Cuma, Mayıs 3, 2024
tr
Ana Sayfa BELEDİYE BAŞKANLARI Hamamözü Belediye Başkanı Mehmet Canıbek: "Amasya'da borcu olmayan tek belediyeyiz"

Hamamözü Belediye Başkanı Mehmet Canıbek: “Amasya’da borcu olmayan tek belediyeyiz”

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

   Amasya-Hamamözü ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Canıbek, “Hamamözü” konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;

Termal Tesislerimizle ilgili ihaleye herkesin girmesini bekliyorum

   “Hamamözü Termal Tesislerimiz müsteciri belediyemize 6 yıldır kira ödemediğinden dolayı mahkeme kararıyla tahliye edildi. Müstecir şu anda temyiz etti. Bizde adaletimize güveniyoruz. İnşallah olumlu bir cevap gelir. Bu tesisle ilgili şartnameyi tekrar hazırlayıp, yeniden ihaleye çıkarmayı düşünüyorum. Bu konuda Amasyalılara, Amasyalı iş adamlarına büyük görevler düşüyor. İhale kamuoyunda yayınlanacaktır. İhaleye girmelerini bekliyoruz. Kim olursa olsun herkesin ihaleye girmesini bekliyorum, ihalede tercihimiz Amasya ve bize yakın il olan Çorum olacaktır. Ama ihaleye tüm Türkiye’deki vatandaşlarımız girebilir.

 Müstecir bu tesisi 10 yıllığına kiralamıştı.

 Kira ödemediği için anapara olarak 1 trilyon 300 milyar TL. borcu var

   Müstecir bu tesisi 10 yıllığına kiralamıştı. Kira ödemediği için anapara olarak 1 trilyon 300 milyar TL. borcu var. Bu nedenle bu müsteciri mahkeme kararıyla tahliye ettik. Bu tesisimiz; her türlü toplantı salonları, yemekhane salonları ile çok lüks bir yerdir. İnşallah 10-15 güne kadar temyiz cevap geleceğini bekliyoruz. Temyiz geldiği zaman, hemen ihale sürecini başlatacağız. Hamamözü’nde her yıl güreşle ilgili festival yapıyoruz. Hamit Kaplan-Adil Candemir güreşleri festivali yapıyoruz. 2009 yılında adına ve şanına yakışır bir festival yaptık. Hamamözü Güreş Takımımız var. Bu Güreş Takımını Hamamözü Halk Eğitim merkezi ile ortaklaşa kurduk.

Alt yapıda şu an 25 tane güreşçimiz vardır

  Alt yapıda şu an 25 tane güreşçimiz vardır. Geçen yıl Amasya ‘da okullar arası güreş yarışmasında birinci olduk. Şu an Türkiye derecesinde pehlivanlarımız vardır. Ziya Kanbur Türkiye Serbest Güreş Şampiyonasında ikinci oldu. Eski milli güreşçilerimizden Mehmet Turkaya’nın oğlu Yusuf Turkaya Türkiye Serbest Güreş Şampiyonasında üçüncü oldu. Abdullah Üzüm’de geçen yıl Antalya’da yapılan seçmelerde üçüncü oldu. Fatih Kanbur ise Karakucak Şampiyonasında Türkiye birincisi oldu.

200.000 TL gelir ve 200.000 TL.’ye yakın borç ödedim

   Hamamözü olarak Türkiye’de başarılı güreşçilerimiz vardır.25 tane güreşçimizi canavar gibi hazırlıyoruz. Belediyede göreve başladığımda 200 TL ile devir aldım, oda hacizliydi kullanamadım. Allaha çok şükür Amasya civarında birinci belediye diyebilirim. Dışarıya hiçbir borcumuz kalmadı.200.000 TL gelir ve 200.000 TL.’ye yakın borç ödedim. İşçilere borç olarak, şu anda 25 TL borç kaldı. Bu borcu da azalttık. Bunun yanında da boş durmadık. Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Hamit Kaplan’ın her yıl 5 Ocak’da ölüm yıldönümü kutlanıyor.  

