Salı, Nisan 23, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Yeni Amasyasporu kim destekleyecek?

Yeni Amasyasporu kim destekleyecek?

  Türk milleti olarak spora önem veren bir kültüre sahibiz.  Spor kültürü yaşamımızda önemli bir yer tutar. Spor yapan insanlar dinç bir yapıya sahiptir. Spor sayesinde insanlar bir araya gelirler ve spor olarak ortak payda da buluşurlar. Bu nedenle mahalli idarelerin spor aktivitelerini desteklemeleri gerekir. Kısaca yerel yönetimlerin mahalli spor kulüplerini özellikle de yörelerini temsil eden spor kulüplerini desteklemelerinin yararlı olacağı düşüncesindeyim.

  Geleceğimizin teminatı olan gençlerin spor kulüplerine yardımcı ve destek olmak gençliğe yapılan bence en büyük yatırımların bir parçasıdır. Sporun bir yörenin tanıtımında da önemli yer tutar. Böylece dalında başarılı spor kulüpleri ve o yörenin sporcuları, dolaylı olarak o yörenin turizm yönünden tanıtımına katkı yaparlar.  O yörede yapılan büyük maçlar o yöre esnafına belirli sürelerde de olsa ekonomik yönden katkı yaparlar.

  Şimdiye kadar spora katkı yapmanın önemine geldikten sonra, futbolda Amasya’yı  temsil eden Yeni Amasyaspor üzerinde durmak istiyorum. Yaklaşık 7-8 yıl önce faaliyette bulunan Amasyaspor sayesinde  Amasya  12 Haziran stadyumunda bir hareketlilik vardı.Haftada  bir günde olsa ortak duygular çerçevesinde insanlar bir araya gelir, Amasya’ya bir canlılık katarlardı. Daha sonra ise o dönemlerdeki Amasyaspor yönetimleri mevcut kulübü ekonomik nedenlerden ve bilinmeyen bazı denklemlerden dolayı Amasyaspor kulübü faaliyetine ara verdi ve o dönemdeki Amasyaspor futbolcuları kulüp kapandıktan sonra çeşitli spor kulüplerine gittiler.

  Böylece o dönemden itibaren Amasyaspor tarihe karışmış oldu. Bir yıl önce Amasya Üniversitesi Rektörlüğü Amasya sporu canlandırmak adına Yeni Amasyaspor adında gençlerden oluşan bir futbol takımı kurdu. Bu futbol takımı amatör kümede yaptığı maçlarda birçok başarıya imza attı. Bu başarıda Amasya Üniversitesi Rektörlüğünün başarısı önemlidir. Amasya Üniversitesi Rektörlüğünü spora yaptıkları katkılardan dolayı tebrik etmek gerekir. Gençlerden oluşan Yeni Amasya Spor futbol takımı yerel yönetimlerin gerekli ekonomik katkı yapmamalarından dolayı onlarda faaliyetlerini bir yıl ancak sürdürebildiler.

  Yine amatör kümede kulüpler arası maçlar yapılmaya başlandı. Gençlerden oluşan Yeni Amasyaspor futbol takımı yeterli araç bulamadığı için örneğin takım halinde Sivas’a maça gidemediler. Futbolcular Sivas’a maça kendi harçlıklarından ayırarak o maça gittiler. Gençler kulüpleri para veremediği için maçta kullandıkları spor ayakkabılarını kendileri aldılar. 

  Daha önce maçlarda galibiyet kazanan grup şampiyonu olmaya ramak kalan Yeni Amasyaspor futbol takımı bugünkü maçlarda farklı skorlarla yenilmeye başlandı. Demek ki sporun diğer dallarında olduğu gibi futbolda da başarıda moral ve motivasyon önemlidir. Çünkü futbolcu maça gidecek para bulmaya mı uğraşsın, yoksa maçı kazanmayı mı düşünsün. Siz ilinizi futbolda temsil eden gençlere Amasya yerel yönetimleri olarak gerekli maddi ve manevi desteği veremezseniz, onlardan da gereken başarıyı yakalama şansı bekleyemezsiniz.

  Bu durum Amasya yerel yönetimlerinin gençlerden oluşan Yeni Amasyaspor futbol takımına gereken önemi vermediklerini göstermektedir. Bu durum sporda gençlere verilen değerde eksi bir puandır. Gençlerden oluşan  ve geçmişte maçlarında başarılı olan Yeni Amasyaspor futbol takımına Amasya yerel yönetimlerinin gereken maddi ve manevi desteği vermesi dileğiyle.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!