Cumartesi, Nisan 20, 2024
tr
Ana Sayfa DÜNYA Gürcistan ve Türkiye(Gürcistan) kara sınır kapılarında uygulanacak yeni kurallar

Gürcistan ve Türkiye(Gürcistan) kara sınır kapılarında uygulanacak yeni kurallar

Yurt dışından Türkiye’ye girişlerde uygulanacak tedbirlere ilişkin duyuru(01.06.2021)
“T.C. Tiflis Büyükelçiliği’nin “Yurt dışından Türkiye’ye girişlerde uygulanacak tedbirlere ilişkin ” duyuırusu şöyledir;
1. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye’ye tüm sınır kapılarından (kara, hava ve deniz) girişlerde uygulanacak tedbirlere ilişkin 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere alınan kararlar aşağıda sunulmaktadır.
2. Gürcistan’dan Türkiye’ye tüm sınır kapılarından girişlerde,
– Girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına,
– Ve/veya hastalığı son 6 ay içinde geçirdiğine dair resmi belge ibraz edenlerden negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilmeyecektir.
– Bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır.
3. Türkiye’ye girişte aşı sertifikası veya Kovid-19 hastalığı geçirildiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda,
– Girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu,
– Veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı yeterli görülecektir.
4. Türkiye’ye giriş yapan yolcular Sağlık Bakanlığı tarafından varış noktalarında örnekleme (sampling) temelinde PCR testine tabi tutulabilecektir.
Bu kapsamda, gelen kişilerin test örnekleri alındıktan sonra nihai varış yerlerine gitmelerine izin verilecek, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı Kovid-19 rehberi doğrultusunda tedavileri yapılacaktır. Test sonuçları pozitif çıkan kişiler ile yakın temasta bulundukları şahıslar kendilerinin belirledikleri adreslerde 14 günlük süre ile karantinaya alınacaklar ve 10. günün sonunda yapılacak PCR test sonuçlarının negatif olması durumunda karantina koşulları sonlandırılacaktır. Bu kişilerden B.1.617 mutantı taşıdığı tespit edilenlerin karantina koşulları 14. günün sonunda PCR testi negatif sonucuyla sonlandırılacaktır.
5. Uçak-gemi mürettebatı, kilit personel olarak nitelendirilen gemi adamları ve TIR şoförleri SARS-CoV-2 PCR testi ve karantina uygulamasından muaf tutulacaktır.
Saygıyla duyurulur.”
Gürcistan kara sınır kapılarında uygulanacak yeni kurallar-2(01.06.2021)
T.C. Tiflis Büyükelçiliği’nin “Gürcistan kara sınır kapıları 1 Haziran’dan itibaren açıldı” konulu yazılı açıklaması şöyledir;
“Gürcistan ile kara sınır kapılarından belirli şartlar dahilinde yolcu geçişlerine izin verilmeye başlanmasına ilişkin olarak Büyükelçiliğimizce geçtiğimiz günlerde bilgilendirmede bulunulmuştu. Konuya ilişkin olarak dün gece (31 Mayıs) yayınlanan Kararnameler ve alınan ilave bilgiler ışığında yeni düzenlemenin ayrıntıları aşağıda sunulmaktadır:
– Gürcistan’ın Sarp (TR), Kazbegi/Verkhny Lars (RF), Kırmızı Köprü (AZ) ve Sadakhlo (ERM) Sınır Kapılarından bugünden (1 Haziran) itibaren yolcu geçişlerine izin verilmeye başlanmıştır. Türkgözü ve Çıldır-Aktaş Sınır Kapıları bu aşamada sözkonusu uygulama kapsamında değildir.
– Gürcistan’a karayoluyla girmek isteyen kişiler, aşı sertifikası (tam doz) ve son 72 saatte temin edilmiş PCR test sonucunu beraber ibraz etmek suretiyle ya da sadece test sonucunu ibraz ederek giriş sağlayabilmekte; bununla beraber, aşı sertifikası bulunmayan kişilerin Gürcistan’a girişlerinin üçüncü günü ilave bir PCR testi olmaları gerekmektedir. Her halükârda, karayoluyla giriş sadece aşı sertifikası ibrazıyla mümkün olmadığından, aşı olan vatandaşlarımızın da girişten önce bir kereye mahsus olmak üzere PCR testi olmayı ihmal etmemeleri önem taşımaktadır.
