Cuma, Nisan 19, 2024
tr
Ana Sayfa KAYMAKAMLAR Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük:" Başarının temeli samimiyet"

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük:” Başarının temeli samimiyet”

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

    Coğrafi yönden Balıkesir’in en büyük ilçesi olan, Balıkesir’in doğusunda yer alan Dursunbey İlçesi’nin rakımı 640 m, yüzölçümü 1952 km² dir. Dursunbey, coğrafi yönden Ege Bölgesi sınırları içerisinde yer almakla birlikte, arazi yapısı itibariyle dağlık ve çok engebeli bir karaktere sahiptir. En yüksek dağı olan Alaçam 1645 m. yüksekliğindedir. İlçe arazisinin büyük bir kısmı orman ile örtülüdür. İlçe merkezi 17.701, köyler 29.237 olmak üzere, toplam nüfusu 46.938’dir. İlçeye bağlı 102 köy bulunmaktadır.

     Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük; farklı yönetim anlayışı, dinamik, iş bitirici, dürüst, yorgun olmayan özellikleri ile ülkemizin en başarılı kaymakamlarımızdan birisidir. Bu nedenle görev yaptığı yerlerde birçok başarıya imza atmış ve halkın ve her kesimin takdirini kazanmıştır. Örnek kişiliği ve farklı yönetim anlayışı sergileyen, çalışkan ve başarılı Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Dursunbey ve yönetici, yönetim anlayışı konulu yaptığım röportajda şunları söyledi; 

Coğrafi olarak Balıkesir ilinin en büyük ilçesidir

    “Dursunbey ilçesi 1952 kilometrekare yüzölçümü olan, 102 köyü bulunan, coğrafi olarak Balıkesir ilinin en büyük ilçesidir. Aynı zamanda bazı illerin coğrafi alanlarından da büyüktür. Bu arazi engebeli olup, % 75’i ormanlarla kaplıdır. Bu nedenle arazi tarıma çok elverişli değildir. Dursunbey; ulaşım yolları üzeri bulunmaması nedeniyle, gelişim yönünden istenilen seviyeye gelememiş ilçelerden birisidir. Tarım ürünleri olarak küçük çaplı ürünler yetiştirilmektedir. Sebze ve kısmen tahıl üretimi yapılmaktadır. Özellikle hayvancılık yönünden ilçemiz ön plana çıkmaktadır. Orman ve ormana yakın meralar olduğu için küçükbaş hayvancılık için uygun bir yerdir.

 

                                   
                                                          Dursunbey ilçesi                              
 

Kaymakamlığımızın verdiği destek amaçlı projeler

    Geniş bir alanda hayvancılık yapılmaktadır. Kaymakamlığımızın verdiği destek amaçlı projelerle büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde büyük gelişmeler olmuştur. Önümüzdeki bir-iki yıl içerisinde açılacak olan ve ilçemizden geçecek olan Balıkesir-Kütahya-Ankara karayolu ile birlikte Dursunbey ulaşım konusundaki handikapı aşmış olacaktır. Marmara’nın kuzeyinden, Kuzey Ege Bölgesinden Ankara’ya ulaşmak için vatandaşlarımızın büyük bölümü bu yol açıldığında bu güzergâhı kullanacaklardır. Bu yolun yapımı uzun yıllar devam etmektedir. Yılsonu itibariyle tamamlanamayan yolumuz 15 km. olacaktır. Bunun da önümüzdeki yıl tamamlanmasını bekliyoruz. Bu yolun açılmasıyla birliktenin ilçenin makûs tarihi değişmiş olacaktır.

