Perşembe, Mayıs 2, 2024
tr
Ana Sayfa VALİLER Giresun Valisi Mustafa Yaman:"Yeşil ile mavinin kucaklaştığı şehir"

Giresun Valisi Mustafa Yaman:”Yeşil ile mavinin kucaklaştığı şehir”

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

  Giresun ili Karadeniz Bölgesinde yayla turizmi açısından en önemli turizm merkezlerinden birisidir. İlin temel geçim kaynağı fındık tarımıdır. Bölgenin en iyi fındığının burada yetiştiği söylenmektedir. Ordu- Giresun illeri arasına yapılacak havaalanı her ilin turizm ve ekonomik yönden ufkunun gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır.  Daha önce; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü ve Tunceli Valiliği görevlerinde bulunan Giresun Valisi Mutafa Yaman ilin ekonomik, soysal, turizm yönünden gelişmesi için birçok proje hazırlattırmıştır. Bu projelerden birçoğu da uygulamaya koyulmuştur. Giresun Valisi Mustafa Yaman devlet adamı duruşu, halka iletişimde devlet vatandaş işbirliğini en iyi noktaya getiren örnek valilerimizden birisidir. Çalışkan, halk adamı, vatandaşa ve devlete hizmet yapmaktan zevk alan, “İlimizin problemlerinin çözümü, kalkınması ve tanıtımının daha etkin bir şekilde yapılması, ancak devlet-vatandaş kaynaşması ile mümkündür.” diye söyleyen Giresun Valisi Mustafa Yaman “Giresun” konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;

Karadeniz dalgalarına yarenlik yapan Giresun

  “Giresun; üstüne söz söylemenin zor olduğu, yeşili ile mavinin kucaklaştığı şehirlerden biridir Giresun. Tarihin derinliklerinden aldığı eşsiz güzelliği, insanların stresten uzaklaşması için son derece uygun doğa güzelliklerinin bezediği bir şehirdir Giresun. hırçın Karadeniz dalgalarına yarenlik yapan Giresun, insanlarının sıcakkanlı ve misafirperver yapısı ile yeni ufuklara yelken açmaktadır. Dağların denize paralel uzandığı Giresun, ormanları, fındığı, kirazı, yaylaları ile Karadeniz’in neşesine neşe katmaktadır. Giresun, kuzeyinde dillere destan Karadeniz, doğusunda Trabzon ile Gümüşhane, batısında Ordu, güneyinde Erzincan ile sınırlandırılmış; yeşilin her tonunu bünyesinde toplamış, ormanlarla kaplı yaylaları, doğal plajları, kaleleri,  tarihe ve kuşlara ev sahipliği yapan adası, tarih boyunca birçok medeniyetin kültürünü barındıran bir il’dir. Giresun, misafirlerine farklı seçenekler sunan geniş bir turizm yelpazesine sahiptir.

 
                                   
                                 Giresun Valisi Mustafa Yaman okulda öğrencilerle
 
Birbirinden güzel tarihi mekânlar ve eserler

  İlimizde bulunan yaylalar eşsiz güzelliği ile turizme yönelik önemli birer doğal kaynaktır. Son yıllarda dünyada ve ülkemizde değişen iklim şartları insanları yayla turizmine yönlendirmiştir. Kümbet, Bektaş ve Kulakkaya başta olmak üzere ilde bulunan onlarca yayla, bölgenin hatta ülkemizin en güzel yaylaları arasında yer almaktadır. İlimizin tarihi ve doğal güzellikleri arasında önemli bir yeri bulunan, bölgede üzerinde insan yaşayabilen tek ada olma özelliği olan ve binlerce kuş türünü barındıran Giresun Adası, Giresun’a ayrı bir güzellik katmaktadır. İlde bulunan birbirinden güzel tarihi mekânlar ve eserler ise görenleri adeta büyülemektedir. azın deniz ve yayla havasını kısa zaman farkıyla teneffüs etmek, kışın ise; muhteşem manzarası ve güzelliği ile bu nimetlerinden yararlanılmaya hazır olan Giresun, yeni misafirlerini beklemektedir. Giresun, gelenekleriyle bir bütünlük arz eder. Şehir ve kırsal yaşantı iç içedir. Bölgede yerleşim dağınık olmasına rağmen iletişim her zaman sağlıklı bir şekilde sağlanabilmektedir. Yöremizde kültürel etkinliklerle sosyal hayat iç içedir. Karadeniz’in geleneksel coşkusu Giresun’da hissedilmektedir. Giresun karşılaması, Kolbastısı, horon, kemençe ve davul-zurna vazgeçilmez kültürel motiflerimizdendir. 

