Perşembe, Nisan 25, 2024
tr
Ana Sayfa VALİLER Samsun Valisi Hüseyin Aksoy: "Samsun yatırımlar için cazibe noktası"

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy: “Samsun yatırımlar için cazibe noktası”

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

  Samsun, stratejik konumu itibariyle Karadeniz Bölgesinin en önemli illerinden birisidir. Samsun aynı zamanda bir metropol şehir konumundadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı Samsun’dan başlatması nedeniyle de Samsun’un tarihimizde önemli bir yeri vardır. Karadeniz Bölgesinin Çukurovası olarak tanımlanan Çarşamba ve Bafra ovaları Samsun ili toprakları içerisindedir. Diğer taraftan da Samsun; karayolu, havayolu, denizyolu, demiryolu ile de özellikle Anadolu’nun kuzeye açılan kapısı durumundadır.  

  Daha önceki yıllarda uzun süre Muğla ve İçel Valiliği görevlerinde bulunan ve bu görevleri sırasında birçok başarılı hizmetlere imza atan, devlet adamlığı duruşu, devlet-vatandaş diyalogunu iyi bir seviyeye getirmesi nedeni ile herkesin sevgisini ve takdirini kazanmıştır.

  Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, görevine başlayalı yaklaşık 2 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen; ilin lojistik, turizm, tarım mastır planlarını hazırlama çalışmalarına başlamıştır. Ayrıca Samsun’un tekrar bölgede fuar merkezi haline gelmesi için fuar ve kongre merkezi çalışmaları temel atma noktasına gelmiştir. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Samsun ve başarılı mülki idare amirliği” konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;  

Anadolu’nun kuzeye açılan bir kapısı

  “Samsun, Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli kentlerinin başında geliyor. Özellikle limanının varlığı; Samsun’u Anadolu’nun kuzeye açılan bir kapısı niteliğine taşıyor. Samsun’un; demiryolu bağlantısı, havayoluna sahip olması, karayolları standartlarının yüksekliği ve limanıyla önemli bir lojistik merkez olabilecek ve yatırımlar için cazibe noktası oluşturabilecek bir bölgedir. Henüz arzu edilen potansiyeli harekete geçirebilmiş noktada değil, temennimiz önümüzdeki süreçte bu potansiyelini harekete geçirmek ve Samsun’u daha iyi bir noktaya taşıyabilmektir. Bu anlamda lojistik mastır planı hazırlatıp, bölgenin önemli merkezlerinden biri haline burayı taşımak bizim öncelikli olarak üzerinde duracağımız bir alandır.

Tarımı da daha bilinçli ve daha doğru yapabilmek

  Bunun dışında Samsun’un, tarımsal potansiyeli oldukça yüksek ve çok önemli iki ovaya sahip Bafra ve Çarşamba Ovaları vardır. Bunun dışında iç kesimlerde tarımsal üretim yapılabilecek alanlar mevcuttur. Tarımı da daha bilinçli ve daha doğru yapabilmek adına önümüzdeki süreçte tarım mastır planını da gerçekleştirmek konusunda gayretlerimiz olacaktır. Bunun dışında turizm bölge için büyük önem arz ediyor.
 
                                                 
                                               Samsun Valisi Hüseyin Aksoy
 

Turizmi de hak ettiği noktaya taşıyabilmek

  Turizmi de hak ettiği noktaya taşıyabilmek adına turizm pastasından Samsun’un daha fazla pay alabilmesini temin etmek içinde bir turizm mastır planı yapıp, bunu Doğu Karadeniz Bölgesi Turizm Mastır Planı ile birlikte değerlendirmek ve ona entegre etmek gibi düşüncelerimiz vardır.

Samsun’da özellikle sağlık alanında önemli yatırımlar var

  Bunun dışında Samsun’da özellikle sağlık alanında önemli yatırımlar var. Sağlıkta kullanılan bazı aletlerin Samsun’da üretimi var. Bu boyutuyla baktığımızda Samsun’u bir sağlık kenti olarak görmemiz mümkün.

Samsun’u daha iyi bir noktaya taşıyabilmek

  Ayrıca fuar ve kongre merkezi ile ilgili olarak; Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklığı ile gerçekleştirilecek bir çalışma olacak. Bununla ilgili de artık temel atma noktasına kadar gelindi. Bu boyutu ile baktığımızda önümüzdeki süreçte; Samsun eskiden olduğu gibi yine fuar merkezi haline gelme durumunda önemli bir aşamaya gelecektir. Temennimiz bu noktada Samsun’u daha iyi bir noktaya taşıyabilmektir. 

Birlikte yönetmeyi ilke edinen bir anlayış

  Herkesin kendine göre bir idarecilik tarzı ve yöntemi vardır. Benim kanaatime göre artık klasik yönetim anlayışının dışında yeni ifadeyle yönetişim anlamında yöneticilik yapan, sivil toplum örgütleriyle, odalarla birlikte yönetmeyi ilke edinen bir anlayışın esas olması gerekiyor. Benim de yöneticilik anlayışımda bu yönü ağır basmakta ve herkesle beraber kenti yönetme, onların değerlerinden, fikirlerinden yararlanma ve bu yönde çalışmaları sürdürme gibi bir anlayışım var. Samsun’da da bu bakış açısıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!