Perşembe, Mayıs 2, 2024
tr
Ana Sayfa BELEDİYE BAŞKANLARI Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir: 1 milyon turisti şehrimize getireceğiz

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir: 1 milyon turisti şehrimize getireceğiz

Haber: İlker ÇAKAN                        

  Osmanlı’nın ilk şehir hayatına geçiş yaptığı yerlerden biri olan Amasya, korunaklı bir yapıya sahip olması dolayısıyla Osmanlı şehzadelerinin yetişme merkezi olmuştur. Dünya tarihinde önemli roller oynamış Osmanlı padişahlarının adeta staj yeri olarak 12 şehzadeye ev sahipliği yapan ilimiz bu nedenle ‘Şehzadeler Şehri’  diye anılmaktadır. Amasya kent merkezi turizm açısından önemli bir yer taşımaktadır. Bu yüzden gündelik yaşamla turizm merkezimizde bütünleşiyor. Anadolu’da hüküm süren medeniyetlerin 7 bin 500 yıl boyunca gözdesi olan ilimiz çok sayıda medeniyetten kalma kalıcı ve görkemli eserlere sahiptir. Bunlardan en eskisi kentin merkezinde yer alan Kral Kaya Mezarları Helenistik dönemde, Harşena Dağı’nın güney eteklerinden kalker kayalara oyulmuş olan, Mitridat Krallığı zamanında krallar adına yapılmış anıt mezarlardır. Kentin merkezinde yer alması dolayısıyla Yeşilırmak Vadisi boyunca irili ufaklı 23 kaya mezarı bulunduğundan bölge ‘Krallar Vadisi’ olarak da bilinir. Kaya mezarlarının içlerinden çok, arkalarında oyulmuş geçitler dikkat çekicidir. Ziyaret Beldesi yolu üzerinde bulunan Aynalı Mağara ise kaya mezarlarının en iyi işlenmiş ve tamamlanmış olanıdır. 

 
 
                                               
                                                                         Amasya Yalıboyu evleri
  
  გადასვლის პირველი ქალაქის ოსმალეთის იმპერიის ერთ ადგილას amasia, ამიტომ იყოს თავშესაფრების აღზრდის ცენტრი გახდა ოსმალეთის მთავრები.

ieSilirmaq გამო მოხდეს ქალაქის ცენტრში, დიდი და პატარა, მთელი 23 საფლავი არის ველი რეგიონში, ხეობაში  ცნობილია როგორც .ბევრი მათგანი სამარხები, მოჩუქურთმებული შევიდა ჭიშკარი მათ უკან.

  Kral kaya mezarlarının bulunduğu Harşena Dağı’nın en üstünde ise Amasya Kalesi yer alıyor. Helenistik devirde yaptırılan kale Roma, Bizans, Selçuklular ve Osmanlı Devleti tarafından kullanılmış. Yakın zamanda yapılan restorasyon çalışmasıyla kale halen ayakta. Amasya’yı kuş bakışı gören kale, kentten tam 300 metre yükseklikte bulunuyor.

 
                                               
                                                             Amasya elması
 
1 milyon turisti şehrimize getireceğiz

  Sanayi açısından çok fazla iç açıcı olmayan Amasya’da son yıllarda maden, mermer sektöründe gelişmeler var. Ancak kültür varlıkları yoğun olan ilimizde bu artış bacasız sanayi turizmin önüne geçememektedir. Coğrafi konumu ve tarihi geçmişi ile avantajlı olan Amasya’da her yıl 360 bin ile 400 bin arasında turist ağırlıyoruz. Hedefimiz yaptığımız çalışmalar ile 1 milyona turisti şehrimize getirmek. Konaklama yerlerinin artırılması için ev pansiyonlarını destekliyoruz. Ayrıca büyük otellerin şehrimizde de olması için görüşmelerde bulunuyoruz.

 
                                                
                                                                  Amasya’nın kışın gece görünüşü
 
  ხელსაყრელი გეოგრაფიული მდებარეობა და ისტორია amasia სტუმარს ტურისტი ყოველწლიურად შორის 360 ათასი და 400 ათასი. ჩვენი მიზანია ჩვენს ძალისხმევას, რათა 1 მილიონი ტურისტი ჩვენს ქალაქში. მხარდაჭერა იზრდება განსახლების არის სახლში .

  Belediye olarak turizmde yaptıklarımız, şehirdeki turizm hareketliliğini ve alternatiflerini hızlandırmaya yöneliktir. Şehir merkezindeki tarihi dokuyu korumakla beraber, şehirdeki cazibe merkezlerinin sayısını artırmaya yönelik bir dizi çalışmalar yapılmaktadır. Bunların arasında Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Müzesi, Ferhat ile Şirin Projesi, Kızlar Sarayı çevre düzenlemesi, sokak sağlıklaştırması gibi bir dizi faaliyetlerimiz sayılabilir.

