Pazartesi, Mayıs 6, 2024
tr
Ana Sayfa KAYMAKAMLAR Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan'dan türkülü veda

Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan’dan türkülü veda

Haber: İlker ÇAKAN

  Kahramanmaraş Göksun ilçesine atanan Piraziz Kaymakamımız Ali Hamza Pehlivan için ilçede veda yemeği düzenlendi. Çok yoğun bir katılımın gerçekleştiği yemekte veda konuşmasına “Ölüm Allah’ın emri şu ayrılık olmasaydı” türküsünü söyleyerek başlayan Kaymakam Pehlivan” herkesi duygulandırdı. Piraziz’de hizmet etmekten, Pirazizlilerle birlikte askerlik ve yurt dışı görevi hariç fiilen yaklaşık iki buçuk yıl geçirmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu, eğer belli başarılar elde edilip projeler hayata geçirildiyse bu durumun takım ruhu içinde hareket etmenin sonucu olduğunu, Pirazizlilerin kendisini içlerinden biri olarak görmesinden dolayı müteşekkir olduğunu belirtti.

  Piraziz’in kalkınmasına ve tanıtılmasına yönelik bir takım çalışmalar yürüttüklerini, Piraziz’deki görevinin sona erdiğini, ancak gönül bağlarının her zaman baki kalacağını ,Piraziz’in kendisinde çok önemli ve değerli izler bıraktığını, evlilik, askerlik gibi insan hayatının önemli dönüm noktalarından olan iki durumun da Piraziz’de yaşamış olmasının kendisi ve ailesi için Piraziz ‘i daha da unutulmaz kıldığını ifade etti. Piraziz ‘i ve Pirazizlileri çok sevdiğini , kendisini de Pirazizlilerden biri olarak gördüğünü, bundan sonra gideceği her yerin bütün hemşerileri için sonuna kadar açık bir kapı olduğunu dile getirdi.

 

                                     
                                      Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan
                                     “Ölüm Allah’ın emri şu ayrılık olmasaydı”
                                                      türküsünü söylerken
 
  Bir önceki görev yeri olan Hakkari’de Vali Yardımcılığı yaptığı dönemde tanıdığı ilk Pirazizli olan Öner Hekim’in kendisine ‘İnşallah ilçemize kaymakam olursunuz’ dediğini aktaran Pehlivan bu dileğin gerçekleşmesinin güzel bir tevafuk olduğunu, Piraziz’e geldikten sonra çok sayıda dostlar edinerek ayrılıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Piraziz’e atandığı günden itibaren ilgi ve desteğini esirgemeyen bir süredir İstanbul’da tedavi görmekte olan Belediye Başkanı Hasan Şenel’i iyi dileklerle yad eden Kaymakam Pehlivan, görevi süresince zaman zaman Bulancak İlçesine de vekalet etiğini, son 6 aydır Giresun Vali Yardımcılığı görevini de yürüttüğünü belirterek, bu süre içinde başta Giresun Valimiz olmak üzere bütün kurum amir ve memurlarına, mesai arkadaşlarıma, gurbetteki hemşerilerimize, sivil toplum ve siyasi parti temsilcilerine, basın kuruluşlarına, iş adamı ve esnaflarımıza ile bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum dedi.

 

                                           
                                   Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan’a
                                           Piraziz halkı teşekkür plaketi
                                  
  Bozat Belediye Başkanı Rıfat Gürsoy, “Giderken gülüşlerini de götür” şiirini Pehlivan’a atfederek okurken, İl Özel İdaresi Kültür Turizm Müdürü Mehmet Fatsa, İlçenin kurucusu ve ismini veren Pir Aziz’in feyz aldığı Şeyh İdris’in hocasının adının Ahi Pehlivan olduğunu, Pir Aziz Bey’in iki oğlundan birinin adının Ali, diğerinin Hamza olduğunu, geçen 600 yılın ardından ilçenin kuruluşunu gerçekleştiren şahsiyetler adına Ahilik etkinlikleri adı altında çeşitli tarih ve kültür faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinin, Pir Aziz Bey’in türbesi ve mezarlık alanının dönemin mimarisine uygun şekilde inşa edilmesinin Kaymakam Ali Hamza Pehlivan öncülüğünde gerçekleşmesinin anlamlı tevafuklar olduğuna dikkat çekti ve kendisiyle bu çalışmaların içinde bulunmaktan dolayı onur duyduğunu ifade etti. Emekli Din Görevlisi Nuri Genç Hoca tarafından yapılan konuşma ve duanın ardından söz alan diğer katılımcılar da yaptıkları konuşmalarda Kaymakam Pehlivan’ın hizmetlerinden övgüyle bahsederek, Pehlivan’ın güler yüzüne, ufuk açan, vizyon kazandıran girişimci yönüne ve çalışkanlığına vurgu yaptılar. 
 
                                                                       
                                   Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan’a
                                                   Piraziz halkı sevgisi
 

  Piraziz İsmail Yücel Anadolu Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen yemeğe; Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı, Giresun Üniversitesi Piraziz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Gülyalı J İl Milli Eğitim Müdürü , Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ,Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda esnaf ve vatandaşlar katıldı.