Zengin bir kültüre ve derin bir tarihe sahip

  Giresun’da fındığa dayalı tarım yapılmaktadır. Ülkenin en önemli fındık üreticisi konumunda olan Giresun, aynı zamanda kirazın da ana yurdu olarak bilinmektedir. Sahil kesiminde balıkçılık önemli bir yer tutar. Giresun, adeta fındığa benzer. Hiç bilmeyen bir göz dışarıdan baktığında Giresun’u anlayamaz. İçine girdiğiniz zaman ise daha önce hiç tatmadığınız bir lezzet sizi sarar ve bir daha hiç bırakmaz. Giresun tarihin süzgecinden geçmiş, üzerinde yaşayana her zaman ilham kaynağı olmuştur. Giresun’da, müstesna güzelliklerden biri de Giresun Kalesi’dir ve şehrimizi kucaklamıştır. Zengin bir kültüre ve derin bir tarihe sahip olan Giresun’umuzun Milli Mücadelede önemli bir yeri olmuştur. Milli Mücadele kahramanları, bakanları, devlet adamları, yazar, ressam, fotoğraf sanatçısı, piyanist, iş adamları yetiştiren Giresun; İstiklal Savaşında, Kıbrıs ve Kore Savaşlarında, terörle mücadelede nüfusuna oranla fazla sayılacak kadar şehit ve gazi vermiştir.

 
                                       
                                   Giresun Valisi Mustafa Yaman’dan çocuk sevgisi
 
Yöresel değerleri, gelenek ve görenekleri, sahil şeridindeki müstesna yerleşim şekli

  Atatürk’ümüzün de; Cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli bir yeri bulunan Giresun ve Giresunluları çok sevdiğini 19 Eylül 1924 tarihinde söylediği şu sözleriyle anlıyoruz. “Giresun’da, memleketin şuurlu ve zinde gençliği karşısında duyduğum mutluluk büyüktür.” Bizler de Giresun ve Giresunlularla övünmekteyiz. Son yıllarda çeşitli alanlardaki gelişmelere paralel olarak, hızlı yükselişi dikkat çeken Giresun Üniversitesi ile de, tarih ve kültür kentine, bir de ilim kenti olma özelliği eklenmiştir. Yöresel değerleri, gelenek ve görenekleri, sahil şeridindeki müstesna yerleşim şekli, fındığın başkenti, kirazın anavatanı Giresun haklı olarak ülkemiz dışında da ün almıştır.  Böylesine değerleri bir arada barındıran bir yerleşim biriminde yaşama imkânına sahip olmak, o insanlara bir ayrıcalık katmak için yeterli olacaktır. Bu şehrin valisi olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek benim için bir görevdir.

Karadeniz Bölgesi’nde yayla turizmi ile öne çıkan

  Bölgenin adı ilk olarak Hitit kaynaklarında yer almıştır. Eski Yunan Tarihçisi Ksenofon “Sinop’tan Kerasos’a yürüyerek on üç günde gidilir.” diye yazar. Buna göre Kerasos’un bugünkü Giresun ya da yakınlarında bir yer olduğu sanılmaktadır. Kerasos’un kiraz ağacından geldiği, bir başa görüşte ise boynuz anlamına gelen Keras’tan kaynaklandığı zannedilmektedir. Giresun, Ankara –Trabzon karayolu üzerinde yeşilin her tonunu sinesinde toplamış, ormanlarla kaplı yaylaların ve doğal plajların bulunduğu, 122 km.lik kıyıya sahip, sınırsız doğal zenginlikleri, iç ve dış turizm açısından geniş imkânları bulunan bir ildir.

  Samsun ve Trabzon’a yakın oluşu, İç Anadolu ile ulaşımı sağlayan Şebinkarahisar-Alucra yolu ile Tirebolu-Doğankent yolunun açılmış olması etkinliğini daha da artırmaktadır.

