Cumartesi, Nisan 20, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Geçmişten ders almak?

Geçmişten ders almak?

  Bu haber sitesinde daha önceki tarihlerde yazdığım yazılardan bazı bölümleri aldım en altta günümüzü yazmaya çalıştım.
27.01.2015 tarihli yazı
  “İnsan hakları, evrensel hukuk çerçevesi içinde tanımlanmalı ve hiçbir zümrenin diğer zümreye baskısı olmamalıdır. Bu anlamda terörden çok çeken ülkemizin, ellerinde masum insanların kanı olan batı ülkelerinde de 12 kişi değil bir kişide ölse terörü lanetlemesi batı için ders niteliğindedir. Terörü lanet mitinginde Yahudileri yakan Almanya’nın lideri ile Filistin halkını fosfor bombaları ile öldüren İsrail lideri kol kola olması da bir ironidir aslında.
  Ama yıllarca bizim çağrılarımıza kulak tıkayan Avrupa, saldırı kendisine yönelince bir araya gelmeleri sadece onların huzur bozulunca mı terörü önlemeye çalışmak önemli hale gelmiştir. Suriye’de, Filistin’de, Afrika’da ve dünyanın diğer bölgelerinde masumlar öldürülürken aynı duyarlılık gösterilirse ve terör örgütlerine silah yardımını yapan ticari unsurların faaliyeti engellenirse terör bitecektir.”
26.10.2013 rarihli yazı
 Terör örgütü geçmişte 7000’e yakın güvenlik görevlisi olmak üzere 40.000’e yakın insanın ölmesinden ve yüz milyarlarca dolar zarar verilmesinden sorumlu değilmiş gibi insan haklarından, demokratikleşmeden bahsedince, süreç durursa önceki durumlarına döneceklerinden bahsedince, elde etmeye çalıştıkları ödünlere karşılık bu kadar ölüm ve verdikleri zararların haklı olduğunu neredeyse açıklamadıkları kaldı.
22.08.2013 tarihli yazı
  Suriye’deki olaylara Rusya,  İran ve Çin göz yumuyorsa Mısır’daki olaylara Batı göz yumuyorsa, Libya’daki olaylarda hemen savaş uçakları ile müdahale ediliyorsa  batıdan insanlık ve insan haklarını korumak için normal bir davranış bekleyebilir miyiz? 
 Bölgedeki en önemli ülke olarak Atatürk’ün önderliğinde verdiğimiz bağımsızlık savaşının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Zamanında bizi bölmeye parçalamaya çalışan ülkeler şimdi müttefikimiz ve onlarda kendi çıkarlarına göre çifte standart uygulamaktan çekinmiyorlar. Uyanık olmalıyız. Birlik ve dirlik halinde olmalıyız.
Günümüz (Aralık 2015)
  Sınırımızı defalarca ihlal eden ve uyarılara kulak asmayan rus savaş uçağı düşürüldü. Siyasi, ticari ve askeri alanlar gibi pek çok alanda iş birliği halinde olduğumuz Rusya devlet başkanı her türlü işbirliğini bitirmeye çalıştığı gibi düşmanca tavır takındı. ABD yaptığı ilk açıklamada uçak düşmesi olayı Türkiye-Rusya arasında olan bir olaydır dedi. NATO ağız ucuyla Türiye’yi desteklediğini söyledi, sonra NATO genel sekreteri bunun Müslümanlar arasında bir savaş olduğunu söyledi, biz ön saflarda olmamalıyız dedi. Türkiye Musul’a asker gönderince Irak tavır aldı Rusya ağzı ile konuşarak Türkiye’nin ışid petrolünü aldığını söyledi ve Irak başbakanı düşmanca tavır takındı. ABD Musul’a asker göndermemizin koalisyon kapsamında olmadığını yani bir anlamda bizimle alakası yok dedi. 
  İran, Çin ve Rusya ve hatta Irak Suriye’yi destekliyor. Akdeniz pek çok ülkeden savaş gemileriyle dolu. Etrafımızda görünürde bazıları müttefik olan ancak dost ve barış içinde olduğumuz ülke kalmadı. Kurtuluş savaşımızda düşmanımız olanlar şimdi müttefik ama şimdi onların dostluklarına güvenilmeyecek oldukları görüldü.
  Gelişmeye devam eden ülkeyiz, genç nüfusa sahip olan ülkeyiz, en önemli kozumuz bu. Bununla birlikte tarımsal açıdan bir zamanlar kendine yeten sayılı ülkelerden biri iken, ihtiyaç nedeniyle pek çok tarımsal ürünü ithal eder hale gelmişiz. Zorunlu ithal bizim çiftçimizin mağduriyetidir. Enerjide, gelişmiş sanayide dışa bağımlılığımız devam ediyor, bazı askeri malzemeler açıdan da dışa bağımlı durumdayız. Akdeniz kaynıyor, ateş çemberi içerisindeyiz. 
  Çemberin içine girmememiz gerekiyor. Bu arada Türkiye’de 3 milyona yakın Suriyeli var buna karşılık petrol zengini arap ülkelerinde kaç Suriyeli var ve Suriyeliler dindaş ülkeler yerine neden hıristiyan ülkelere ölümü göze alarak gitmek istiyorlar ve neden ülkelerinin bağımsızlığı için ölümüne mücadele etmiyorlar.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!