 რას ვაკეთებთ, როგორც მუნიციპალიტეტის ტურიზმის, ქალაქის აპირებს დააჩქაროს ტურიზმის აქტიურობა და ალტერნატივები.

Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Müzesi

  Fatih döneminde yaşamış ünlü bir hekimimiz olan Sabuncuoğlu Şerefeddin uzun yıllar Amasya Bimarhane’de hizmet vermiştir. Burada çeşitli tecrübelerinden istifade ederek tedavi metotları geliştirdiği ve cerrahide ileri derecede başarı elde ettiği bilinmektedir. Bu tecrübelerini minyatürlerle zenginleştirdiği el yazması eserini zamanın Padişahı Fatih Sultan Mehmed’e takdim etmiştir. Bu hekimimizin hatıralarını yaşatmak için 700 yıllık Bimarhane binasını Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp ve Cerrahi Müzesi haline getirdik ve ziyarete açtık.

ექიმები, რომლებიც ცხოვრობდნენ დროს amasia bimarhane  sabunjoglu დამპყრობელმა ცნობილი შერეფ მსახურობდა მრავალი წლის განმავლობაში. აქ მიერ მიღების უპირატესობა სხვადასხვა გამოცდილების განვითარებული და ქირურგიული მეთოდები მკურნალობის ცნობილია წარმატების მიღწევა მოწინავე.

 
                                     
                                                     Amasya’nın genel görünüşü
 
Ferhat ile Şirin dünya sevgililerin birleşme noktası olacak

   Ölümsüz aşkları ile sembolleşen Ferhat ile Şirin’in yaşadığı topraklar olarak bilinen ilimize her yıl turistler akın ediyor.  Bu yüzden belediyemizce Ferhat ile Şirin projesi başlığında restorasyon çalışmaları yapıyoruz. Hedef dünya sevgililerinin birleşme noktası olarak tüm sevgilileri bir araya getirmektir. Efsanelerimizden Ferhat ile Şirin’in kent turizmine kazanımlarının ön planda tutulduğu projede nikah salonu, toplantı salonu, müze ve sergi salonu, hediyelik satış reyonları, Ferhat ile Şirin heykeli ve park düzenlemesinin çalışmaları tamamlanmak üzeredir.

fehraT და Sirin ქალაქური ლეგენდები ინახება ტურიზმის პროექტის მიღწევების საქორწილო დარბაზი, სააქტო დარბაზში, სამუზეუმო და საგამოფენო დარბაზი, საჩუქარი გაყიდვების დეპარტამენტების, fehraT და Sirin განსახიერება მუშაობის ქანდაკება და პარკი დასრულების.

Sokak sağlıklaştırma çalışmaları

  Tarihi ve kültürel mirasımızın, doğal güzelliklerimizin tanıtımının yapılması, daha çok yerli ve yabancı turistin kentimizi ziyaret etmesi, gelen turistlerin geceleme sürelerinin arttırılması, en önemlisi ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin memnun olarak ayrılması için belediyemiz üzerine düşen her görevi yapmaya devam ediyor. Marka Kent Amasya’yı tarihi ve otantik yapısına uygun şehir mobilyaları ile donatıyoruz. Hedefimiz kent merkezinin yanı sıra arka sokaklarının da turizme kazandırılarak güzel bir görünüm kazanmasını sağlamaktır.

 
                                                
                                                                         Amasya  Yalıboyu evleri
 
  ისტორიული და კულტურული მემკვიდრეობის, ხელი შეუწყოს ბუნებრივი ლამაზმანები, მეტი ადგილობრივი და უცხოელი ტურისტებისათვის ეწვევა ჩვენს ქალაქში, მზარდი ხანგრძლივობა ტურისტი ჩამოდის გაატაროთ ღამე, რაც მთავარია, კმაყოფილი საშინაო და საგარეო ტურისტი ჩამოდის ჩვენი პროვინციაში ამისთვის გამოყოფის მუნიციპალიტეტის აგრძელებს ჩავარდნას თითოეულ ამოცანა.

  ქალაქ amasia და აუთენტურია ბრენდის ქუჩის ავეჯი და აღჭურვა მიხედვით სტრუქტურა. ჩვენი მიზანი უკან ქუჩებში ქალაქის ცენტრში, ასევე მათთვის ხედებით ტურიზმი გამარჯვება.

 
     
                                                     Amasya ve Yeşilırmak

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!