüm meclisi Amasya’yı görmeye davet etti.
Milletvekili Karahocagil, “Sizleri, alimler-ulemalar, şehitler-şühedalar şehri, 8500 yıllık tarihi geçmişi, 14 medeniyete ev sahipliği yapmış, bir şehrin Milletvekili olarak selamlıyorum. Sizleri, 24 milyon km²’ye, 3 kıtaya hükmeden cihan devletini yönetecek padişahları yetiştiren şehzadeler şehri Amasya’mızın bir vekili olarak selamlıyorum.
Sizleri her tarafı tarih kokan şehrin içine adımınızı atmakla başlayan, binlerce tarihi eserin bulunduğu, eğitim, kültür, turizm şehri “açık müze” diye nitelendirdiğimiz Amasya’nın bir mensubu olarak selamlıyorum Sizleri, şehrimizde şehzadelik yapan, Yıldırım Bayezid adına, Çelebi Mehmethan 2. Murat han, Fatih Sultan Mehmed han 2. Bayezid, Yavuz Sultan Selim ve 3. Murat han adına selamlıyorum.
Sizleri “vatanın bütünlüğü tehlikededir.” Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” diyerek, Amasya’mızdan tüm yurda yayınlanan” Amasya tamimini” hazırlayan, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları adına selamlıyorum.
Değerli vatandaşlarım, sizler, Amasya’mıza davet ediyorum. Her adımı tarih kokan, her adımında şehzade gelenek ve göreneklerine şahit olacağınız ilimize davet ediyorum.
Anadolu kültürünün, Anadolu adet ve ananelerinin halen yaşandığı Amasya’mıza davet ediyorum. Harşena Dağını, Amasya Kalesini, Kralkaya Mezarlarını, Ferhat-Şirin Müzesini ve Kanalını, Sultan Bayezid Külliyesini, Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Müzesini, Şehzadeler Müzesini, Şeyh Hamdullah Hattat Müzesini, Arkeoloji Müzemizi, Hazeranlar Konağımızı, Amasya Minyatür Müzemizi içinde 18.450 adet matbu, 2549 adet yazma eserin bulunduğu, Türkiye sadece 18 adet bulunan “Yazma Eserler Kütüphanemizi” görmeniz için sizleri Amasya’mıza davet ediyorum.
Pirler Parkımızı, Çilehane Camimizi, Burmalı Minare Camimizi, Aynalı Mağaramızı, Sofular Caddemizi, Yalıboyu evlerimizi görmelisiniz.
Amasya’mız tarihi güzelliklerinin yanısıra, doğal güzellikleriyle de göreni mest eder. Boraboy Gölümüz tek başına bir gününüzü alacak kadar cennetten bir köşedir.
Yedi kuğular kuş cenneti, Ganibaba Türbemiz, Terziköy kaplıcamız, Çakallar Tepesi görülmesi gereken yerlerdir. Amasya’mız tarımsal yönden de kendini kanıtlamış, teknolojiye ayak uydurarak daha verimli ürünler yetiştirmektedir. Tarımda rantabl üretimin, sulama ile direkirtibatlı olduğunun bilinci ile 2018 yılında Milletvekili seçilmemizden beri Amasya ve ilçelerinde en önemli yatırımlarımızın sulama sistemi olduğunu halkımızla paylaşmıştık.
Kapalı sistem sulama, gölet, baraj ve su kanallarımızın bir an evvel bitirebilmenin hesabını yaptık ve buna göre programlar geliştirdik. İlimizde sulanabilen 94.865 ha. alanın, 46.035 ha İl Özel İdaresi, 40436 HA DSİ ve 8394 HA alanı ise çiftçi imkanları ile sulanmaktadır. Göynücek-karatuzla barajımız Taşova-Tatlıpınar, Kozluca ve Özbaraklı barajlarımız. Suluova-Tersakan ve Yedikır barajlarımızdan sulama sistemleri ve Gümüşhacıköy, Sarayözü Barajımızın sulama, yenileme sistemlerini başarabilirsek, Aydınca Barajımız gövde inşaatı devam ediyor. Aydınca Barajı sulama sistemimizde toplulaştırma işlemleri devam ediyor. Göynücek-Geldingen ovamız, 3. Kısım sağ sahil kapalı sistem sulama inşaatımız devam ediyor.
Hamdolsun ödenek sıkıntımız yok, hatta yılsonuna kadar, 10 bin dönüm arazimiz sulamaya açılacak. Gümüşhacıköy-Beden Göletimiz bitti., Aralık Ay’ı itibariyle su tutmaya başlayacağız. Amasya-Merkez Ortaköy Gölet’i yenileme proje ihalemiz bitti, proje çalışmaları devam ediyor. Merkez Ziyaret- Saraycık Gölet’imizde tünel çalışmalarımız devam ediyor. Göynücek, Gediksaray Gölet’imizde yenileme projesi ihalesi yapıldı. – kapalı sistem ve Gölet içindeki enjeksiyon yapılacak yerlerle ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Gümüşhacıköy İmirler ve Yeniköy Gölet’i yenileme proje ihalemiz bitti. Proje çalışmaları devam ediyor. Karatuzla ve Tatlıpınar proje ihalemiz yapılacak, tüm ihale önü çalışmalar bitti. Baraklı barajımız ile ilgilide tüm çalışmalar bitti. 2022 yılı yatırım programına alınması yönünde çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!