Tören yapılan mezarlık çamurdan çıkılmıyordu

   Tören yapılan mezarlık çamurdan çıkılmıyordu. Şu anda burayı şampiyonlarımıza yakışır bir şekilde parke taşıyla döşettik. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Çorum Caddesini asfalt yaptırdık. Arkutbey kaplıcamıza jeneratör aldım ve kalorifer teşkilatını da kazanını sıfır olarak yeniledim. Belediyenin ekmek fırınını yaptırdım. Açılmayan sokakları açtırdım. Şu anda kumlanmadık hiçbir sokak kalmadı. Bu yıl inşallah bu sokakları kilit taşı döşettireceğim.

Her düğün ve cenazeye giderim

  Termal suyumuzu cami şadırvanına çektirdim. Tüm cami cemaatimiz abdestini sıcak suyla alıyor. Toplum için iki şey çok önemlidir, bunlar cenaze ve düğündür. Her düğün ve cenazeye giderim. Hamamözü ve köyleri dahil, bize yakın Çorum-Laçin ilçesine bağlı Çamlıca nahiyesi ve bağlı köylerimiz, Laçin ilçesinin köyleri ‘de dahil, Çorum’un köyleri de dahil benim otobüsümün gitmediği yer yoktur. Hamamözü köyleri de dahil her cenazeye otobüsümü kaldırırım ve başlarında bende giderim. Vatandaşımızın acı ve tatlı gününde yanındayım.

Kişilere, şahıslara peşkeş çekmek yok, tasarruf yaptım

   Birde şeffaf belediyecilik yapıyoruz. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızın hepsini belediyeye ait internet sitemizde yayınlarız. İsraf yapmadık, çarçur yok. Kişilere, şahıslara peşkeş çekmek yok, tasarruf yaptım. Şu anda Allaha çok şükür işçim zamanında maaşını alır. Eski alacağımdan bazı aylar 500, bazı aylar 1.000 TL. belediyenin geçmiş borçlarına karşılık ödüyorum Belediyenin Çorum, Gümüşhacıköy, Hamamözü’nde esnaftan kepçe için bir parça istesek parça vermiyorlardı. Hamamözü belediyesine esnaf eskiden ödenmeme korkusundan mal vermezken, esnaf şimdi belediyemize seve seve mal vermektedir. Belediyemize herhangi bir mal alımı yapıldığında ödemesi en geç bir ay içinde yapılır. Her ayın 15’i hesap kesim tarihidir. Genelde peşin ödeme yaparız. Bu nedenle belediyemize güzel bir intiba kazandırdık. Ne kadar büyük belediye olduğumuzu halkımıza gösterdik.

Halkın sevdiği belediyecilik, halkın içinde olmaktır

  İnşallah üç yıldızlı termal tesisimizi de açtığımız zaman bırakın, Hamamözü’nü, Türkiye’de sayılı belediyeler arasına gireriz. Şu an Amasya’da belediye olarak iyi bir yerdeyiz. Amasya’da borcu olmayan tek belediyeyiz. Sadece SSK’ya borcumuz vardır. Diğer vatandaşlarımız ve esnafımıza borcumuzu ödedik. Halkın sevdiği belediyecilik, halkın içinde olmaktır. Ben belediyede koltuğumda öğleden önce ve öğleden sonra birer saat otururum ve bu sırada imzalarımı atarım. Kahvehane, kahvehane dolaşarak halkımı dinlerim. Esnaflarımı dolaşarak istek ve görüşlerini, fikirlerini alırım. Notumu alıp, gelir değerlendiririm, ertesi gün vatandaşın isteğine yönelik talimatı veririm. Böylece vatandaşın isteğini yerine getirmeye çalışırım. Belediye internet sitesinde de vatandaşın ne istediğini sürekli takip ediyorum. Vatandaş ne istiyor, ona öncelik veriyorum. Her türlü halkın içindeyim.”

 

 

 

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!