Pazar, Mayıs 19, 2024
tr
Ana Sayfa KAYMAKAMLAR Of Kaymakamı Tuncay Sonel'den altınlı diploma

Of Kaymakamı Tuncay Sonel’den altınlı diploma

Haber: İlker ÇAKAN

    Trabzon-Of Kaymakamı Tuncay Sonel tarafından gerçekleştirilen dört güzel proje; “Öğren Okuma Yazmayı Al Altınlı Diplomayı, Oku Kitabını Al Altınını, Evde Ders Çalışma Masası ve Berber, Kuaför ve Kahvehanelere Kütüphane Projeleri” hayata geçirildi. Türkiye’de; yönetimde ekol, gönül adamı ve proje kaymakamı olarak bilinen ve herkesin takdirini kazanan Of Kaymakamı Tuncay Sonel, bu projelerin hayata geçirilmesiyle ilgili yapılan törende şunları söyledi:” Sayın Valimizin önderliğinde biz  fikriyle yaptığımız çalışmalarda eğitim birinci önceliğimiz diyerek, Of’ta biz ruhuyla Milletvekilimizle, eğitim gönüllüsü Belediye Başkanımızla, İl genel meclisi üyelerimizle, Belde Belediye Başkanlarımızla, Muhtarlarımızla, Çalışma arkadaşlarımızla en önemlisi de hayırseverlerimizin destekleriyle kısa sürede birçok projenin başarıyla hayata geçirildi, emeği geçenlere teşekkür ederim.”

    Trabzon Valisi Nuri Okutan’da konuşmasında şunları söyledi;

“Okuyan Şehir” projesini hayata geçirildi

“Eğitimle ilgili projelerin hayata geçirilmesinden dolayı mutluyum, okumanın kendini keşfetmek olduğunu, ayrıca çalıştığım bütün yerlerde “Okuyan Şehir” projesini hayata geçirildi. Trabzon’da bütün dairelerde, okullarda ve camilerde her gün 20 dakika okuma saati uygulanıyor. İlçelerimizde de değişik uygulamalarla bu besleniyor ve destekleniyor. Ama bunu en iyi anlayan, uygulayan ve projelerle desteklenen ilçemizin Of olduğunu görüyorum. Bu bakımdan başta Kaymakam Bey olmak üzere herkesi kutluyorum.

Yapılan çalışmalardan etkilendim

    Doğrunun tek olduğunu ve buna ulaşmanın da yolunun okumadan geçtiğini söyleyen Vali Nuri Okutan, bu aydınlanma faaliyetine katılmaya herkesi davet ediyorum ve gerçek kalkınmaya ulaşmak için de okuma ile ilgili projeleri canı gönülden destekliyorum. Yapılan çalışmalardan etkilendim ve bu çalışmaları alkışladığım için tüm Of halkı adına Kaymakamınızı kutlamak istiyorum.”

 
                              
                                   Trabzon Valisi Nuri Okutan-Of Kaymakamı
                                      Tuncay  Sonel kitaplık incelemesinde
 
Vali Nuri Okutan’dan Kaymakam Tuncay  Sonel’e takdirname

Okuma ve yazma  bilmeyen 1296 vatandaşa ulaşıldı

    Daha sonra Vali Nuri Okutan hazırlattığı takdirnameyi Kaymakam Tuncay Sonel’e takdim etti ve başarılarının devamını diledi. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2008’de başlatılan Ana Kız Okuldayız Kampanyasına ilgi çekmek ve teşvik etmek amacıyla Of Kaymakamlığı’nca “Öğren Okuma Yazmayı Al Altınlı Diplomayı” Projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen 1296 vatandaşa ulaşıldı. Altı ay öncesine kadar 103 olan kursiyer sayısı ekip çalışmasıyla 1296’ya çıkarılması güzel olandı. Şu an çay toplama zamanı olması nedeniyle de bu kurslara sonbahar itibariyle yine hız verileceği belirtildi.

 
                                
                                Trabzon Valisi Nuri Okutan, Of Kaymakamı

                                     Tuncay Sonel’e takdirname verirken

 
15 usta usta öğrenci, öğretmene Halep ve Şam gezisi

    Proje kapsamında öncelikle alan taramalarında öğretmeniyle, muhtarıyla, imamıyla okuma yazma bilmeyen vatandaşlara ulaşıldı. Ayrıca lise, yüksek okul mezunu olan 53 usta öğreticiye de istihdam sağlanarak halk eğitim bünyesinde evlerde, camilerde, okullarda kurslar açıldı. Yazı tahtasından kırtasiyesine kadar, kaymakamlık tarafından destek verildi. Okuma yazma öğrenenlerin tamamına altınlı belgenin yanı sıra projede başarılı olan görevlilere takdirname verildi. Ayrıca bu projede başarılı olan 15 usta öğretici ve öğretmen ve kamu görevlisi de dört günlük Halep ve Şam gezisi ile ödüllendirildi.

