Salı, Nisan 16, 2024
tr
Ana Sayfa CUMHURBAŞKANLARI-BAŞBAKANLAR - BAKANLAR - MİLLETVEKİLLERİ KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Kıbrıs Türk halkının mutluluğu ve esenliği için çalışmalar...

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Kıbrıs Türk halkının mutluluğu ve esenliği için çalışmalar yürütmek”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin (KKTC) yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar mazbatasını aldı. Başkent Lefkoşa’daki Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ‘nda düzenlenen törende, YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik, Pazar günü yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun ardından cumhurbaşkanı seçilen yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a mazbatasını teslim etti. Mazbata teslim töreninde bir konuşma yapan KKTC’nin 5’nci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar şunları söyledi;
“Yaptığı çalışmalardan dolayı YSK’ya ve salgın şartlarına rağmen cumhurbaşkanı seçiminin iki turunda da katılma teveccühü gösteren halkımıza teşekkür ederim. Bana oy verenlere de vermeyenlere de teşekkür ederim. Beş yıl sürecek KKTC Cumhurbaşkanlığı görevinin şahsına verilmesinin hayırlı olmasını diliyorum. Önemli olan KKTC’nin en üst makamı olan cumhurbaşkanlığı makamında, KKTC ve Kıbrıs Türk halkının mutluluğu ve esenliği için çalışmalar yürütmektir. Bu sorumluluğun bilinci içerisinde, bu görevi en iyi şekilde yapacağıma dair inancımı sizlerle paylaşıyorum. Bir kez daha halkıma gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyorum.
KKTC’de güçlü bir demokrasi kültürü vardır. Kıbrıs Türk halkının kendi devletinde yaşamına en iyi şekilde devam etmektedir. Halkımızın bize verdiği bu görevi en iyi şekilde sürdüreceğimi ve KKTC’yi daha ileri noktalara taşıyabilmek için elimden gelen her şeyi yapabileceğimi ifade etmek istiyorum.”
YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik’de yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Şubat 2020’den bu yana cumhurbaşkanı seçimi gündemde olmuştur ve 26 Nisan’da yapılması gereken seçim salgın sebebiyle ertelendi. 11 Ekim’de yapılan seçimin ilk turunda 11 adayın yarıştı ve Ersin Tatar ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı ikinci tura kaldı. 18 Ekim Pazar günü yapılan ikinci turdan sonra seçimi kazanan ve KKTC’nin 5’nci Cumhurbaşkanı olan Ersin Tatar’ı tebrik ediyorum.”
Mazbata teslim töreni sırasında bazı bakan ve miilletvekilleri de hazır bulundu. KKTC’nin 5’nci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, seçim sonuçlarının resmi gazetede yayımlanmasının ardından Cumhuriyet Meclisi’nde ant içerek göreve başlayacaktır. KKTC’de 18 Ekim Pazar günü yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda, Ulusal Birlik Partisinin (UBP) adayı Ersin Tatar, oyların yüzde 51,69’unu alarak cumhurbaşkanı seçildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar
1960 yılında Lefkoşa’da doğdu. Lise Eğitimini ise İngiltere’de tamamladı. 1982 yılında Cambridge Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 1982-1986 yıllarında İngilterede Price Waterhouse’da çalışıp gerekli sınavları geçtikten sonra Chartered Accountant ünvanını aldı. 1986-1991 yılları arasında İngiltere’de Polly Peck Firması’nda Finansman Müdürü olarak, 1991-92 yılları arasında Ankara’da FMC-Nurol Savunma Sanayi A.Ş’de finansman Müdürü olarak, 1992-2001 yılları arasında ise İstanbul’da Show TV’de Genel Koordinatör olarak çalışan Ersin Tatar 1996 yılında KKTC’nin ilk özel televizyon kanalı olan “Kanal T”yi kurdu. 2003 yılında Ulusal Birlik Partisi ile siyasetle tanıştı.
İstanbul’da 1997-2001 yılları arasında Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanlığını yürüten Ersin Tatar, 2001-2003 yılları arasında iki yıl Yenicami Ağdelen Kulübü Başkanlığını yürüttü.
19 Nisan 2009 Erken Genel Seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden Lefkoşa Milletvekili seçildi. 4 Mayıs 2009 tarihinde kurulan Derviş Eroğlu Hükümetinde Maliye Bakanı olarak görev alan Ersin Tatar, 27 Mayıs 2010 tarihinde kurulan İrsen Küçük hükümetinde de bu göreve devam ederek, 13 Haziran 2013 tarihine kadar dört yıl süre ile bu görevi yürütmüştür.
28 Temmuz 2013 Erken Genel Seçimlerinde yeniden Ulusal Birlik Partisi’nden Lefkoşa Milletvekili olarak seçildi. Sekizinci dönemde Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanlığını yürüttü. 7 Ocak 2018 Milletvekilliği Erken Genel Seçimlerinde yeniden UBP Lefkoşa Milletvekili seçildi. Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. Kurulan UBP-HP Koolisyon Hükümetinde Başbakan olarak görev yapmıştır. KKTC’de 18 Ekim Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde yapılan oylamada görev süresi beş yıl olacak KKTC Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

      Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Ersin Tatar:
               “100’ün üzerinde ülkeyle ticaret bağımız vardır”
KKTC 5’nci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la www.habergunebakis.com İnternet Haber Sitemizin Editörü olarak KKTC Maliye Bakanı olarak görev yaptığı dönemde 4 Temmuz 2011 tarihinde kendisini makamında ziyaret edip, özel bir haber-röportaj yapmıştım. Bu özel haber-röportajın bu linkini tıklayarak röportajın tamamını okuyabilirsiniz.  (https://habergunebakis.com/?p=3394)

 

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!