Türkiye’de iki Orman İşletme Müdürlüğü bulunan tek ilçe

    İlçe merkezi nüfusu 17.700’dür. Bu rakam küçümsenmeyecek bir nüfustur. Bu yolun açılmasıyla birlikte merkezde nüfus artışı olacağını düşünüyoruz. Dursunbey köyleri son zamanlarda dışarıya göç vermeye başlamıştır. İlçe dışında Dursunbeyli kalabalık bir nüfus vardır. Dursunbey köklü ilçelerden birisidir. Kültürel olarak alt yapısı çok sağlam, kendine has özellikleri olan, yaşam tarzıyla önemli bir kültüre sahip olan ilçelerdendir. Geleneksel el sanatlarını yaşatabilen, geleneksel özelliklerini kaybetmemiş, insani ilişkilerini sürdüren nadir ilçelerden birisidir. Ormancılık açısından Türkiye’nin en önemli yerlerinden birisidir. Türkiye’de iki Orman İşletme Müdürlüğü bulunan tek ilçe Dursunbey’dir. Toplam iki Orman İşletme Müdürlüğü ve 13 Orman İşletme Şefliğimiz vardır. Bu durum, ilçe coğrafyasında bulunan zengin orman ürünlerinin bir sonucudur. Dursunbey çamı olarak bilinen çok değerli bir çam ağacımız vardır. Bu ağaç pahalı olup, genellikle kullanımı açısından değerli ve uzun ömürlüdür.

 
                                    
                                     Dursunbey Kaymakam İbrahim Küçük
                                                   ağaç dikiminde 
 

Türkiye’de kerestecilik sektörü açısından en önemli yerlerinden birisidir

    Türkiye’de kerestecilik sektörü açısından en önemli yerlerinden birisidir. Toplam olarak yıllık 500.000 metreküp kapasiteli işleme tesisleri vardır. İlçede 150’nin üzerinde ağaç işleme tesisi vardır. Burada işlenen ağaç ve kereste türleri genelde ithal kereste türleridir. Rusya ve Sibirya’dan gelen keresteler Mudanya ve Bandırma üzerinden buraya ulaşmakta ve burada işlenmektedir. Bundan sonra Türkiye’nin dört bir tarafına dağılmaktadır. Aynı zamanda ağaç işlemeciliği ile ilgili bazı el sanatları buna bağlı olarak gelişmiştir. Bunlar yatık ve gitar CD’liktir. Bu tür ürünler ve daha birçok süs eşyası yapılmaktadır. Buradaki insanlar ormanla bir arada ve barışık yaşamaya alışmış insanlardır. Bu nedenle orman suçları açısından düşük bir oran sözkonusudur. İnsan yapısı olarak; ülkesine, milletine son derece bağlı, saygılı, hoşgörülü ve kendine has insani özellikleri olan, onları kaybetmemiş nadir yörelerden birisidir. Dursunbey ilçesi su kaynakları açısından hatırı sayılı bir yerdedir.

                 
                                    
                                          Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük
                                           ormanlık alanda inceleme yaparken
 
Su çıktı çok önemli bir değerdir

    Özellikle merkezden çıkan ve yüzyıllardır devam eden, özelliğini değiştirmeden devam eden su çıktı çok önemli bir değerdir. Yaz-kış hiç kesilmeyen suyu ile tüm ilçenin içme suyunu karşıladığı gibi, sulama suyu olarak da kullanılmaktadır. Su çıktı doğal olarak zamanla isim olarak Dursunbey önüne geçebilecek özellik arz etmektedir. Belediyemizin yıllarca düzenlediği ve bu yıl 16.cısını düzenleyeceği su çıktı şiir akşamları düzenlenmektedir. Bu şiir şölenine ülkemizin önemli şairleri katılmaktadır. Su çıktı suyu şiirle buluşturmuştur. Su kaynakları yönünden diğer yerlerimizde de sıkıntı yoktur. Burada sağlıklı rahat bir şekilde kullanıldığını söylemek mümkündür. İlçede su kaynaklarının yeterli olmasının nedenini, ilçe topraklarının % 75’i ormanlarla kaplı olmasına bağlıyorum.