    Bir düğün salonu gibi süslenen tören alanında Vali Nuri Okutan’ın elinden altınlı diplomalarını ve tüm kursiyerlere verilmek üzere hediye olarak hazırlatılan yöresel keşanlarını alan Kıyıboyu köyünden Ana-kız Havva Memişoğlu ve Ayşegül Memişoğlu’ nun mutluluğu görülmeye değerdi. Allah Kaymakamımızdan razı olsun, Annem ile birlikte Of merkeze indiğimizde gitmek istediğimiz bir yeri sorarak buluyorduk. Şimdi artık kimseye sormadan mağazanın, bankanın ismini okuyarak buluyoruz dedi. Ayrıca yakın bir süre sonra evlenecek olan Ayşe Memişoğlu’na Vali Nuri Okutan, annesinin okuma yazma öğrenmesi için vermiş olduğu destekten ve göstermiş olduğu başarıdan dolayı evlilik çeyizine katkı yapmak için kendisine beyaz eşya alma sözü verdi.

    Oku Kitabını Al Altınını projesi ile de Of merkez, kasaba ve köylerindeki toplam 26 okuldan her ay en fazla kitap okuyan 26 öğrenciye her ay altın ve kitap ödülleri düzenli şekilde verildi. Her ay öğrenciler kendi alanlarında ünlü simalarla buluşturuldu. Geçen aylar altın ve kitap dağıtımı törenine Muzaffer İzgü, Bestami Yazgan, Trabzonsporlu Alanzinho ve Ceyhun Gülselam davet edilmişti. Mayıs’ta en çok kitap okuyan öğrencilerin altın ve ödüllerini eğitim gönüllüsü Vali Nuri Okutan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı vererek okumanın öneminde bahsetti. Of Kaymakamı Tuncay Sonel  ise şunları söyledi; “Bu projenin gelecek eğitim ve öğretim yılında da devam edeceğini, amaçlarının okumayı teşvik ederek, bilgili ve güçlü nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.”

    Of’ta ilginç ve güzel bir proje daha hayata geçirildi. İlçe merkez, kasaba ve köylerinde 692 ihtiyaç sahibi öğrenciye; evde ders çalışabilecekleri özel ders çalışma masaları hazırlatıldı ve tatil öncesi öğrencilere ulaştırıldı. Of Kaymakamı Tuncay Sonel;

Yetim ve öksüz bir kız çocuğunun yazdığı mektuptan etkilendim

    “Bu projenin hazırlanmasında yetim ve öksüz bir kız çocuğunun yazdığı mektuptan etkilendiğini, bu konuda sanayideki marangoz ustalarıyla görüşüldüğünü böylece onlara da iş verildiğini ve ustaların iki aydır ders çalışma masalarını  yaptıklarını belirterek bu dağıtılan masaların öğrencilere güzellikler getirmesini diledi ve böylece yere yatarak, mutfak köşelerinde sağlıksız ortamlarda ders yapmak zorunda kalan öğrencilere biraz da olsa katkı yapıldığını ifade ederek masaları hazırlayan ustalar da teşekkür etti.”

    Trabzon Valisi Nuri Okutan’da ders çalışma masasını yapan ustalara çeşitli armağanlar verdi ve bu masaların hazırlanmasında emek veren başta Kaymakamımız olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum diyerek öğrencilere başarılar diledi. Yine okuma kampanyaları çerçevesinde Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı’nca daha önce Trabzon –Of arasında çalışan otobüslere kitaplıklar yaptırılmış, böylece yolcuların 40 dakikalık yolculuklarını kitap okuyarak geçirmeleri sağlanmıştı.

 
                              
                                     Trabzon Valisi Nuri Okutan öğrenciye
                                                   kitap hediye ederken
 
24 berber,7 bayan kuaför, 51 kahvehane ve çay ocağına kitaplık

    Bu çalışmanın başarılı olmasından sonra şimdi de Kaymakam Tuncay Sonel’in hazırlattığı projeyle Of merkezinde ve köylerinde 24 berber, 7 bayan kuaförü ve 51 kahvehane ve çay ocaklarına kitaplıklar oluşturulmaya başlandı. Yine Kaymakamlıkça yaptırılan bu kitaplıklara öğretmenlerin seçtiği eserler konuldu. Projeden memnun olan esnaf; “Düşünenlere ve yapanlara teşekkür ederiz, gerçekten okumanın yaşı, yeri ve zamanı olmaz .”diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

 

         

 

 

 

 

 

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’nin Türkiye ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile düzenlediği ortak basın toplantısında verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve...

AB’nin düşünce kuruluşu EUISS’in raporu: “Türkiye dünyada dört kritik bölgede önemli güce sahip”

Merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te olan Avrupa Birliği (AB) Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (EUISS), Türkiye'nin küresel ölçekte yükselen konumuna dikkati çeken "Türkiye'nin Dünyadaki Kartları" başlıklı bir...

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “KKTC ile ekonomik ilişkilerimizi geliştireceğiz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları...

TIR’cıların AB ülkelerinde vize sorunu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç; TIR’cıların AB(Avrupa Birliği)ülkelerinde yaşadıkları vize sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “AB ülkelerinin vize süreçlerinde adeta...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!