Cuma, Nisan 26, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Unutturulan... Unutturulmak istenen... 101. Yılında Kutul Amare Zaferi...

Unutturulan… Unutturulmak istenen… 101. Yılında Kutul Amare Zaferi…

  Unutturulan…!!! Unutturulmak istenen…!!!
  101. Yılında Kut’ul Amare Zaferi…!!!
  Bir Malazgirt gibi,
  Bir İstanbul gibi,
  Bir Çanakkale gibi… Kut Zaferimiz ve Bayramımız kutlu olsun.
  (29 Nisan 1916 tarihinde Osmanlı Ordusunun Irak’ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zaferidir.)
  Kutul Amare’de 13 bin 300 İngiliz askeri ile 13 general 481 subay esir alınmış ve 40 bini aşkın İngiliz askeri öldürülmüştür.
  Tarihe Kut ül Amare zaferi olarak geçen savaşlar sırasında İngilizler 40 bin kayıp ve esir verirken Türk birlikleri ise 25 bin askerini kaybetti. Kut ül Amare savaşı sırasında Türk birlikleri sınırlı sayıda uçakla önemli görevler yaptı. Keşif görevleri yapan Türk uçakları bir taraftan da düşman hedeflerini bombardıman etti. 26 Nisan 1916’da Kut ül Amare’deki İngiliz kuvvetlerine erzak yardımına çalışan bir İngiliz uçağı da Türk avcı uçağı tarafından düşürüldü.
  Kut’ül-Ammare Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Ordusu’nun zor şartlar ve imkansızlıklar içerisinde, Çanakkale’den sonra kazandığı ve bir İngiliz tümeninin bütün personeli ile birlikte esir alındığı eşsiz bir zaferdir. Halil Paşa, Kut’ül-Ammare zaferinden sonra 6’ncı Ordu’ya yayınladığı mesajında şöyle demiştir:
  “Arslanlar!
  Bütün Türklere şeref ve şan, İngilizlere kara meydan olan şu kızgın toprağın güneşli semasında şehitlerimizin ruhları sevinçle gülerek uçarken, ben de hepinizin pak alınlarından öperek cümlenizi tebrik ediyorum.
  Halil Paşa, Kut’ül-Ammare’nin teslim alındığı gün orduya bir tebrik mesajı yayımlamış ve bu günün “Kut Bayramı” olarak kutlanmasını istemiştir.
Avustralyalı araştırmacı Dr. Gaston Bodart tarafından Kut’ül-Ammare Zaferi, “İngiliz prestijinin Birinci Dünya Savaşı’nda yediği en büyük darbe olarak yorumlanmaktadır.”
Türkün bu zaferini ve de yenilgilerini hazmedemeyen uzun bacaklı İngilizler Türkiye’nin NATO’ya girmesinden sonra baskı yaparak bu bayramı yasaklatır ve kitaplarımızdan çıkarttırırlar.
  Ancak 1952’den 65 yıl sonra bir lider çıkar ve “bu zafer kutlanacak” diye tüm resmi kurumlara talimat veren bir yazı gönderir ve biz bu zaferi hatırlarız yeniden…
Rabbim bu zaferlerimizi daim kılar inşallah.Bizler geçmişimizi unutmayarak geleceğimizin teminatı olan Akif’in ifadesiyle “Asım’ın Nesli “ne bunları hatırlatarak görevimizi yerine getirecek ve yarınlarımıza daha büyük bir umutla daha büyük bir şevkle güçlü bir TÜRKİYE olmasını sağlayacağız inşallah.
  Şairin ifadesiyle;
  Mehmed’im,sevinin ,başlar yüksekte!
  Ölsek de sevinin, eve dönsek de!
  Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
  Yarın elbet bizim, elbet bizimdir…!!!
  Kalınız sağlıcakla…!!!
Önceki İçerikAkıllı olmak
Sonraki İçerikKaradeniz Bölgesi ihracatı

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!