Cumartesi, Nisan 20, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Halkın istediği kaymakam örneği

Halkın istediği kaymakam örneği

  Piraziz, Giresun ilinin deniz sahilinde olan ilçelerinden birisidir. Doğal güzelliği ve balıkçılığı ile ünlü ilçelerimizden birisidir: İlçenin bir tarafında Ordu iline bağlı Gülyalı ilçesi, diğer tarafında ise Giresun iline bağlı Bulancak ilçesi vardır. Karadeniz Bölgesinde deniz sahilinde yerleşim birbirlerine yakın olup, adeta birleşik şehir görünümü sergilemektedirler. Piraziz daha önceki yıllarda yetişen elmasıyla da ün salmıştır. Diğer taraftan ilçe balıkçılığı ile ünlüdür. Piraziz ilçesi Karadeniz Bölgesinde şahıs ismiyle anılan tek ilçedir. İlçenin adını aldığı Piraziz, Ahi erenlerindedir. Piraziz Ahileri 1390 yıllarında Tokat-Niksar bölgesinden gelmiştir.

  Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ilçenin her yönden daha aktif, sosyal hale gelmesi için birçok projeyi uygulamaya koymuştur. Özelikle izcilik projesini hayata geçirerek, ilçede bir izcilik merkezi kurmuştur. Bu izcilik merkezi sayesinde ilçede özelikle yazın bir hareketlenme görülmektedir. Diğer taraftan Kaymakam Ali Hamza Pehlivan daha önceki yıllarda elmasıyla ünlü ilçeyi tekrarı eski durumuna getirmek için elma fidanlarını ilçede diktirmeye başlatmıştır.

  Piraziz Kaymakamı Ali Hamza ilçedeki sosyal aktiviteyi hareketlendirmek ilçede halkın tüm kesimlerinin katılabileceği kültürel programlar yapılmasını sağlayıp, yöre halkının birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine katkı yapmaktadır. Kaymakam Ali Hamza Pehlivan sayesinde Piraziz ilçesi Karadeniz Bölgesinde kültürel programların en çok yapıldığı ilçe konumuna gelmiştir.

  Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ilçenin her yönden gelişmesi için yoğun çaba sarf etmektedir. İlçede çevre temizliğini bir gün değil, her gün yapalım kampanyasını başlatmıştır. Bu konuda örnek olmak amacıyla ilçedeki binaların güzel bir görünme kavuşması için ilk boya çalışmalarını ilçe belediye başkanı birlikte uygulama yaparak başlatmıştır. Kaymakam Ali Hamza Pehlivan’ın bu örnek davranışı ilçe halkının takdirini görmüştür. Kaymakamın güzel bir Piraziz görünümü için bina dış cephe boyası yaptığını gören Pirazizliler binalarının dış cephelerini boyamaya başlamışlardır. Demek ki yöneticinin vatandaşa örnek olması, işlerin vatandaş tarafından benimsenmesine neden olmaktadır.

  Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, ilçede kültürel anlamda bir ilki başararak ilçede Piraziz Yarenleri Sazende grubunu kurmuştur. Yöresel kıyafetler giyen bu grup ayın belli günlerinde yöresel enstrümanlarda kullanarak yöre halkına müzik ziyafeti vermektedir. Yarenler Sazende Grubu yapılan programlarda büyük beğeni toplamaktadır.

  Kaymakam Ali Hamza Pehlivan yaptığı bu tür kültüre faaliyetler yaparak yerel dinamikleri harekete geçirmeye çalışmaktadır. Kendisi diyor ki hareketli insan hem çalışır ve fikir üreterek, ülke üretimine katkı yapar. İnsanlarımızı canlı tutmak gerekir. İnsanlarımıza iş yapmaları konusunda heyecan vermemiz gerekir. Heyecan olmayan insanda iş yapma teşebbüsü olmaz. Bizim burada hedefimiz insanlarımızı sürekli aktif tutmaktır. Bu nedenle zamanla halkın içine girerek bu düşüncelerimizi onlarla paylaşıyorum. İlçemizin kalkınması yönündeki projelerimizi halkımıza anlatıyorum. Projelerinizde halkın katılımını sağlarsanız, projelerinizi gerçekleştirmede başarıyı daha erken yakalarsınız.

  Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan  çok yönlü sosyal ve kültürel aktiviteleri olan kaymakamlarımızdan birisidir. Halkın içinde devlet adabına uygun şekilde halktan birisi gibi samimi ve güler yüzlü davranmaktadır. Halkımız bu tür kaymakamlarımızı çok sevdiklerini dile getirmektedirler. Burada Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan’ın bir özelliğini de söylemek istiyorum. Bir programda kendini dinleme imkanı oldum. Türk halk müziği söylemede usta bir ses ve yorumcudur. İyi bir yöresel folklor oyuncusu olan Kaymakam Ali Hamza Pehlivan güzel sesiyle de kendisini dinleyenleri büyülemektedir. Halkımız bu tür çok yönlü içten ve samimi yöneticilerimizi bağrına basmaktadır. Halkın istediği kaymakam örneklerinin  çoğalması dileğiyle.

 
                              T. C. PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI  WEB SİTESİ
                                     http://www.piraziz.gov.tr/index.php 
 
                       HABERGÜNEBAKIŞ EDİTÖRÜ VE SONSÖZ GAZETESİ
                                     YAZARI İLKER ÇAKAN’IN MAKALESİ                            
 
                                                 Salı, 08 Şubat 2011 

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!