Karadeniz Bölgesi’nde yayla turizmi ile öne çıkan birkaç ilden biri olan Giresun’da, yörede bulunan yaylalar turizme yönelik önemli birer doğal kaynaktır.

Anadolu Hazinesinin en nadide parçalarından biridir

  Giresun Anadolu Hazinesinin en nadide parçalarından biridir. Karadeniz kenarında, Karadeniz’in o eşsiz güzelliklerinden bir nadide parçadır. Tabii diğer Karadeniz illerinden farklılıklarımız da var. Bir kere biz Giresun’a Fındığın Başkenti, Kirazın Anavatanı diyoruz. Bunu gerek Türkiye’ de gerek Dünya’da bilen çok az sayıda insan var. Kiraz Romalılar devrinde Giresun’dan Roma’ ya Roma dan da tüm dünyaya dağılmış bir ürün olarak literatürde yer alıyor. Zaten Giresun ismi de o kirazın Latince isminden türemiş bir isim: Kerasus’ tan türemiş ve günümüze Giresun olarak gelmiştir. Bu ilimizin başka bir özelliği de Milli Mücadele esnasında Cumhuriyet’i kuran kadroların yanında yer almasıdır. Bunun öncesinde 42. ve 47. gönüllü alayları Giresun Uşakları’ndan oluşturulmuş ve başka vilayetlerde şehitliği olan tek il. Afyon Karahisar’da İsçehisar ilçesinin Doğanlar köyünde bulunan Giresun Şehitliği ile Türkiye’de bir ilktir. Bunun yanında Giresun, ününü Büyük Önder Atatürk’ ün ilk muhafız alay komutanı Osman Ağa’dan almaktadır. Kendisinin kabri Giresun’un içindeki Kale’de bulunmaktadır.

 
                               
                                  Giresun Valisi Mustafa Yaman hastane ziyaretinde
 
94 adet HES Projesi geliştirilmiştir

  İlimizde 94 adet HES Projesi geliştirilmiştir. Bu projelerin toplam kurulu güçleri 1577 MW, toplam üretecekleri yıllık elektrik enerjisi ise 5050 GWh yıldır. Bu projelerden 14 adetinin inşaatına başlanılmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Yağlıdere İlçemizde 1 adet projede bitirilerek üretime başlamıştır. Uzunca deniz sahiline sahip ilimiz, denizcilik sanayi ile ilgili faaliyetlere de elverişlidir. Orman bölgesi de olan ilimizde yat, kotra gibi ahşaba dayalı deniz araçları da üretilebilir.  Başta altın, gümüş, bakır, çinko olmak üzere maden yatakları bakımından da çok zengin olan Giresun’da bu sektörde aktif çalışma yapılamamakta, özel sektörce işletilen küçük tesisler ise yetersiz kalmaktadır. Bilindiği üzere ülkemiz, Avrupa Birliği uyum sürecinde olan bir ülke. Avrupa Birliği uyum süreci içinde yaşadığımız değişiklikleri yakından biliyor ve yaşıyoruz. Küreselleşen dünyada bütün insanlık süratli bir şekilde bir birine entegre olurken Avrupa Birliği uyum süreci bizim önümüze böyle bir imkan sermiştir. Bu dünya ile uyumlu yaşama, milletimiz ve ülkemiz açısından aynı zamanda bir gelecek sorunudur. Eğer biz bu entegrasyonu doğru bir şekilde yaparsak, çağdaş dünyaya sağlıklı bir şekilde entegre olabilirsek gelecek nesiller açısından da yarınlara umutla bakabileceğiz.

Toplam 200 adet projenin 27 adedi başarılı olarak değerlendirilmiş

  Bu uyum süreci içerisinde Avrupa Birliği projeleri de ülkemizin her tarafında ciddi bir heyecan uyandırmıştır. Son yıllarda birçok ilde Avrupa Birliği projelerinden faydalanmak için ciddi bir yarış başlamıştır. İl olarak bizde bu projelerden yararlanabilmek amacıyla Valiliğimiz bünyesinde Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi kurulmuştur.Avrupa Birliği tarafından sağlanan mali yardımlar, Giresun ili için de önemli fırsatlar oluşturmaktadır.TR 90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programına İlimizden sunulan toplam 200 adet projenin 27 adedi başarılı olarak değerlendirilmiş olup, bu projelerden 12 âdeti 2008 yılı sonu itibarıyla, 13 adedi ise 2009 yılı içinde tamamlanmıştır. 2 adet projemiz ise çeşitli nedenlerden dolayı iptal olmuştur.  

