Cumartesi, Mayıs 4, 2024
tr
Ana Sayfa DÜNYA TOBB'den KKTC'de Hala Sultan İlahiyat Koleji ve öğrenci yurtları yaptırıyor

TOBB’den KKTC’de Hala Sultan İlahiyat Koleji ve öğrenci yurtları yaptırıyor

Haber: İlker ÇAKAN

  TOBB toplantı salonunda Ankara’da geçtiğimiz günlerde  KKTC’de Hala Sultan İlahiyat Koleji ve TOBB Öğrenci yapımı ile ilgili olarak ilgili protokol imza töreni düzenlendi. İmza törenine: Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sayın Hikmet Kaynarca katıldı.

 
              
            TOBB’den KKTC’de Hala Sultan İlahiyat Koleji ve öğrenci yurtları imza töreni
 
  Bu imzalanan protokol gereği TOBB tarafından KKTC Lefkoşe şehrinde; İlahiyat Koleji, kız ve erkek öğrenci yurtları, 1.000 kişilik konferans salonu ve kapalı spor salonu ile yüzme havuzundan oluşan; büyük bir eğitim kompleksi yapılacaktır. Düzenlenen bu imza töreninde; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı  Hikmet Kaynarca birer konuşma yaptı. İmza töreninde bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu şunları söyledi;

  “Bugün, yavru vatan, gözbebeğimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için çok hayırlı bir yatırıma imza atmak için bir araya geldik. TOBB olarak; Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşa şehrinde; İlahiyat Koleji, kız ve erkek öğrenci yurtları, 1.000 kişilik konferans salonu ve kapalı spor salonu ile yüzme havuzundan oluşan; dev bir eğitim kompleksinin yapına katkı sunacağız. Hala Sultan İlahiyat Koleji Kompleksinin Kolej kısmının önemli bir bölümü ile bir öğrenci yurdunu TOBB olarak biz inşa edeceğiz. Biraz sonra bu hayırlı işin protokolünü imzalayacağız. 

 
                                                  
                                          TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu
 

  Elbette bu adımı atarken çok destek gördük. Ben bu önemli adımın atılmasına öncülük eden ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, büyüğümüz, hocamız, Başbakan yardımcımız Sayın Beşir Atalay’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Bu hayırlı işe girmemize vesile oldukları KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanına, değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Gayretleri ve emeklerinden dolayı Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sayın Hikmet Kaynarca’yı da tebrik ediyor, kendisine teşekkür ediyorum. 2006 yılında Gönyeli Belediyesindeki “Milli Mücadele ve Kurtuluş Anıtı”nın düzenlemesi ve çevre çalışmalarına da TOBB olarak ciddi katkı sunmuştuk. Ayrıca KKTC Sağlık Bakanlığı’na Ambulans desteğinde bulunduk. Yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomik anlamda güçlenmesi için de pek çok çalışmaya imza attık, atıyoruz.

  Hizmet kalitesini artırması amacıyla Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın yeni binasına 2004-2006 yılları arasında maddi destek sağladık. Şimdi Kıbrıs Türk Sanayi Odası muazzam bir altyapıya sahip oldu.  KKTC’ye uygulanan haksız ekonomik ambargonun aşılması için de  Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile birlikte çalışıyoruz.

  TOBB’un Think Tank Kuruluşu olan TEPAV KKTC’deki Türk Teknik Yardım ofisiyle Kamu Yönetimin yeniden yapılanmasına dönük önemli çalışmalara imza attı. Türkiye-KKTC Karma istişare komitesini kurduk.

  Yine yavru vatana yatırımcı çekmek amacıyla KKTC Yatırım Danışma Konseyi’nin kurulmasına katkı sunduk. Konseyin son toplantısına Başbakan Yardımcı’mız Sayın Besşir Atalay önderlik etmişti. Zaten tüm bu adımları atarken Başbakan yardımcımız Sayın Beşir Atalay’ın yol göstermesi ve liderliği bizim önümüzü açtı. Bu nedenle kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

  Kıbrıs tarih boyunca Akdeniz coğrafyasının en önemli ticaret merkezi olmuş, tüm medeniyetlerden beslenmiş, kültürle yoğrulmuştur. Ama ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sadece stratejik öneminden bahsetmiyorum. Kardeşlik hukukundan, Kan bağından, din bağından, dil bağından bahsediyorum. Bizim geçmişimiz ortak. Bu yüzden geleceğimiz de ortak olacak. İşte bu yüzden bizim vazifemiz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne; Kıbrıslı kardeşlerimize yatırım yapmaktır.

  Çünkü insana yapılan yatırım en büyük yatırımdır.  Bakın şunu özellikle vurguluyorum: Dünyada her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz. Ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır. Günümüzde, ülkelerin dünya klasmanında yerini belirleyen husus vatandaşlarını nasıl yetiştirdiğidir. Açık söylüyorum bugün en büyük sermaye altın, petrol falan değil, eğitimli insandır.

  Biz gençlerimizin sadece teknik kapasitesini, bilgi kapasitesini artırarak yetinemeyiz. Bir taraftan gençlerimizi çağın gereklerine göre donatırken, diğer taraftan da milli değerlerine, manevi değerlerine bağlı, kültürünü bilen nesiller yetiştirmek zorundayız. Aksi halde gelişmiş ülkelerin şu an içinde bulunduğu genç nesil sorununu bizler de yaşarız.

  Çünkü Kıbrıs dünyada İslamlaşan ilk topraklardandır. Tıpkı İstanbul’un fethi gibi, Kıbrıs’ın fethi de Peygamber efendimizin rüyasında müjdelenmiştir. Hala Sultan da bu fetihte yer almış, Peygamber efendimizin süt teyzesidir. Kıbrıs’ın da manevi önderidir. Eğer Hala Sultan 86 yaşında, bu topraklarda islam dinini yayma yolunda şehit olduysa, bize düşen vazife de buna yakışır nesiller yetiştirmektir.

  İnşallah bu okuldan mezun olacak geçlerimiz hem bilgi birikimi olarak en yüksek noktada olacak; Hem de milli-manevi değerlerini bilerek yetişecekler. Ailelerine, ülkelerine hayırlı hizmetler yapacaklar. Dünyayı değiştirmeye namzet gençler olarak yetişecekler. Çünkü biz inanıyoruz ki bir insanın kurtuluşu dünyanın kurtuluşudur. Dünyayı değiştirmek için en büyük güç ise kalemdir. Konuşmama son verirken emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. KKTC için yoğun çaba harcayan, gayretlerine bizzat şahit olduğum Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay’a özellikle şükranlarımı sunuyorum. Sayın Bakana ve ekibine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

  KKTC’ye bu yatırımın yapılması noktasında büyük gayretleri olan, bu Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sayın Hikmet Kaynarca’yı da tebrik ediyor, kendisine de teşekkür ediyorum. İlahiyat Kolejimizin Kıbrıs’a ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyor, bu duygu ve düşüncelerle sizleri saygıyla selamlıyorum.”

                                                                                     

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!