 
                                    
                                             Dursunbey Suçıktı Mesire Yeri                         
 

Türkiye’de en çok köyü olan ilçeler arasında ilk on sıradayız

    Dursunbey ilçesinin gelişebilmesi için yaptığımız birtakım çalışmalar var. Özellikle köylerimizin sayısının çok olması nedeniyle köy yol ağlarının bakımının ve onarımının yapılmasını güçleştirmektedir. Türkiye’de en çok köyü olan ilçeler arasında ilk on sıradayız. Ulaşımın çok önemli olduğu düşüncesiyle, ulaşılmayan yerin bizim için bir anlam ifade etmeyeceği düşüncesiyle ulaşımda zaman zaman zorluklar yaşamaktayız. Bunu aşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yol ağımız geniş ve arazı yapımız oldukça engebelidir. Karadeniz bölgesinin tipik yapısını aratmayacak nitelik bir engebeli arazimiz vardır. Yaptığımız yolların bir kısmını asfalta çevirmeye çalışıyoruz. Sağlık ve eğitim açısından daha iyi hizmet vermek için alt yapılarımızı güçlendiriyoruz. Personel olarak takviye ederek bu işleri yürütme gayretindeyiz.

 
                                   
                                        Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük
                                     dağda orman köylüsünün derdini dinlerken
 

Eğitim alt yapısı konusunda önemli bir aşama katettik

    Eğitim alt yapısı konusunda önemli bir aşama katettik. Üç yıl önce yapılan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile birlikte önemli bir adım atılmıştır. Ek derslik ve ilave okullarla eğitim alanında hizmete devam ediyoruz. Bu konuda çok önemli bir yol aldık. Ama yine de sorunu tam olarak çözmüş sayılmayız. Eğitimde fiziki koşulları iyileştirmeye çalışırken bir taraftan da eğitimin niteliğini ve kalitesini yükseltmek uğraşısı içerisindeyiz. İlçede görev başladığımızda eksikliğini hissettiğimiz bir anaokuluydu. İlçemizde bağımsız bir anaokulu henüz yoktu. Okul öncesi eğitim çağındaki çocuklarımız, normal okulların bünyesinde eğitim almaya çalışıyorlardı. Bu eğitimin müstakil bir okulda verilmesi gerektiğini biliyoruz. Bilimsel olarak Türkiye ve dünyadaki verilerine baktığımızda anaokullarının çocuklarımızın eğitiminin verimliliği, eğitim kalitesi, kişilik gelişmesi açısından önemli olduğu bilinmektedir.

 
                                    
                                    Kaymakam İbrahim Küçük eğitimde
                                    başarılı öğrencilere hediye verirken
 

Balıkesir ve Türkiye’ye örnek olacak bağımsız bir anaokulu yaptırdık

    Bu eksikliği gidermek amacıyla kaymakamlık olarak fiziki koşulları, çevre düzenlemesi, donanımı ile Balıkesir ve Türkiye’de örnek olabilecek bağımsız bir anaokulu yaptırdık ve eğitim-öğretime açtık. Bu tür okulların Türkiye çapında yaygınlaştırılmasının yararlı olduğunu düşünüyoruz. Birlikte eğitim verilen bazı okullarımızın da müstakil binalarda hizmet vermesi gerektiğini biliyoruz. Öğrenci kapasitesi 100 olan Anaokulumuz 529 metrekare bir kullanım alanına sahip olup 6000 metrekare bir çevre düzenlemesi içerisinde yer almaktadır. İçinde; mini futbol sahası, mini basketbol sahası, çocuk oyun parkı, trafik eğitim pisti, ağaçlandırılan ve yeşil alan bulunmaktadır. Son derece modern ve güzel bir anaokuludur. Tüm okullarımızın bu koşullarda eğitim-öğretim vermesini isteriz. İstasyon Mahallesinde yeni bir yatılı bölge okuluna ihtiyacımız vardır. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunu şekillendirebildiğimizde köylerimizin eğitim ve öğretim açısından önemli bir sorunu da çözülmüş olacaktır.

 
                   
                            Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük’ yaptırdığı
                                  Balıkesir ve Türkiye örneği Anaokulu
 

Tren yoluyla ulaşım mümkündür

    Ankara-İzmir tren hattı İstasyon Mahallemizden geçiyor. İlçemizden tren yoluyla ulaşım mümkündür. İlçemizin vazgeçilmez ve öncelikli problemi ulaşımdır. Ulaşım olmadığı sürece diğer sorunlarla uğraşmak da son derece zor hale geliyor. Balıkesir’in il olarak genel olarak en büyük sorunu da yine ulaşımdır. Yakın gelecekte bunun büyük ölçüde çözüleceğini umuyoruz. Bu sorun aynı zamanda bizim köylerimizi de ilgilendiriyor. Köylerimizin yol sorunlarını ilin sağladığı desteklerle kendi imkanlarımızla çözmeye çalışıyoruz.

