Pazar, Mayıs 19, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Niçin Uluslararası Eğitim Yöneticileri Derneği?

Niçin Uluslararası Eğitim Yöneticileri Derneği?

  Derneğimize üye olan ya da olmayan arkadaşların bazılarından, Derneğin ismi neden  uluslar arası  ile başlıyor diye eleştiri geliyor. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, bizim küresellikle falan işimiz yok! Derneğimiz 5 Haziran 2010 tarihinde, Denizli İli  Bozkurt İlçe Milli Eğitim Müdürü  sayın Muzaffer Öztaş başkanlığında, birkaç ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürü tarafından, özveride bulunularak Ankara’da  kuruldu. Herhangi bir sendika yada siyasetçiden yada herhangi bir yerden  icazet alınarak kurulmadı. Önceleri Derneğin ismi,   Eğitim Yöneticileri Derneği olarak düşünülmüştür. Ancak bu isim ile Ankara merkezli başka derneklerin olduğu belirtilince, farklı isim arayışına girilmiş. Ankara merkezi dışında dernek kurulsaydı, isim eğitim yöneticileri derneği olabilirdi.  Eğitim yöneticileri isminin başına Türk, Milli, Türkiye, Cumhuriyet, Atatürk gibi isimler ancak İçişleri Bakanlığımızın izni ile kullanılabilir. (Dernekler Kanunun, Dernek Adları Madde;28)

  “Madde 28- Dernek adlarında; Türk, Türkiye, Milli, Cumhuriyet, Atatürk, Mustafa Kemal kelimeleri ile bunların baş ve sonlarına getirilen eklerle oluşturulan kelimeler İçişleri Bakanlığının izni ile kullanılabilir.”

  İsim verme aşamasını, Başkanımız Denizli/Bozkurt İlçe Milli Eğitim Müdürü  sayın Muzaffer Öztaş gerçekleştirdi. Doğrusu, isabetli bir isim olduğunu düşünüyorum. Derneğimizin değil ama benim şahsi görüşüm yüce Milletimize ait herkesin ortak değeri olan isimlerin, sembollerin  derneklerin isimlerinde kullanılmasını doğru bulmuyorum. Atatürk, Cumhuriyet , Türk, İslam,Bayrak gibi isimlerle başlayan dernek isimleri bende başka şeyler çağrıştırıyor. Atatürkçü Düşünce Derneğine üye olmayanlar, Atatürkçü değil mi? Ya da Türk kelimesi ile başlayan derneklere üye olmayanlar, Türk değil mi?

  Belki bu dernekler yurtdışında kurulsa  bu isimler orada  yaşayan vatandaşlarımızın birlikteliğini sağlamak için bir anlam taşıyabilir. Önemli de olabilir ama bu topraklarda yaşayan herkes için değerli olan ve bu milletin kültüründe var olan hepimize has sembollerin böyle fütursuzca kullanılmaması gerekir. Bizi birbirimize bağlayan yıllardır uğruna canımızı feda ettiğimiz değerlerin  sadece bir kısım insanların üye olabildiği derneklere, lokallere verilmesini garipsiyorum.

  Bu topraklarda yaşayanlardan kimler vatanını sevmez, vatan sevgisinin ölçütü nedir? Sadece bir kısım insanların arasında bulunmak, ölçüt mü? Ya da Atatürk, Türk, İslam, Bayrak  isimlerinden  kim rahatsız olabilir?  Bu ve buna benzer ortak değerlerimizi bir grup yada zümre ile özleştirmemek gerekir. Çünkü bunlar hepimizin ortak değerleridir ve bizim ile de sonsuza kadar yaşayacaktır. Bundan kimsenin de şüphesi olmasın.

  Uluslararası ismini kullanmak, Derneğimizin ilerde yapacağı AB projelerinde bize avantaj sağlayacaktır. Ulusal Ajansa, sivil toplum örgütü olarak alanımız ile ilgili projeler yapabiliriz. Bu da kişisel ve mesleki gelişimimize katkı sağlayacaktır. Yurt dışındaki eğitim yöneticileri ile iletişim sağlamada da  bu ismin bizlere kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz. Derneğimizin amacı, üyelerimizin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapmanın dışında bir amacı da budur. Bu neden ile Derneğimizin adının Uluslararası Eğitim Yöneticileri Derneği olmasını uygun gördük. İl-İlçe Şube Müdürlerinin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin Derneğimize üye olarak katkı sağlamalarını bekliyoruz…..

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’nin Türkiye ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile düzenlediği ortak basın toplantısında verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve...

AB’nin düşünce kuruluşu EUISS’in raporu: “Türkiye dünyada dört kritik bölgede önemli güce sahip”

Merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te olan Avrupa Birliği (AB) Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (EUISS), Türkiye'nin küresel ölçekte yükselen konumuna dikkati çeken "Türkiye'nin Dünyadaki Kartları" başlıklı bir...

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “KKTC ile ekonomik ilişkilerimizi geliştireceğiz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları...

TIR’cıların AB ülkelerinde vize sorunu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç; TIR’cıların AB(Avrupa Birliği)ülkelerinde yaşadıkları vize sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “AB ülkelerinin vize süreçlerinde adeta...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!