Pazartesi, Mayıs 20, 2024
tr
Ana Sayfa ODA - BORSA - SENDİKA BAŞKANLARI Amasya'lı işadamlarının Gürcistan ziyareti

Amasya’lı işadamlarının Gürcistan ziyareti

Haber: İlker ÇAKAN
  ASKON Merzifon Şubesinin 21-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyetinin başkenti Batum’a düzenlemiş olduğu KOSGEB destekli yurtdışı iş gezisinde, Amasya’daki tekstil, gıda ve turizm işletmeleri resmi ziyaretlerde bulunmuşlar ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmişlerdir.Dernek tarafından düzenlenen gezide Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyeti bölgesine açılma, kalıcı ihracat anlaşmalarının yapılması, turizm fuarına katılım, gıda ithalatçıları ve yatırımcıları ile görüşmeler yapılması, Batum piyasası hakkında ticari, teknik ve mevzuat araştırmalarının yapılması konularındaki çalışmalar yapılmıştır. Türkiye sınırlarına yakın olan Gürcistan’ın ticari potansiyeli, yatırım imkânları ve işbirliği alanları araştırılmıştır.
  Dernek Batum piyasa pazarlarına mal satmak, fuarlara katılmak, yatırım yapmak, ihracat imkânlarını araştırmak, Amasya’nın turizm değerlerini tanıtmak amacıyla çalışmalar yapmıştır.
Gezide T.C. Batum Başkonsolosluğunu ziyaret eden işadamları Ticaret ve Gümrük Ateşelerinden Batum’a yatırım yapmak için neler yapılması gerektiği konusunda resmi temaslarda bulunmuşlar ve ülkedeki yatırım alanları ile resmi prosedürler hakkında bilgiler almışlardır.
  Ayrıca işadamları Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermakov’u makamında ziyaret ederek resmi temaslarda bulunmuşlar ve Belediye Başkanı Giorgi Ermakov’a Amasya’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ilgili bilgiler vermişlerdir. Yine gezi kapsamında Batum’da Turizm Fuarını ziyaret eden işadamları, Batum Turizm Departmanlığını da ziyaret etmişler ve Başkan Vekili Raul Abuladze ile görüşme yapmışlardır. Amasyalı işadamlarından bir heyet gezinin 2. gününde Poti Serbest Bölgesini ziyaret etmişler, diğer bir heyette Acara Özerk Cumhuriyeti Finans ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Ramaz Bolkvadze ile görüşmüşlerdir.
  Yapılan tüm resmi görüşmelerde Batum’a yatırım imkânları konusunda bilgi alışverişinde bulunan Amasyalı işadamları Batum’daki işletmelerle de ikili görüşmeler yapmışlar ve işyeri ziyaretleri gerçekleştirmişlerdir. Gürcistan Uluslararası İş Adamları Derneğini de ziyaret eden Amasya’lı iş adamları Genel Sekreter Osman Çalışkan ile ilgili konularda bilgi alışverişinde bulunmuşlardır.
Batum’da yatırım yapmanın yararlı olacağını düşünen Amasya’lı işadamlarından bazıları tekstil alanında Gürcistan-Batum’da yatırım yapmak için uygun olabilecek kiralık binalarda incelemelerde bulundular. Yatırım yapmak için Türkiye’ye döndüklerinde proje üzerinde çalışma yapacaklarını belirttiler. Amasyalı iş adamları böyle bir gezinin düzenlenmesinden dolayı memnun olduklarını, bu geziyi düzenleyenlere teşekkür ederek, her Türk iş adamının bu bölgeyi muhakkak gezmelerinin gerekli olduğunu söylediler.
  Bu gezi ve ziyaretin Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı konumunda olan Gürcistan ile Türkiye arasındaki eskiye dayalı kültürel benzerlik ve yakınlık olmasının da iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine çok önemli katkı sağlayacağı belirtildi.
 
Amasya’lı İşadamlarının Gürcistan ziyareti fotoğrafları
 
                                 
                                   
                          
              
                    
                                              

                         

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık”

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat İstanbul’da düzenlenen "Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde" yaptığı konuşmada şunları söyledi; Dış ticaret dengesini sağlamak için çalışıyoruz “ Cumhuriyet tarihinin en...

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’nin Türkiye ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile düzenlediği ortak basın toplantısında verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve...

AB’nin düşünce kuruluşu EUISS’in raporu: “Türkiye dünyada dört kritik bölgede önemli güce sahip”

Merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te olan Avrupa Birliği (AB) Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (EUISS), Türkiye'nin küresel ölçekte yükselen konumuna dikkati çeken "Türkiye'nin Dünyadaki Kartları" başlıklı bir...

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “KKTC ile ekonomik ilişkilerimizi geliştireceğiz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!