Cuma, Mart 29, 2024
tr
Ana Sayfa DÜNYA KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş: "Ana ve yavruyuz"

KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş: “Ana ve yavruyuz”

Haber: İlker ÇAKAN
  KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Kültür, Turizm ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, “Ne kadar kızsak ne kadar üzsek de birbirimizi, ana ve yavruyuz. Bu ana ve yavru, gün gelir birbirine sarılır, güç birliği yapar, ileri gider. Gün gelir birbirine kızar, küser, gücenir” dedi.
Denktaş, “Geçmişten Günümüze Yavru Vatan Kıbrıs” söyleşisinde, Kıbrıs Türkü’nün tarih boyunca Türkiye ve Türklükten kopmadığını ifade etti. Kıbrıs’ta ilk Türklük hareketinin 1878’de ortaya çıktığını, bugüne kadar devam ettiğini belirten Denktaş,    “Yavru vatan” ve “Ana vatan” tabirinin Türkiye’den bir şairin Kıbrıs ile ilgili bir şiirinde yer aldığını anlattı. Bu tabirin sözde değil, özde de gerçekleştiğini vurgulayan Denktaş, Türkiye ile Kıbrıs arasındaki ilişkiyi, anne ile çocuk arasındaki ilişkiye benzetti. 1974 Harekâtı’nın salt bir kurtuluş harekâtkerı olmadığını, adanın iki tarafına istikrar getirdiğini bildiren Denktaş, bu dönemde KKTC’deki ekonominin Türkiye’den gelen yardımla gelişme gösterdiğinin altını çizdi.
Gelinen nokta çok hoş bir nokta değil
 Türkiye’nin Gümrük Birliği Anlaşması’nı imzalaması ile KKTC’nin ekonomisinin gerilediğini belirten Denktaş, ekonomik açından bir entegrasyon sağlanmasını istedi.
Denktaş, KKTC’nin bağımsız ikinci Türk devleti olduğuna işaret ederek, dünyaca tanınmamasına rağmen “yeni doğmuş çocuğun” büyüdüğünü ve yürüdüğünü anlattı.
Kendisinin 56 yaşında olduğunu, kızmasına, küsmesine rağmen annesinin kendisine hala “Yavrum” diye hitap ettiğini dile getiren Denktaş, şunları kaydetti:
  “Ana vatan-yavru vatan ilişkisi de budur işte. Ne kadar kızsak ne kadar üzsek de birbirimizi, ana ve yavruyuz ve bu ana ve yavru gün gelir birbirine sarılır, güç birliği yapar, ileri gider. Gün gelir birbirine kızar, küser, gücenir. Ama sevgisinden hiçbir şey yitirmez. Bugün gelinen nokta çok hoş bir nokta değil, Türkiye Kıbrıs ilişkileri açısından. Bir an önce düzeltmemiz gerektiği ortada. İnşallah düzelecek.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!