 

                                   
                                       Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük
                                               dağda kır çiçeklerinin içinde
 

Yapılacak olan şeyin en iyi şekilde yapılması gerekir

    İnsanların evlerinin dahi güzel olması gerekir. Zaman zaman kamu binaları neden lüks yapılıyor diye eleştiri yapılır. Ben bu eleştirilere hiç katılmıyorum. Yapılacak olan her şeyin en iyi şekilde yapılması gerekir. Kısaca evimizi, sokaklarımızı, yolumuzu, dükkânımızı en iyi şekilde yapmamız gerekir. Kamu binalarını da en iyi şekilde yapmamız lazım. Hastanelerimizi ve okullarımızı da en iyi şekilde yapmamız lazım. Köylerimizde okul binalarını yapıyoruz ama bu okullarda ne çevre düzenlemesi var, ne bahçe duvarı var, ne de diğer alt yapısı var. Bu tür binalar bir iki yıl sonra tamir edilecek hale geliyor. Ama biz bu binaları yaparken doğru-dürüst yapsaydık bu hale gelmezdi diye düşünüyorum. Bu nedenle yapılacak olan tüm birimlerin iyi yapılması gerekir. Buralarda iyi hizmet düşüncesinin yaygınlaşması lazımdır. Fiziki koşullar iyileştirildiği takdirde diğer hizmetler ve zihniyet tartışma konusu olabilir Fiziki koşulları iyileştiremeyen bir zihniyetin, hizmet anlayışını değiştirdim demesi sadece bir hayalden ibarettir.

.
                                    
                                    Dursunbey  Kayamakamı İbrahim Küçük
                                        başarılı sporcuya hediye verirken 
 

İşin kolayı fiziki koşulları iyileştirmektir

    Çünkü kabul etmek gerekir ki; işin kolayı fiziki koşulları iyileştirmektir. Önemli olan hizmet anlayışını zihniyeti değiştirmek olmakla birlikte fiziki koşulları değiştirmeden, diğer hizmet koşullarını değiştireceğim diyen bir yönetim anlayışına asla inanmıyorum. Bu tamamen bir hayalden ibarettir. Hem fiziki koşulları iyileştireceğiz, hem de zihni ve düşünsel koşulları, hizmet anlayışını iyileştirmek peşinde koşmalıyız. Benim idarecilik anlayışım buna dayanıyor.

 

                                   
                                    Dursunbey  Kaymakamı İbrahim Küçük
                                       alt yapı çalışmalarını incelerken
 

Başarının birinci koşulu samimiyettir

    Başarının birinci koşulu samimiyettir. Bu nedenle insanların öncelikle samimi olmaları gerekir. Çünkü görevler birer tiyatro alanı değildir. Yöneticilerin yapmış olduğu görevler de bir tiyatro işi değildir. İnsan önce kendi yaptığı şeye inanmalı, saygı duymalı ve samimi olmalıdır. Sonra kendi sınırları içerisinde olan işlere başkalarını müdahale ettirmemelidir. Ama bunda da yanlış anlaşılma olmamalıdır. Bu dışarıya tamamen kapalı olma anlamına gelmemeli, nitekim hepimiz insan olarak çevremizden etkileniriz. Hiçbir şey yerinde durmuyor, gelişen, değişen, sürekli yeni buluşların olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Yönetici kendi görev alanlarında inisiyatif kullanacak düzeyde ise yönetici inisiyatifini kullanmalı ve başkalarına bunu devretmemelidir. Bu yetkiyi devredecekse, o kişilerin bu konuda yetkin ve uzman olmaları gerekir. Ülkemizdeki yönetimin ikilemlerinin temel nedenlerinin başında birtakım yerlerdeki kişilerin unvanlarının ve pozisyonlarının gerektirdiği işleri kendilerinin yapmamalarından kaynaklanmaktadır. Ben buna karşı çıkıyorum.

