Salı, Mayıs 21, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Hizmet binamızın açılışı

Hizmet binamızın açılışı

  7 Şubat 2010 pazar günü ve öncesi gezdiğimiz seçim sürecinde esnafımıza söz vermiştik. “En kısa zamanda esnafımıza yakışır bir hizmet binasına taşınacağız” diye. Seçim gezileri sürecinde en çok şikâyet aldığımız konuların başında geliyordu, esnaf odasının yerinin mekan itibari ile çok ters bir yerde oluşu.
  Yıllar önce satın alındığı zaman liman caddesi trafiğe açık bir cadde idi. Esnafımız arabasını cadde kenarına park edip ikinci kata çıkıp inmek çok fazla zoruna gitmiyordu. Ama daha sonraları, liman caddesinin trafiğe kapanması ve liman caddesinde bulunan otoparkların gerek işgalden gerek pazarlamacıların servis alanı olarak kullanmasından dolayı odaya ulaşmak isteyen esnaflarımızın, sokak aralarına araçlarını park edip birde iki kat çıkmaları oldukça yorucu bir durum haline geldi.
  Seçimlerden önce bu konuda aldığımız şikayetleri Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gül’e ilettik. Yeni yapılan otogardaki dükkanlardan birisini talep ettik. Kemer esnafı adına sağ olsun talebimize cevap vereceğini söyledi. 7 Şubat günü de otogar dükkanlarından birisinin esnaf odasına tahsis edileceği sözünü sizlerin huzurunda verdi. Görevi devir aldıktan sonra müracaatımızı yaptık, konu belediye meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Yeni hizmet binamızın tahsisi gerçekleşti. Belediye Başkanım Sayın Mustafa Gül’e ve tüm meclis üyelerine ve emek veren personele de bu vesile ile teşekkür ediyorum. Nisan başlarında yeni yerimize taşınarak hizmet vermeye başladık. 23 Nisan 2010 tarihinde saat 15.00 de de açılışını yaparak hizmete devam edeceğiz. Böylesi anlamlı bir gün olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında açılışımızda ayrı bir anlam kazanmıştır. Tüm esnaflarımızın bu anlamlı günde yanımızda olmaları en büyük temennimizdir. Elbette ki, otogar dükkanlarına taşınarak hizmet binası sorununu çözdük gibi bir düşünce içersinde değiliz. Bu çözüm şekli bu sorunu geçici olarak çözmekten ibarettir. Önümüzdeki bir kaç yıl içersinde, kalıcı olarak hizmet verebilecek kendi mülkümüz olan yeni bir hizmet binası yapacağız. Mevcut hizmet binasını satarak, üstüne gerekirse borçlanarak Kemer esnafına yakışır bir hizmet binasını mutlaka odamıza kazandırmak istiyoruz.   
  Kamu kurumu niteliğinde tüzel kişilikler olarak tanımlanan esnaf odalarının, esnafların kayıtlarını zorunlu yaptırdığı bir kurum olmaktan çıkarıp, esnafına her zaman özel sektör anlayışı ile hizmet eden bir kurum şeklinde faaliyet göstermesi her zaman temel anlayışım olmuştur. Bu doğrultudaki görüş ve önerilerim çalışma arkadaşlarım tarafından da   benimsenerek bu doğrultuda çalışmalara başladık. Gönül ister ki elimizde bir sihirli değnek olsun ve tün sorunları bir anda çözelim. Elbette bu mümkün değil ama aciliyeti olan sorunlardan başlayarak kademe kademe ilerlemekteyiz. İlk öncelikli sorunlardan birisi olan yeni kayıt sorununu, iki aşamalı bir şekilde çözüme kavuşturduk. Birinci basamak; diğer bütün odaların uyguladığı taahhüt alma yöntemi ile kayıtları yapıp, ikinci basamakta kışın esnaflarımızı Antalya ya yormadan Kemer’de kurslar düzenleyerek esnafımızın ustalık belgesi almasını sağlayacağız.

  Sistemle ilgili teknik detaylardan kaynaklanan ciddi sorunlar var idi, yaklaşık önümüzdeki bir aylık zaman zarfında bu sorunların yasal çalışmalarla çözüm haberini de sizlere müjdelemek istiyorum. Maliye Bakanlığı meslek kodlamaları  ile Ticaret ve Sanayi Bakanlığı meslek kodlamaları arasında ki farklılık ve vergi kayıtları sırasında yada oda kayıtları sırasında birden beşe kadar meslek tanımlaması yapılabilecek, bundan sonra bu da esnafımızın aynı meslekte farklı tanımlamalar için ayrı ayrı sicil ilan parası ödemekten kurtulması demek anlamını taşımaktadır. 20 Nisan 2010 günü ilçemiz sınırlarında faaliyet gösteren muhasebeciler ile bir araya geldik ve  sistemle ilgili sorunları tartıştık çözüm önerilerini üst birliğe ilettik. Kayıt işlemlerinin daha seri bir şekilde yapılabilmesi için geliştirdiğimiz yöntem önümüzdeki günlerde devreye girecek ve esnaf burada saatlerce beklemeden de kayıt işlemini yaptırabilecektir.
  İlçemiz de sosyal güvenlik kurumu şubesi açılması en büyük temennimizdir. Bu konuda ki desteğimizde tamdır, umarım en kısa sürede bu gerçekleşir ve birçok işlemlerin burada yapılarak hem esnaflarımızın şehir merkezine gitmelerine gerek kalmaz, hem de aciliyet gerektiren işlemlerde böylece zaman sorunu ortadan kaldırılır.
  Açılışımız gerçekleştikten sonra, her meslek gurubu ile ayrı ayrı toplantılar düzenleyerek hem sorunları dinlemek, hem meslek komitelerinin zemin çalışmalarını yapmak hem de fiyat tarifelerinin daha sağlıklı ve çoğunluğun mutabık kaldığı bir seviyeye getirmek için çalışmalara başlayacağız.
 

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık”

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat İstanbul’da düzenlenen "Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde" yaptığı konuşmada şunları söyledi; Dış ticaret dengesini sağlamak için çalışıyoruz “ Cumhuriyet tarihinin en...

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’nin Türkiye ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile düzenlediği ortak basın toplantısında verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve...

AB’nin düşünce kuruluşu EUISS’in raporu: “Türkiye dünyada dört kritik bölgede önemli güce sahip”

Merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te olan Avrupa Birliği (AB) Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (EUISS), Türkiye'nin küresel ölçekte yükselen konumuna dikkati çeken "Türkiye'nin Dünyadaki Kartları" başlıklı bir...

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “KKTC ile ekonomik ilişkilerimizi geliştireceğiz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!