Cumartesi, Nisan 27, 2024
tr
Ana Sayfa KÖŞE YAZISI Çok değerli bir insan Ali Koplay'ı kaybettik

Çok değerli bir insan Ali Koplay’ı kaybettik

Ali KOPLAY Kimdir? 9 Haziran 1974 yılında Karaman ilinin Başyayla İlçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Başköy ilkokulunda bitirdi. Ortaokul ve ve Liseyi Konya İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 1993 yılında Konya İmam-Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra aynı yıl Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi “Kamu Yönetimi” bölümünü kazandı. Üniversiteden 1997 yılında mezun oldu. Aynı zamanda Üniversitede okurken Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel yurtlarda Müdür Yardımcılığı ve Müdürlük yaptı. 1998 yılında Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğüʹnün açtığı Gelir Uzman Yardımcılığı sınavını kazandı. Gelirler Genel Müdürlüğü’nün Gümrük Tarifeler ve Ticaret Antlaşması ile Kamu Mali Yönetim Projeler Şubesinde yaklaşık olarak üç yıla yakın çalıştı. 2001 yılında Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın açmış olduğu Müfettiş Yardımcılığı Sınavını kazandı. 2001 yılında Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın açmış olduğu Müfettiş Yardımcılığı Sınavını kazandı. 2004 yılında Yeterlilik Sınavını vererek müşterek kararnameyle Müfettişlik kadrosuna atandı. Teftiş Kurulu Başkanlığında bir yıla yakın “Rapor Okuma Komisyonu’nda görev aldı. 10 Haziran 2011 tarihinde müşterek kararname ile Sağlık Bakanlığı Başmüfettişliğine atandı.
Dünyadaki insanların trajedisi, kaçınılmaz ölümlülüğünün farkında olarak yaşamasıdır. Dünyaya geldiğimiz zaman boynumuzda ölüm fermanımızla doğar ve zaman içinde sevdiğimiz insanların ölümüne şahit oluyoruz. Bir değerimizi daha yitirdik. Ülkesinin, milletinin hayrı için çalıştı. Bir dava adamı ve değerli bir insan gibi yaşadı .Sevgili dostum, değerli kardeşim Ali Koplay’ın vefatından derin üzüntü duydum. Değerli dava arkadaşımız, yol arkadaşımız Ali Koplay’ı ebedi yolculuğa uğurladık. Her nefis ölümü tadacaktır. Bütün müslümanlar için geçerli olan bir hüküm, bu hükme herkes uyacak.
Bunun nerede ne zaman ve nasıl geleceği belli değil. Eğer ölüm olmasaydı hayat bizler için bu kadar güzel olamazdı. Her kalp çarpar ama elbet bir gün duracağını kendisi bilir. Sevdiğiniz daha doğrusu değer verdiğiniz gönlünüzde yer bulan dostlarınız, dost olarak abla olarak, abi olarak bildikleriniz elinizin parmaklarını geçmiyorsa ve bu kişi onlardan biriyse ölümün o kadar da uzak olmadığını anlarsınız. Akrabanız değildir ama sevdiğiniz, takdir ettiğiniz kişidir, ölümü ona konduramazsınız.
Ölüm yaşamın bir parçası tıpkı doğum gibi, yaşamak gibi. Hakikatten ve adaletten asla ödün vermeyen değerli bir arkadaşımız idi Ali. Ölümden daha gerçek ne olabilir şu hayatta? O kadar sahici, o kadar can acıtıcı ve o kadar kesin bir son ki; yok sayabilmek mümkün değil. Ölüm yokmuş gibi yaşayabilmek, bir an bile mümkün değil. Gurur duyduğumuz canımızdı bizim. Son derece zeki, sürekli okuyan, sürekli beyninde projeler üreten, devletin milletin beş kuruşuna önem veren bir müffetişdi .
En zor zamanlarda dimdik duran, istikametinden şaşmayan, irade sahibi bir müfettişdi. Ülkemizin demokratikleşme mücadelesine ilkeli ve şahsiyetli duruşuyla katkı sağlayan bir insan idi. Çok değerli bir insan, çok güzel bir arkadaştı.İlkeli ve dürüst insan rahat uyu. İhtiyaci olan herkese yardım elini uzatan, sevgi dolu, güler yüzlü bir arkadşımızdı Ali. Yaşamı boyunca doğrudan ve güzelden yana taraf oldu. Bitmez tükenmez bir enerji, yaratıcı bir zeka, iğne ile kuyu kazan bir sabır ve inatla problemlerin üstüne yürüdü. Her eski dostu yitirişimde kendimi biraz daha yalnız ve eksilmiş hissediyorum. Kolay olmuyordu ki böylesine seçkin ve güzel insanlarla tanışmak, arkadaş ve de dost olabilmek. Ben şimdi, kıymetli ve özel bir dostunu daha yitirmiş olmanın verdiği burukluk ve yalnızlık içindeyim. Alil Bey’i çok arayacak ve özleyeceğim, özleyeceğiz. Davasının insanı olarak orada görev yaptı. Baba ve oğul dört gün arayla kalp krizinden hayatını kaybetti. Başyayla ilçesi dört gün arayla yaşanan iki vefat haberiyle sarsıldı. Baba Kamil Koplay ve oğlu Ali Koplay dört gün arayla kalp krizinden hayatını kaybetti.
Dualarımız seninle. Çok değerli bir insanı kaybettik. Rabbim cenneti ile müşerref kılsın. Ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yüce Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun. Cenab-ı Hak ailesine sabırlar versin. Başımız sağolsun. Eşi Dr.Şengül Hanıma çocukları Atasu ve Kansu’ya Allahım sabırlar versin.
Yüce Rabbim rahmeti ile muamele etsin, mekanı cennet olsun inşallah.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Türkiye-Kırgızistan lojistik işbirliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu’nda alınan kararlar doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu. İki ülke arasında ulaştırma ve lojistik alanında iş...

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Gümrük anlaşması

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında, Ağustos 2022'de imzalanan gümrük anlaşmasının onaylanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı 18 Ağustos 2022 tarihinde Bakü'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan...

Ufo

Ufo ve kaçırılma vakalarını araştıran, merak eden herkes için köşemde Ufo araştırmacısı yazar Sayın Kuzey Atacan ile Ufolar ve uzaylılar konusunda röportajlar yapacağız. Röportajlarda aradığınız...

Amasya İl Emniyet Müdürlüğünden polis şehitlere vefa örneği

Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar huzur ve düzenin sağlanması için görevini sürdüren Polis Teşkilatımız 10 Nisan'da kurulduğu için 10 Nisan'ı her yıl...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!