 

                                    
                                     Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük
                                           kömür madeni işçileriyle
 

Herkes kendi işini yapmalıdır

    Herkes kendi işini yapmalıdır diyorum. Dolayısıyla yönetim anlayışındaki farkımız bundan kaynaklanmaktadır. Ama bu farklılık aynı zamanda dışa kapalılığı da beraberinde getirmemelidir. Yönetim hayatımda temel prensiplerimden bir tanesi de işin izlenecek ve izlenemeyecek bölümlerinin varlığını kabul etmektir. İşin açık ve şeffaf olması gereken birçok bölümleri elbette ki vardır. Ancak Türkiye’de bazı yöneticilerimiz bunu o kadar ileri götürmektedir ki bu kimi zaman basına da çıkmaktadır. Kapının vatandaşa açık olmasını kapıyı sökmek olarak ifade eden yöneticilerimiz vardır. Ben bunu komik buluyor ve buna gülüyorum. Yönetici; kapısının ne zaman açık ne zaman kapalı olacağını, neyin söylenip neyin söylenmeyeceğini, neyin sır neyin şeffaf olması gerektiğini bilen adamdır. Bunu bilmeyen, bunu ayırt edemeyen kişilerin eğitim hayatlarının tekrar gözden geçirilmesi ve algılamalarının sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kapının açık olması mecazi anlamdır.

 
                                    
                                       Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük
                                        Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle
 

Yönetici nezaketli olmalı ve karşısındakini mutlaka dinlemelidir

    Yöneticinin kapısı iş görmek isteyen, haklı talebi olan vatandaşa her zaman açık olacaktır. Devletin görevlilerinin etrafına haksızlık yapan, toplumu sömüren, sorumsuz kişilere karşı dirayetli şekilde durmayı bilmeleri gerekmektedir. Kişisel olarak vatandaşa karşı son derece anlayışlıyımdır. Başarının temeli samimiyetten geçiyor. Eğer yönetici karşısındakini dinlemezse, sorunlarını anlamazsa o zaman yapılacak işlerin doğru olması tamamen tesadüflere kalmaktadır. Yönetici nezaketli olmalı ve karşısındakini mutlaka dinlemelidir. Ama ondan sonraki bölümde kararlılığını da iyi sergilemelidir. Çünkü toplumumuz bazen nezaketi bir zafiyet olarak da görmektedir. Kendi kendimizi aldatmamalıyız, halk günü düzenleyen bir idarecinin halkla ilgili olduğunu asla düşünmüyorum. Toplumuzda iyi ve kötü yöneticiler olabilir. Bunları iyi etüt etmek, iyi irdelemek gerekir. Yönetici; halk günü uygulaması yerine sorunları çözüm için gerektiğinde halkla görüşme ortamını oluşturabilendir. Nezaketi zafiyet olarak yorumlayan kişilere karşı iyi mesafe konmalı, başkalarına karşı da nezaketin asla elden bırakılmaması gerekir. Böyle bir yönetim anlayışına sahibim. Yöneticinin başarılı olması için en önemli özelliklerinden birisi de karar vermedir. Karar verme kendi içerisinde bazı unsurları da barındırmaktadır.

 
                                    
                                     Dursunbey Kaymakam İbrahim Küçük
                                        başarılı bürokratı ödüllendiriyor
 

Cesur olmayan bir yönetici karar veremez

    Karar vermenin içerisinde hızlı karar verme, yerinde karar verme unsurları bulunmaktadır. Yönetici bu karar verme yeteneğini kullanabilmesi için cesaretli de olması gerekir. Cesur olmayan bir yönetici karar veremez, karar veremeyen birisinin de yerinde mi, hızlı mı ne tür karar verdiğini test etmenin imkanı olmayacaktır. Bunlar birbirlerine zincirleme şeklinde bağlıdırlar. Kişisel olarak son derece hızlı karar verebilen, yerinde ve ileriye dönük kararlar oluşturma uğraşında bir yönetim anlayışına sahibim. Bunu önemli bir yöneticilik vasfı olarak algılayıp artı bir özellik olarak kullanmaya devam ediyorum. Toplumla iyi diyalog kurabiliyorsunuz, meramınızı anlatmış oluyorsunuz ve sorunları da çözmüş oluyorsunuz. Yönetici sorunlardan kaçmamalı, sorunların üzerine gitmelidir. Cesur olmalı ve yerinde karar vermeli, hızlı karar vermeli, samimi olmalıdır. Bunların hepsi birleşince beraberinde başarı kendiliğinden geliyor.