– Mevcut tüm aşı çeşitleri Gürcü makamlarınca kabul edilmektedir.
– Sarp Sınır Kapısı 10:00-20:00 saatleri arasında hizmet verecektir.
– Gürcü sınır makamlarınca, Gürcistan’a karayoluyla giriş yapmadan evvel, havayolu girişlerinde de geçerli olan, aşağıdaki adresten ulaşılabilen giriş formunun doldurarak gelen cevabi e-postanın çıktısının hudut makamlarına ibraz edilmesi istenmektedir. http://registration.gov.ge/…/8_protocol_for…/tk6157/ (Formu doldururken çıkış noktası olarak Türkiye’nin seçilmesi durumunda “only air travel” ibaresi hâlen görülebilmekle birlikte, form karayolu girişleri için de geçerli olup, vatandaşlarımızın sözkonusu ibareyi dikkate almalarına gerek bulunmamaktadır.)
– Gürcistan’a giriş yapacak yabancı ülke vatandaşlarına Kovid-19 tedavisini kapsayan ve Gürcistan’da geçerli bir özel sağlık sigortası temin edilmesi tavsiye olunmaktadır (sağlık sigortasının bu aşamada zorunlu tutulmadığı öğrenilmiştir).
– Gürcistan’a havayoluyla girişlere dair mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Havayoluyla giriş sağlamak isteyen vatandaşlarımız, karayolu girişlerinden farklı olarak, sadece aşı sertifikalarını ibraz ederek PCR testine gerek duymaksızın Gürcistan’a giriş yapabilmekte; sertifika sahibi olmamaları halinde son 72 saatten eski olmayan PCR test sonuçlarını ibraz edip, girişlerinin üçüncü günü ilave bir PCR testi olma koşuluyla giriş sağlayabilmektedirler.
– Gürcistan’a giriş yapacak vatandaşlarımızın pasaport hamili olmaları gerekmemekte olup, T.C. Kimlik ile giriş hâlen mümkündür.
– Vatandaşlarımızın şahsi araçlarını Gürcistan’a getirebilmeleri yine Kovid-19 pandemisi öncesi geçerli ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde mümkündür.
– TIR sürücüleri ve diplomatik personel yukarıda kayıtlı uygulamalardan muaf tutulmuştur.
Saygıyla duyurulur.”
Gürcistan kara sınır kapılarında uygulanacak yeni kurallar-1(31.05.2021)
T.C. Tiflis Büyükelçiliği’nin “Gürcistan kara sınır kapılarının 1 Haziran’dan itibaren açılacağı” konulu yazılı açıklaması şöyledir;
“Gürcistan kara sınır kapılarının 1 Haziran’dan itibaren açılacağı, Gürcistan’a karayoluyla girmek isteyen kişilerin aşı sertifikası (tam doz) ve son 72 saatte temin edilmiş PCR test sonucunu beraber ibraz etmek suretiyle ya da sadece test sonucunu ibraz ederek giriş sağlayabileceği; bununla beraber, aşı sertifikası bulunmayan kişilerin Gürcistan’a girişlerinin üçüncü günü ilave bir PCR testi olmaları gerekeceği, ülkeye karayoluyla giriş yapacakların ayrıca kendi ülkelerinden veya Gürcistan’dan temin edilmiş sağlık sigortasına sahip bulunmalarının zorunlu olduğu duyurulmuştu.
Gürcistan Sarp sınır kapısının (Gürcistan saati ile) 10:00-20:00 saatleri arasında hizmet vereceği, Gürcistan sınır makamlarının sağlık sigortasının yanısıra havayolu ile gelişlerdeki gibi doldurularak çıktısı alınmış formu da talep edecekleri öğrenilmiştir.
Bahse konu formun bağlantısı aşağıda ihtiyaten tekrar sunulmaktadır.
https://registration.gov.ge/…/8_protocol_for…/tk6157/
Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!