  Başarılı bulunan ve hibe desteği almaya hak kazanan 27 proje için AB tarafından İlimize toplam 2.664.781,23  € (Euro) hibe desteği sağlanmıştır. Bu projelerin bizim açımızdan önemli olanı,  proje yapma, projeyi takip etme, sonuçlarını ölçme disiplini sağlanması bir bilgi ve tecrübe birikimi sağlayarak kurumsal kapasitemizin geliştirilmesine hizmet etmesidir. Bu bir eğitim sürecidir. Bu eğitim süresinin etkilerini hepimiz yakından görüyoruz yaşıyoruz. Kurumlarımız bu projeler sayesinde bir yerde kendilerini gözden geçiriyor, revize ediyorlar, yeniden yapılanıyorlar, eksikliklerini gideriyorlar. Bunun da son derece faydalı olduğunu düşünüyorum.Giresun ilimizin tanıtımı için organize edilen ve Türkiye’nin en büyük yöresel organizasyonlarından biri olan 4. Giresun Günleri’e hoş geldiniz diyor,
 
                                   
                                  Giresun Valiliği tarafından yaptırılan beton yollar
 
İstanbul’un seçkin mekânı olan FESHANE ‘ye taşımaktayız

  Bu mutlu günümüzde yoğun çalışma temposuna rağmen bizleri yalnız bırakmayan ve onurlandıran Sayın Başbakan’ımıza şükranlarımı arz ediyorum.Yeşili ile mavinin kucaklaştığı, tarihin derinliklerinden aldığı eşsiz güzellikleriyle, insanlara huzur veren ve binbir doğa güzellikleri ile bezenmiş bir şehirdir Giresun’unumuz. Hırçın Karadeniz dalgalarına yarenlik yapan Giresun, ormanlarıyla, fındığıyla, kirazıyla, yaylalarıyla her dem büyük bir mutlulukla Karadeniz’in neşesine neşe katmaktadır.4. Giresun Günleri’nin en büyük amacı, ülkemizin ve Karadeniz Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan, mavi ile yeşilin bin bir tonunun sevgiyle kucaklaştığı, tarih boyunca birçok medeniyetin kültürünü barındıran Giresun’umuzu tüm yönleriyle daha yakından tanıtmaktır. Giresun’umuzun siyasetçilerini, bürokratlarını, işadamlarını, sanatçılarını, , halkımızı İstanbul’da buluşturmak şehrimizin kültür, ticaret ve turizm kapasitesine katkıda bulunmaktır. Bu etkinlikle, şehir hayatı içersinde giderek unutulmaya yüz tutan yöresel alışkanlıklarımızı çağdaş çizgiler içersinde, kültürel dokusunu bozmadan İstanbul’un seçkin mekânı olan FESHANE ‘ye taşımaktayız.

Problemlerinin çözümü, kalkınması ve tanıtımının daha etkin bir şekilde yapılması,

ancak devlet-vatandaş kaynaşması ile mümkündür

  Giresun ilimize atandığım günden beri, yakından takip ettiğim İstanbul’da kurulu, başta Giresun Dernekleri Birliği ile Giresun Federasyonu olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu başarılı faaliyetlere destek olmaya çalışıyoruz.. Huzurlarınızda hem Giresun Dernekleri Birliği Başkanı Halil Kütük ve ekibine, hem de Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve yönetimine ve diğer emeği geçenlere böylesine geniş kapsamlı faaliyetlere imza attıkları için teşekkür ediyorum. Buradaki çoşku, çeşitli nedenlerle gurbete çıkan Giresunluların memleketlerine olan sevdasının en güzel örneğidir. Dünyanın ve ülkemizin dört bir tarafına dağılmış hemşerilerimizin Almanya, Amerika, Kanada’da yaşasalar da İstanbul, Ankara ve Bursa’da otursalar da onların gönüllerinde Giresun her zaman en üst köşededir. Feshane Günleri gibi daha birçok etkinlikte biraraya gelerek efsaneler yaşamaktadırlar. İlimizin problemlerinin çözümü, kalkınması ve tanıtımının daha etkin bir şekilde yapılması, ancak devlet-vatandaş kaynaşması ile mümkündür. İş adamlarımızın, kendi memleketlerine yatırım yapmaları, istihdam sağlamaları, sivil toplum kuruluşlarımızın da bunu desteklemeleri problemlerimizin çözümünü daha da kolaylaştıracaktır.