 
                                   
                                          Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük
                                       köy yolları yapım çalışmalarını incelerken
 

Ortalama bir yönetim anlayışının olması gerekir

    Ortalama bir yönetim anlayışının olması gerekir. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var diye bir söz vardır. Ama yoğurdu da bir üslubu ile yemek gerekir. Almış olduğumuz devlet ve memuriyet terbiyemiz ile bize yüklenen sorumluluk gereğince bazı konularda kendilerimize sınır çizmek zorundayız. Devlet yöneticilerinin ortalama bir duruşunun olması gerektiğine kalpten inanıyorum. Ama o ortalama duruş içerisindeki bazı konularda kişiliklerden kaynaklanan artılar bu görevlere olumlu bir katkı yapmış olabilirler. Toplumda; “Koltuğa şeref veren ve koltuktan şeref alan ” diye bir deyim vardır. Toplumda bulunduğu makamdan ya da oturduğu koltuktan dolayı bir insan saygı görüyorsa orada bir problem vardır. Kendi kişilik ve diğer unsurlarından dolayı toplumda saygı görüyorsa, o kişi temsil ettiği makama olan güveni de artırıyor. O zaman o kişiye başarılı bir idareci denilebilir. Şahsen birçok meslektaşımı başarılı buluyorum. Bu ülkede ve bu işte bayağı bir kahramanların olduğunu ama bir bölümünün vitrine çıkabildiğini, diğerlerinin balık bilmezse halık bilir misali işin yükünü taşımaya devam ettiklerini ve onları minnetle anmanın bir insanlık borcu olduğunu, arka planda olan bu kahramanların da onore edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Yöneticilik dışında insani yönümüzü de arka plana atmamalıyız.

 

                                    
                                     Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük
                                      Ebru sanatı kursunu başarıyla bitirdi
 
İnsanın binlerce rolü vardır

    İnsanın hayatta binlerce rolü vardır. Kaymakam olarak belli yerlerde bulunuyorsunuz, misafirliğe gittiğinizde, orada konuk olarak bulunuyorsunuz. Eş için koca, çocuk için baba, markette müşterisiniz. Futbol oynarken orada bir futbolcu, okula eğitici, fotoğraf çekerken fotoğrafçı olarak görülüyorsunuz. İnsanlara karşı samimi olduğunuzda, işinizin gereğini yaptığınızda elmalarla armutları birbirine karıştırmadığınız ve kişilik ve tavrınızı ortaya koyduğunuz özelikle de net olduğunuzda her şey daha kolay oluyor.

 
     
   Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük              Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük
           eşiyle dağcılık sporunda                                   futbol müsabakalarında futbolcu
 

Görevinizi zamanında ve iyi yapmalısınız

    Komik bulmadığınız fıkraya gülmek ne derece tutarsızsa, eve gelen misafirinize kaymakamlık yapmaya kalkmak da yanlış anlaşılmaları ve başarısızlıkları beraberinde getirir. Göreviniz neyse ona inanıyorsanız onun gereğini yapmalısınız. Hayatımızın bir parçası kaymakamlık, bir parçası sporculuk, babalık gibi v.s. Dinleyici olarak bulunduğunuz seminerde dinleyici olarak bulunurken orayı yönetmeye kalkarsanız görevler karışır. Yetkilerinizi doğru yerlerde ve doğru mekanlarda kullanırsanız, hem hayatta başarılı olursunuz hem de yapmış olduğunuz görevden sonra da orada hayırla yad edilirsiniz. İnşallah memleketimiz daha iyi yerlere gelir:”

 

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!