Cuma, Mayıs 3, 2024
tr
Ana Sayfa DÜNYA Acara Hükümet Başkanı Levan Varshalomidze çocukların yeni yılını kutladı

Acara Hükümet Başkanı Levan Varshalomidze çocukların yeni yılını kutladı

Haber: İlker ÇAKAN

  Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Levan Varshalomidze ve Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze Batum’da kimsesiz çocukların yeni yılını kutladılar.
Acara Hükümetinin ve Belediye Başkanlığının temsilcileri Makhinjauri ve Urekhi kimsesiz çocuklar evlerine tatlılar, oyuncaklar ve beyaz eşya getirdiler. Küçükleri “Berikebi” tiyatro oyuncuları eğlendirdiler. 
  Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Levan Varshalomidze  şunları söyledi; “Sekizinci yıldır kimsesiz çocukların evlerine geliyoruz ve yeni yılın sevincini onlarla paylaşıyoruz. Bu çocukların özel özene ihtiyaçları var ve biz de onların yanındayız. Üç ay sonra binaların yenilenmesi sona erecek ve çocukların yaşam için daha iyi ortamı olacaktır.”
Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı ve Batum  Belediye Başkanı sosyal olarak korunmamış aileyi de ziyaret ettiler. Bagrationi No.35’te oturan yedi üyeli Jajanidze ailesine misafirler hediyeler getirdiler.

 
Levan Varshalomidze Congratulates on new year to homeless children

  The children of Batumi orphanages traditionally have been congratulated on New Year by the Chairman of Ajara AR Government, Levan Varshalomidze and the Mayor of Batumi, Robert Chkhaidze today. 
  Government and Municipal officials brought sweets, toys and household appliances to the children of Makhinjauri and Urekhi homeless children’s houses. Children had fun attending performance of moving theatre “Berikebi”. 
  “We started visiting children’s houses on New Year 8 years ago and still keep this tradition sharing New Year’s joy together with them. These children need special attention and warmth and we try our best to support them. Rehabilitation process of both houses is to be completed in three months and children will have better conditions to live”, said Levan Varshalomidze. 
  The Chairman and the Mayor of Batumi also visited socially excluded families. The 7-member family, living on 35 Bagrationi Street has received Christmas gifts from them.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!