 
                                       
                                               Giresun Valisi Mustafa Yaman
                                                özürlü vatandaşlarla birlikte
 
Giresun en fazla göç veren illerin başında gelmektedir

  Gerek resmi, gerekse özel sektörün “Giresun Günleri” gibi etkili faaliyetleri desteklemeleri, insanımızın birlik ve beraberliğinin sağlanmasına da büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu akşam, sadece Giresunluların değil, ülkemizin çok farklı illerinden insanlarımızın da aramızda olması, ilimizin tanıtımı için bir fırsat olmasının yanında, birlik ve beraberliğimizin de göstergesidir.  Giresun’umuz, ne yazık ki, en fazla göç veren illerin başında gelmektedir. Taşı toprağı altın diyerek İstanbul’u mesken tutanların yanı sıra, ülkemizin çeşitli şehirlerine, Avrupa ülkeleri  ve Amerika’ya  yerleşen  hemşehrilerimizin çok sayıda dernek ve vakıf kurarak, “bir olalım diri olalım” düsturunu hayata geçirmeyi amaçladığı, ama tam anlamıyla güçlerini birleştirememiş oldukları görülmektedir. “Birlikten kuvvet doğar” prensibi ile hareket eden atalarımız, teknolojinin insan hayatına girmediği dönemlerde imece usulüyle, insanüstü gayretlerle nice zorluğu yenmiş, nice işler başarmışlardır. Bu başarılar, bize örnek olmalı, atalarımızın bize emaneti olan vatanımızı ve onun güzide bir köşesi olan Yeşil Giresun’umuzu, daha yaşanır kılmak ve göçü tersine çevirmek, sıla hasretini dindirmek için el birliği etmeliyiz.

 
                                       
                                            Giresun Valisi Mustafa Yaman’a
                                 zihinsel özürlü Veli Albayrak’tan sevgi hediyesi
 
Yatırım desteklerinin en avantajlı bölgesi

  5084 Sayılı Yatırım ve İstihdamın Teşvikine Yönelik Kanunun yürürlüğe girmesiyle ilimizdeki yatırım çalışmaları gözle görülür şekilde hızlanmıştır. Yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber ilimizde önemli fabrika ve tesisler açılmış, açılan bu işyerlerinde yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlanmıştır. Bu Kanunun 2012 yılına kadar uzatılması bizim için büyük bir avantajdır. Yine Organize Sanayi Bölgesinde önemli tesisler kurulmuş olup bu tesislerde şu an itibarıyla yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlanmıştır. Bölgede yapımı devam eden işletmelerin açılmasıyla bu sayının 1000’i aşması beklenmektedir. Ayrıca  Bulancak ilçemizde de Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları devam etmektedir. 14.07.2009 tarih ve 2009/15199 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki karar 16.07.2009 tarih ve 27290 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yeni teşvik sistemi ülkenin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyelerine dikkate alarak yatırım desteklerini ülke genelinde uygulanması yönünden dört ana bölgeye ayrılmıştır. İlimiz, yatırım desteklerinin en avantajlı bölgesi olan IV. Bölgede yer almaktadır.

 
                                     
                                               Giresun Valisi Mustafa Yaman’ın
                                   Giresun İl Jandarma Alay Komutanlığı ziyareti
 
