Kümbet Yaylası:
Yayla 1600 mt. Yükseklikte, Giresun şehir merkezine 60 km, Ordu-Giresun Havalimanına 85 km. mesafededir. Yol asfalttır ve yol boyunca birçok yeme-içme tesisleri, tarihi ve kültürel yapılar, her mevsim değişen bitki örtüsünün yaratmış olduğu muhteşem güzellikteki manzaralar oldukça etkileyici boyuttadır.
Çakrak Yaylası:
Giresun’a 80 km uzaklıktaki Çakrak Yaylası’na Yağlıdere ve Kümbet Yaylası üzerinden ulaşmak mümkündür. Çakrak merkezinde üç kemer köprü, iki tarihi kilise kalıntısı, Çakrak yakınlarındaki Kırkharman Obasında sağlam bir kilise ile beş değirmen kalıntısı bulunmaktadır. Ayrıca Çıkrıkkapı Obası’nda Çin Seddi’nden sonra korunma amaçlı olarak yapılan ikinci büyük duvar olduğu iddia edilen, sadece bir kapısı olan ve 404 yıldır ayakta kalan, 6,5 kilometre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğindeki Hacı Abdullah Duvarı’nın 1610 yıllarında Rum işçilerine yaptırdığı bilinmektedir.
Kulakkaya Yaylası:
1700 m. rakımda, ilginç doğa güzelliklere sahip, orman güllerine ve vargit çiçeklerine ev sahipliği yapan yaylanın Giresun şehir merkezine mesafesi 40 km. Ordu-Giresun Havalimanına 85 km.’dir. Yolu tamamen asfalt olup büyük araçlar içinde ulaşımı müsaittir.
Giresun’un eskiden beri en çok bilinen ve gidilen yaylasıdır. Yol üzerinde bulunan Despot Kayası ve Suyu, doğal güzelliklere sahip Erimez Mevkii, Gelin Kayası ayrı birer ilgi odağıdır.
AlçakbelOrman içi piknik alanında günübirlik dinlence, eğlence imkanı, hemen yakınındaki Yavuz KemalBeldesi’nde de her türlü alışveriş hizmeti bulunmaktadır.
Kulakkaya-Alçakbel Mevkii’nde bulunan Ormaniçi Eğitim Tesisleri ve yanındaki Orman içi Piknik Alanı günübirlik kullanışlara hizmet verirler. Burada organize piknik sahası, çocuk parkı bulunmaktadır.
Karagöl Dağları ve Yaylaları:
Giresun’un en yüksek ikinci dağı olan Karagöl Dağlarında birçok oba bulunmaktadır. Dağın kuzeybatısında Ordu ili sınırına yakın olan bölgede Elmalı, Bozat Taşı ve İnboynu Obalarıyla, 3107 metrelik Karagöl Tepesinin hemen altında bir buzul gölü olan Aygır Gölü bulunmaktadır. Doğuya doğru gittikçe dağdaki en büyük göl olan Karagöl Gölü ve bu gölün Aksu köyüne doğru inen vadisinde Bağırsak Gölü bulunmaktadır.
Bağırsak Gölü’nün biraz altında ise Eğrikaya Obası yer alır. Karagöl dağlarının en doğusunda bulunan 3040 metre yüksekliğindeki Kırklar tepesinin kuzey batı yamacında Camlı Göl, doğu yamacında Sağrak Göl, bulunur. Sağrak Göl’ün alt tarafındaki vadide ise Kanlıağıl, Avşar, Yukarı Belen ve Aşağı Belen obaları yer alır. Sağrak Göl’ün daha doğusunda küçük bir göl olan Kazan Gölü yer alır.
Trekking sporuna çok elverişli olan Karagöl Dağlarında yaz aylarında rehber eşliğinde doğa yürüyüşleri yapılabilir.
Paşakonağı Yaylası:
Yeşili gözler önüne seren Paşakonağı Yaylası, Bulancak ilçe sınırları içerisindeki Kovanlık beldesinde yer almaktadır. Denizden 1450 m. yüksekliktedir. Yaylaya Bulancak İlçesi Kovanlık Beldesi’nden ulaşılmaktadır. Paşakonağı Yaylası sarı, mor ve beyaz açelyaları (orman gülleri), derin vadileri ve bu vadilerdeki şelaleleri ile ünlüdür. Yaylada konaklamak için otel bulunmaktadır. Yaylada gezilip görülebilecek doğal güzellikler Karasay Şelalesi, Geçilmez Vadisi, Çiğseli Gölü ve Kızılot Çayırı’dır. Yaylaya Pazarsuyu-Kovanlık Yolu üzerinden ulaşılabilir, merkeze uzaklığı ortalama 65 km.dir.
Gölyanı Obası:
Yağlıdere İlçesine bağlı Sınır Köyü sınırlarında kalan ve ilçeye 51 km. uzaklıkta, etrafı tamamen doğal, yöreye özgü hartama denilen ahşapla yapılmış evlerle ve çam ağaçlarıyla çevrili, adeta çanak şeklinde 3000 m2’lik bir alanı kaplayan doğal bir gölü de içinde barındıran Gölyanı Obası; bugün turizmin doğa, sağlık ve yeşil yönünü sunmak için gizli kalmış ve keşfedilmeyen bir cennettir. Gölyanı Obası’na yaylacılar nisan-aralık ayları arasında çıkmaktadır. Ancak şenlik zamanlarında yayla daha canlı ve hareketli olmaktadır. Gölyanı Obası doğal sit alanı kapsamındadır; koruma altına alınarak betonarme binaların yapımı engellenmiştir.