Pazar, Mayıs 5, 2024
tr
Ana Sayfa DÜNYA K.K.T.C.-Girne White Pearl Hotel-Bayramoğlu Ayakkabı Mağazaları Sahibi Bayram Bayramoğlu: "Girne, K.K.T.C.'nin incisi"

K.K.T.C.-Girne White Pearl Hotel-Bayramoğlu Ayakkabı Mağazaları Sahibi Bayram Bayramoğlu: “Girne, K.K.T.C.’nin incisi”

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin turizm kenti Girne’de bulunan White Pearl Hotelin ve K.K.T.C.’nin değişik şehirlerinde ayakkabı mağazaları bulunan  Bayramoğlu Ayakkabı Mağazaları Sahibi Bayram Bayramoğlu, “Turizm ve Kıbrıs” konulu yaptığım röportajda şunları söyledi; 

Türkiye ile biz rekabet edebilir miyiz?                                                             

  “K:K.T.C’de turizme hizmet eden tek şehir Girne olup, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin incisi sayılır. Bizim otel isim olarak beyaz inci ismini almıştır. Adalar zaten turizme bağlıdır. Adalar daima turistle geçinir. Bizim küçük sanayimiz olmaz. Anavatan Türkiye çok yakındır. Biz buraya bir sanayi kursak, hammaddemizi Türkiye’den almak mecburiyetindeyiz. Sanatkarı Türkiye’den getireceksin. Hammadde ve sanatçı Türkiye’den getirirsen, imal ettiğin malı kime satacaksın. Türkiye ile biz rekabet edebilir miyiz?

Anavatandan çok büyük destekler bekliyoruz

  Rekabet edemediğimiz için bizim tek çıkar yolumuz ve ayakta durmamız için turizm lazımdır. Anavatandan çok büyük destekler bekliyoruz. K.K.T.C.’ye Anavatan yardımlar yapıyor ama buradaki esnafı ve halkı esnafı beslemek için şu şekilde yapılması gerekir. Türkiye deniz filosunun birçok gemileri vardır. Antalya’dan en az haftada bir defa bir gemi kalksa, Antalya-Girne-Taşucu-Mersin üzerinden Güney’deki Rum tarafında olduğu gibi günde 8 saat kalsa iyi olur. Bu 8 saat içerisinde turist gemiden çıkıyor alışverişini yapıyor. Konaklayıp, ikinci bir seferde geri dönebiliyor ve aynı günde geri dönse de esnafı bu yönden besleyebilir. Bunu Türkiye yaparsa çok iyi olur.

Uçak bilet fiyatlarını düşürmeleri lazımdır

  Havayolu fiyatları çok yüksektir. Mesala, Kıbrıs-Türkiye arasında şu an kişi başı uçak bileti 200 küsur TL’dir. Türkiye’den dört kişilik bir ailenin buraya gelmesi için sadece 1.000 TL. uçak parası için gidiyor. Bu adam niye gelsin Kıbrıs’a? Bu parayla Antalya ve başka bir ilimizde tatilini yapar ve geri döner. Uçak bilet fiyatlarını düşürmeleri lazımdır. T.C. vatandaşı kardeşlerimiz bilet aldıkları zaman eğer uçak bileti 200 TL. ise 100 TL:’sini ödesin, 100 TL’sini devlet karşılasın.

Esnafı besleyen Türk vatandaşıdır

  Anavatan her sene buraya 500 milyon bir yardım yapıyor. Bu yardımın 500 milyonu değilde, 300 milyonu yapılsın. Böylece 200 milyonu da buraya destek yapsın. Ben 60 yıldır piyasadayım. Esnafı besleyen Türk vatandaşıdır. İngiliz, Alman, başkası geliyor. Bunlar gece hayatına katıldıkları için otellere ve restoranlara para bırakııyorlar. Bunlar çarşıya ve esnafa para bırakmazlar. Esnafa parayı bırakan Türkiyelidir. Mesala İstanbullu gelir, İstanbul’da her şey olmasına rağmen buradan alışveriş edip, gidiyor. Ama buna minnettarız. Ama Türkiye’nin desteği olması lazımdır. Türkiye Cumhuriyeti destek yaparak Türkiye-Kıbrıs arasındaki  kişi uçak biletlerini 100-150’ye indirsin.

Türk Denizyolları şu an çok iyi durumdadır

  Türk Denizyolları şu an çok iyi durumdadır. bugün İstanbul’dan Bursa’ya kadar gemiler kalkıp, gidiyor. Bu gemilerde üniformalı hostesler var. Bu gemiler her şeyi ile beraber tertemizdir. İzmir-Antalya-Anamur-Girne-Taşucu-Mersin hattında Türk Denizyolları seferler düzenlese zarar etmez. Böylece Girne’ye turist gelmiş olur.

Bir Müslüman ülkeyi, bir Türk ülkeyi ne pahasına olursa Avrupa Birliğine almazlar

  1974 Kıbrıs Barış Harekatından sonra Kıbrıs davasını rahmetli Ecevit bitirdi. Şimdiki Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Avrupa Birliğine girmek istiyor. Avrupa Birliği bizi almıyor. Çünkü Avrupa Birliği bir Hıristiyan kulübüdür. Bir Müslüman ülkeyi, bir Türk ülkeyi ne pahasına olursa Avrupa Birliğine almazlar. Bizi daima iyi niyet ile masada kaybeden milletiz.Masada daima kaybederiz. Sayın Başbakanımız Avrupa’nın sözlü sözlerine kandı. Referandum yapacağız, siz evet deyin, Rumlar hayır derse biz sizi tanıyacağız dediler. Ne yaptılar? Ondan sonra hiçbir şey yapmadılar. Ondan sonra evet dememize rağmen, onlarda hayır demesine rağmen Rumları Avrupa Birliğine aldılar.

Erdoğan Bey yazılı bir şey almadı ama Erdoğan Beyin elinden her şeyini yazılı aldılar

  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini almadılar. Erdoğan Bey burada hiçbir şey söyleyemedi. Siz bize söz verdiniz de O zaman söz veren şu an görevde yoktur. Erdoğan Bey yazılı bir şey almadı ama Erdoğan Beyin elinden her şeyini yazılı aldılar. Onun için bu Kıbrıs meselesi yalnız dünkü ve bugünkü değildir.

1964 yılı çarpışmalarında 103 Türk köyü göçmen oldu

  Tabii ki Avrupa ve Rumlar bunu 1974  Kıbrıs Barış Harekatından sonra Kıbrıs davası diyorlar ki ta bu dava  1955-1957-1958-1964 yıllarına kadar devam eder. 1964 yılı çarpışmalarında 103 Türk köyü göçmen oldu. Bunu dünya tarihi de yazdı. Dünya tarihinde yazılan bu yazıları ne Avrupa, ne Amerika öyle bir şey olmadı der. Öyle bir şey yoktu. Tüm olaylar 1974 yılından sonra oldu derler. 1964 yılında mağdur olan 103 köyün halkı o günden bugüne ne malını alabildi, ne parasını alabildi.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!