OR-Gİ Havaalanın yapılması

  Bölgesel olarak teşvik sisteminden faydalanılacak sektörler kitapçıkta mevcut olup, sektörler incelendiğinde neredeyse tamamının Giresun’da hayata geçirilebilecek sektörler olduğu görülebilir. Bu sektörler arasında; Gıda ürünleri ve içecek imalatı, Entegre hayvancılık yatırımları, Su ürünleri yetiştiriciliği,Tekstil ürünleri imalatı, Giyim eşyası imalatı, Döşemelik parke, kaplama, kontrplak, yonga levha, sunta, mdf vb. plakların imalatı, Kağıt ve kağıt ürünleri imalatı selüloz üretiminden başlamak kaydıyla entegre kağıt üretim tesisleri, Revolverler, tabancalar ve diğer silahlar, Mobilya imalatı ( sadece metal  ve plastikten imal edilenler hariç), Oteller, Öğrenci yurtları, Soğuk hava deposu hizmetleri, Lisanslı depoculuk, Eğitim hizmetleri (yetişkinlerin eğitilmesi ve diğer eğitim faaliyetleri hariç), Hastane yatırımı, huzurevi, Tehlikeli atık geri kazanım ve bertaraf tesisleri şehrimize ve ülkemize katkı sağlayacak sektörler arasında sayılabilir.Bölgemizin ekonomi başta olmak üzere her alanda kalkınabilmesi, yöresel zenginliklerimizin, güzelliklerimizin tanınması ve tanıtılması için marka eksenli yatırımlara ihtiyacımız vardır.

  Bu yatırımların yöremize gelmesini sağlayacak en önemli faktör de kolay ulaşımdır. Bir yatırımcı için her ne yaparsanız yapın, ne sunarsanız sunun kolay ulaşım sağlayamadıktan sonra yatırımcıyı çekemezsiniz. Ordu ve Giresun’un yatırım alabilmesi ve yeni yatırımcıların öne çıkan sektörlere yatırım yapmaları, ekonomik potansiyelin sürdürülebilmesi açısından son derece önemlidir kolay ulaşım. Gerek yatırımcıların gerek turistlerin önündeki engelleri kaldırmadan onları Ordu ve Giresun’umuza getirmemiz mümkün değildir. B u nedenle OR-Gİ Havaalanın yapılması Ordu ve Giresun illerinin gelişmesinde son derece önemli olacaktır.
 
                                                          
                                                           Giresun Valisi Mustafa Yaman
 

Havaalanı, Ordu ve Giresun illeri için artık acil bir ihtiyaç haline gelmiştir

  OR-Gİ Havaalanın sağlayacak olduğu imkan ile Ordu ve Giresun’un eşsiz ve doyumsuz güzellikleri diğer yerli ve yabancı turistlerin bu yaz tatilimi nerede geçiririm listesinin birinci sırasına oturmuş olacağından eminim. Özellikle de OR-Gİ Havaalanı projesi gurbetçilerimizi heyecanlandırmaktadır. Onların uzun yolları kısalmış olacak ve özlemleri bu vesileyle tez zamandan vuslata ermiş olacak. Her iki ilimize de üniversite yakın tarihte kurulmuştur.  Üniversitesi olan bir şehrin, havaalanı olmazsa olmazlarındandır. Bunun birçok nedeni vardır. Birincisi, son yıllarda düşen uçak bilet fiyatları sayesinde havayoluyla ulaşım, karayoluyla ulaşımla rekabet edebilir hale gelmiştir.

  Bu da, üniversite öğrencilerinin havayolunu tercih etmesini sağlamıştır. Bir başka husus da, üniversitelerin öğretim üyesi hareketliliğiyle ilgilidir. Yeni kurulmuş olan bu iki üniversitemize önderlik edecek, öğretim üyeleri havaalanı olmadığı için bu görevlerini yerine getirmede sıkıntılar yaşamakta, misafir öğretim üyeleri,   Ordu ve Giresun’a bu nedenle gelememektedirler. Üniversitelerin bir başka yönü de, içinde bulundukları şehir ya da bölgede bilim, kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirerek toplumsal gelişime katkı sağlamaktır.
  Ancak, konferans, panel ve sempozyum düzenleneceği zaman, davet edilen bilim adamları tarafından ilk sorulan soru, şehirde havaalanı olup olmadığıdır. Havaalanı, Ordu ve Giresun illeri için artık acil bir ihtiyaç haline gelmiştir. Özel havacılığın gelişmesiyle birlikte sektörün ivme kazandığını ve daha önce kapalı veya atıl durumda bulunan havaalanlarının hemen hepsi açılmıştır. Samsun ve Trabzon’dan uçan yolcuların yüzde 30-40’ı Ordu ve Giresunlulardan oluşmaktadır.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!