Cumartesi, Nisan 20, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Üniversiteler arası işbirliği güçleniyor

Üniversiteler arası işbirliği güçleniyor

  Üniversiteler arası işbirliği iki ülke ilişkilerinin sağlam bir zemin üzerinde düzenli gelişimi bakımından önem arzetmektedir. Bu düşünceyle, Batum Başkonsolosluğu olarak görev bölgemizde bulunan üniversitelerle Türk üniversiteleri arasında mecvut işbirliği mekanizmalarının verimli biçimde işletilmesine ve yeni işbirliği alanları oluşturulmasına yönelik çalışmalarda bulunmayı önceliklerimiz arasında değerlendiriyoruz.
  Bu çerçevede, Batum’da yapacağım çalışmalara zemin oluşturabilmek düşüncesiyle Batum’a varşımdan önce bir dizi temaslarda bulundum: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Mimar Sinan Sanat Üniversitesi Rektörlerini makamlarında ziyaret ettim. Türkiye’nin önde gelen ve artık dünyada da markalaşmaya başlayan bu üniversitelerimizin Gürcü muhataplarıyla işbirliğine gösterdikleri yakın ilgi daha sonra atılacak adımlar bakımından cesaretlendirici oldu.
Batum’da göreve başladıktan sonra Batum’da bulunan Şota Rustaveli Devlet Üniversitesi, Batum Sanat Üniversitesi ve Denizcilik Üniversitesi Rektörleri ile Kutaisi Üniversitesi Rektörünü ziyaret ettim. Ayrıca, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Vekili ile Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörleriyle görüştüm.
  Bu temasların ilk somut sonucu olarak Başkonsolosluğumuzca düzenlenen bir program çerçevesinde Batum Denizcilik Üniversitesi’nden Rektör başkanlığındaki bir heyet 7-11 Aralık 2014 tarihleri arasında sırasıyla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitelerini ziyaret ederek işbirliği protokolleri imzaladı. Karadeniz kıyısında yer alan bu üniversitelerin denizcilik alanında işbirliğinin her iki ülke için de faydalı olacağına inanıyoruz.
  Öte yandan, Mimar Sinan Sanat Üniversitesi ile Batum Sanat Üniversite arasında işbirliği tesisi için ilk adımlar atıldı. Batum Sanat Üniversitesi Rektörü, Mimar Sinan Sanat Üniversitesi Rektörüne Başkonsolosluğumuz aracılığıyla gönderdiği mektupta iki üniversite arasına işbirliği başlatılmasına yönelik arzusunu iletti. Önümüzdeki haftalarda Batum Sanat Üniversitesinden bir heyeti İstanbul’a göndermeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu ziyaret sırasında iki üniversite arasında bir işbirliği protokolü imlanmasını bekliyoruz.
Benzer şekilde, Şota Rustavelli Üniversitesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile; Kutaisi Üniversitesini de Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkilendirmeyi hedefliyoruz.
  Bu ilk adımların ardından öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi ve ortak projeler başta olmak üzere çok yönlü ilişkilerin meyvelerini hep birlikte topluyor olacağımızı umuyoruz.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!