  Konuşmaların ardından Başkan Hasan Şenel adına Belediye Başkan Vekili Cafer Mavi, Yarenler Derneği Başkanı Eczacı Hayri Özdemir, İşadamı Öner Hekim adına Ufuk Kekül, Mustafa Günaydın, Mehmet Arslan ve Piraziz İzcileri adına Ersan Kelleci ve Güven Çatal, Kaymakam Pehlivan’a birer plaket takdim etti. Yemeğe eşi Yıldız Pehlivan’la birlikte katılan ve Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, daha sonra katılanlarla tek tek vedalaştı.

 
                              
                                                           Giresun-Piraziz
 
                         Pirazizlilerden Kaymakam Ali Hamza Pehlivan’a mektup 
  
  “İlk olarak 2008 Eylülünde,  parlayan gözleri ile tanıdı onu Piraziz.  Bu gözlerin yaydığı enerjiden, içtenlikten alınan ilham ve cesaretle, çekinmeden çalabileceğiniz bir kapı oldu makamı. O kapının ardında  sizi daima güler yüzü ve doğallığı ile karşılayacağını bildiğiniz; yüreklendiren, güven ve umut veren, esprili kişiliği ile hemen etkisi altına alan naif biri vardı. Bu özelliklerin Piraziz halkına yeni ufuklar açacağını, esin kaynağı olacağını ilk başta kimse bilmiyordu. Zaman geçtikçe bizimle gülen, bizimle ağlayan, düğünümüzde, cenazemizde, davet edilen her yerde bizimle iç içe olan, tevazu sahibi bir yöneticiye sahip olma şansı yakaladığımızı fark ettik.
  Bir vizyonu olan ve bunu çalışanlarıyla paylaşan, toplumun ihtiyaçlarını fark ederek buna yönelik çalışmalar yapan, değişikliğe açık, sürekli proje üreten ve bu projeleri başarı ile yöneten, ekipler kuran ve bu ekipleri destekleyen, sahip olduğu bilgi ve beceriyi paylaşan, beklenilenin üstünde sorumluluk alan ve inisiyatif kullanan, profesyonel iş ahlakına sahip biri olduğunu gördük. İnsanlarla bireysel olarak ilgilendiğini, her sorunun mutlaka bir çözümünün olduğuna inandığını gördük. Bu durum elbette bizim de olaylara bakışımızı değiştiriyor, ufkumuzu açıyor, azmimizi ve inancımızı artırıyordu.
  Merkeze insanı koyması, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” anlayışını düstur olarak benimsemesi, çalışanlarına, çevreye katı ve kuralcı bir yaklaşım sergilemek yerine; onları motive edici, harekete geçirici davranışlar göstermesi; Piraziz’de çok sevilmesini ve güzel eserler ortaya çıkmasını sağladı. Pehlivan Kaymakamımız, insanların kalplerinden geçirip de ifade edemediklerini dillendireceğini, akıllarından geçenlerin onunla hayat bulacağını, sözlerinin gönüllerde nakışlanacağını, askerde ve Amerika’da olduğu dönemlerin Piraziz’de şanssızlık kabul edileceğini, onun için söylenen övgü dolu sözlerin mübalağa olmayacağını kendisi, ilk geldiğinde tahmin edebiliyor muydu acaba? Piraziz’in ondan çok şey öğreneceğini, devlet tarafından gönderildiği bu görev yerinden gitmesi gerektiğinde halkın bunu hiç istemeyeceğini, ‘Baki kalan bu kubbede sedaların en hoşunu bırakacağını biliyor muydu?
  Sayın Ali Hamza Pehlivan  ilçede en tepede iken bile kibirlenmeden, gurura kapılmadan sokaklarda yürünebileceğini, tutucu, kuşkucu ve baskıcı olmadan da işlerin halledilebileceğini, sevgi ve hoşgörüyle bütün kapıların açılabileceğini gösteren, güzel ahlak sahibi, mümtaz bir şahsiyettir.
  Biri gelir her şeyi değiştirir” sanıyorduk…
  Oysa gidiştedir her şey
  Biri gider ve her şeyi değiştirir
  İşte Sayın Kaymakamımız burada,  gidişiyle her şeyi değiştirenlerden oldu. Piraziz, onu çok sevdi. Şimdi bu erken ayrılığın arifesinde ona doyamadan ondan ayrılıyor olmanın hüznünü yaşıyor.Biliyoruz ki örnek kişiliği,azimli ve sebatkâr ilerleyişi, hümanistliği sayesinde yolu daima açık olacak.Üst düzey makamlarda ülkemize ve insanımıza faydalı olacak daha nice güzel işlere imza atacak.
  Sayın Kaymakamımız, Piraziz halkı olarak bizler, sizi çok seviyoruz ve asla unutmayacağımızı bilmenizi istiyoruz. İlçemiz adına yaptığınız tüm çalışmalardan dolayı size minnetlerimizi sunuyor; vatanımızın böyle eşsiz yöneticilere sahip olmasından ne denli gurur duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Yolunuz açık olsun…”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!