Salı, Nisan 23, 2024
tr
Ana Sayfa DÜNYA Ünlü biskletçi Luke Grenfellshaw'ın, "Bristol'den Pekin'e" Gürcistan'da hayırseverlik yolculuğu

Ünlü biskletçi Luke Grenfellshaw’ın, “Bristol’den Pekin’e” Gürcistan’da hayırseverlik yolculuğu

Ünlü bisikletçi 26 7aşındaki Luke Grenfellshaw, hayırseverlik yolculuğunda Gürcistan gezisine Batum’dan başladı. “Bristol’den Pekin’e” 30 ülkeyi gezmeyi ve kanser hastaları için 300.000 Euro toplamayı planladığı belirtti. Yolculuk ilham verici ve örnek niteliğinde, Luke Grenfellshaw gibi kanserle mücadele edenler için proje Avrupa medyasının da dikkatini çekti ve Luke’un yolculuğu gazeteciler ve aboneleri tarafından takip ediliyor. Şu anda, Luke’un yolculuğu hakkında bir film çeken bir BBC muhabiri Gürcistan’da onunla birlikte.bölgede kaldığı süre boyunca genç bisikletçi, Batum, Batum Botanik Bahçesi ve Mtianiachara’nın başlıca turistik mekanlarını ziyaret etti. Luke’un Acara gezisi, Acara Turizm Dairesi tarafından organize edildi. Bu Bölgeyi terk edip Doğu Gürcistan’a doğru yola çıkacak. Batum’dan Poti’ye “Critical Mass” Batum bisikletçileri tarafından görülecektir. Luke, oğluyla bisiklete binen annesiyle Gürcistan’a geldi. Gürcistan’dan sonra bisikletçi Azerbaycan yolculuğuna devam edecek.
Ünlü bisikletçi Luke Grenfellshaw bisiklet gezisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu gezinin hedeflerinden biri macera, diğeri de insanları teşvik etmektir. 2018’de agresif bir kanser türü teşhisi kondu ama şimdi birçok insan bana bakıyor ve muhtemelen buna inanmayacak. diğer zorluklar, bu geziye bir yıl önce, 1 Ocak 2020’de başladım. Gürcistan’a varmam bir yıl ve biraz daha uzun sürdü, kısmen pandemi nedeniyle, ama dürüst olmak gerekirse, burada olduğum için heyecanlıyım.
Bu gezinin hedeflerinden biri macera, diğeri ise insanları canlandırmak. 2018’de agresif bir kanser türü teşhisi kondu, ancak birçok kişi şimdi bakıyor ve muhtemelen buna inanmayacak. Diğer birçok zorluğa rağmen Bu geziye bir yıl önce, 1 Ocak 2020’de başladım. Kısmen pandemi nedeniyle Gürcistan’a varmam bir yılımı ve biraz daha fazlasını aldı, ama açıkçası burada olmaktan çok memnunum. Henüz onun hakkında pek bir şey bilmiyorum, ama onu keşfedecek tek bir ruhum var.”

ბრისტოლიდან ბეიჯინამდე 26 წლის ველოსიპედისტის საქველმოქმედო მოგზაუ
26 წლის ცნობილმა ველოსიპედისტმა, სპიკერმა და ფანდრაიზერმა ლუკ გრენფელ შოუმ საქართველოში მოგზაურობა ბათუმიდან დაიწყო. ‘ბრისტოლიდან ბეიჯინამდე”- ასე ჰქვია ველომარშრუტს, რომლის ფარგლებშიც ლუკი ველოთი 30 ქვეყნის გავლასა და სიმსივნით დაავადებულთათვის 300,000 ევროს შეგროვებას გეგმავს. მისი მოგზაურობა შთამაგონებელი და მაგალითის მიმცემია, მათთვის ვინც ლუკის მსგავსად სიმსივნეს ებრძვის, პროექტმა ევროპული მედიის ყურადღებაც მიიპყრო და ლუკის მოგზაურობას გამომწერებთან ერთად თვალს ადევნებს ჟურნალისტებიც. ამჟამად, მასთან ერთად საქართველოში იმყოფება ბიბისის ჟურნალისტიც, რომელიც ლუკის მოგზაურობაზე ფილმს ამზადებს.
რეგიონში ყოფნისას ახალგაზრდა ველოსიპედისტმა ბათუმის ძირითადი ტურისტული ღირსშესანიშნაობები, ბათუმის ბოტანიკური ბაღი და მთიანიაჭარა მოინახულა. ლუკის აჭარაში მოგზაურობას ორგანიზება აჭარის ტურიზმის დეპარამენტმა გაუწია. ის რეგიონს დღეს დატოვებს და გეზს აღმოსავლეთ საქართველოსკენ აიღებს. მას ბათუმიდან ფოთამდე “Critical Mass” ბათუმის ველოსიპედისტები გააცილებენ. საქართელოში ლუკთან ერთად მოზაურობს მისი დედაც, რომელიც შვილთან ერთად მართავს ველოსიპედს. საქართველოს შემდეგ ველოსიპედისტი მოგზაურობას უკვე აზერბაიჯანის მიმართულებით გააგრძელებს.
“ამ მოგზაურობის ერთ-ერთი მიზანი თავგადასავალი, მეორე კი ადამიანებისთვის სტიმულის მიცემაა. 2018 წელს, დამიდგინდა სიმსივნის აგრესიული ფორმა, თუმცა ბევრი ადამიანი შემხედავს ახლა და ალბათ არც დაიჯერებს. ამ მოგზაურობით მინდა ვაჩვენო, და ბევრი სხვა სირთულეების მიუხედავად. ეს მოგზაურობა ერთი წლის წინ, 2020 წლის 1 იანვარს დავიწყე. მთელი წელი დამჭირდა და ცოტა მეტიც, რომ საქართველომდე ჩამოვსულიყავი. ნაწილობრივ, პანდემიის გამო, მაგრამ გულწრფელად, რომ ვთქვა აღფრთოვანებული ვარ აქ ყოფნით. მოგზაურობის დასაწყისში საქართველო მოწინავე იყო ჩემს სიაში. მართალია, მის შესახებ ჯერ ბევრი არაფერი ვიცი, თუმცა, ერთი სული მაქვს აღმოვაჩინო ის,“ ჟურნალისტებთან საუბრისას განაცხადა ლუკ გრენფელშოუმ. რომ შენ მაინც შეგიძლია იოცნებო და იცხოვრო შენი საუკეთესო ცხოვრებით პანდემიისა.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!