Çarşamba, Mayıs 8, 2024
tr
Ana Sayfa BELEDİYE BAŞKANLARI Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu: "Turizm rehberi eğitimi vereceğiz"

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu: “Turizm rehberi eğitimi vereceğiz”

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

   Doğu Karadeniz dağları’nın kuzeyine yerleşmiş olan ilçe, kuzeyden Karadeniz, batıdan Rize iline bağlı Fındıklı ilçesi, doğudan Hopa ilçesi, güneyden kısmen Murgul ve Yusufeli ilçeleri ile çevrilidir. Yüzölçümü 314 kilometrekare olan ilçe, Kamilet ve Derecik olmak üzere 2 vadi üzerinde kuruludur. Arhavi, 1 belediye (ilçe), 30 köy ve 7 mahalleden oluşmaktadır. İlçenin genel olarak arazi yapısı engebeli ve dağlıktır. Artvin iline bağlı Arhavi’nin ilçe merkezi nüfusu 15.194’dür. Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu; belediye başkanlığı görevinden öncede başarılı olmuş, hizmet ufku geniş, çalışkan,  fikirleriyle sıradışı bir belediye başkanıdır. Arhavi Belediye Başkanı Çoşkun Hekimoğlu özgeçmişini ve hizmet ilkelerini şöyle anlatıyor;

    “12 Nisan 1963 tarihinde Arhavi’nin Cumhuriyet Mahallesinde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi ilçemde tamamladıktan sonra; 1981 yılında Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme- Muhasebe bölümünü kazanarak, 1985 yılında da mezun oldum. Kamu hizmetine 1986 yılında Arhavi Malmüdürlüğü, Muhasebe servisinde başladım. Daha sonra Maliye Bakanlığı’nın açmış olduğu yükselme sınavlarını kazanarak sırasıyla; 1993 – 1997 yılları arasında Artvin-Yusufeli Malmüdürlüğü ve 1997 – 1999 yılları arasında Rize-Ardeşen Malmüdürlüğü, 1999 – 2001 yılları arasında Kars Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ile 2001 – 2005 yılları arasında Giresun Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü görevlerinde bulundum.

    Son olarak; 2005 yılından itibaren 1 Aralık 2008 tarihine kadar Ankara da Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünde, İçişleri Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü görevlerinde bulundum. Maliye Bakanlığının emrinde toplam 23 yıl süren Kamu hizmetime 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerine katılabilmek için istifa ederek son verdim. Arhavi Belediyesi çalışanı iken genç yaşta yaşamını yitiren bir babanın oğlu olarak; aynı kuruma anılan tarihte Belediye Başkanı seçildim. Halkımızın; ekibimle birlikte şahsıma göstermiş olduğu güvene ve teveccühe layık olabilmek için onurumla çalışmayı, görev sürem içerisinde herkese eşit mesafede hizmet etmeyi prensip edinerek, Arhavi’nin ufkunu açmak en büyük hedefim olacaktır.
 
                                                   
                                                            Arhavi Belediye Başkanı
                                                                Coşkun Hekimoğlu
 

Kutsal, onurlu ve şerefli bir  görevle karşınızdayım

   Öncelikle Belediye Başkanlığı gibi kutsal, onurlu ve şerefli bir görevle karşınızda olmanın sevinci, mutluluğu ve heyecanını yaşadığımı belirterek başlamak istiyorum.

  Doğup büyüdüğüm, ilk orta ve lise öğrenimime kadar okuduğum ve kamu görevlisi olarak ilk yedi yıl görev yaptığım ilçeme bir başka alanda hizmet üretmek için yeniden dönmenin huzuru ve kıvancı içerisindeyim. Anadolu’muzun değişik yörelerinde görev yaparken büyük bir aşkla bağlı olduğum memleketim Arhavi’nin iyi ve güzel şeylerle anıldığında, mensubu olmaktan dolayı her zaman iftihar ettim. Böylesine güzel beldenin; eğitimli, kültürlü, modern yaşamdan pay almasını bilen halkına yıllar sonra yeniden hizmet etme şerefine nail olduğum için de ayrıca çok mutluyum.

Arhavi sevdalıları ile birlikte işbirliği halinde çalışılacak

   Tarihi, doğal güzellikleri, eğitim seviyesi ve kültürel gelişmişliği ile her zaman farklı kimlik sahibi olan Arhavi’mizin; son yıllarda fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik sahada emsallerine göre geride kalması bizim gibi duygusal insanları bir hayli üzmüştür. Bu günden itibaren kaybedilen değerlerin yeniden sağlanması için hizmet seferberliği tarafımızdan başlatılmıştır.  Bu amaçla kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, iş adamlarımız, vakıflar, dernekler, muhtarlıklar, Arhavi halkı ve Arhavi dışında yaşayan tüm Arhavi sevdalıları ile birlikte işbirliği halinde çalışılacak ve yakın gelecekte daha güzel bir Arhavi inşa edilmesi ile yaşanılır hale getirilecektir.    

Halkımızın refah seviyesi de kendiliğinden yükselecektir

   Arhavi’mizde açılması gündeme gelen üniversitenin eğitim düzeyimize çok olumlu katkı sağlayacağı bilinen bir gerçektir. Tasarlanan ve hedeflenen ikinci amaç ise; turizm ve ticari aktivasyonlarla yörenin ekonomik kalkınmasında lokomotif güç olacağıdır.  Oluşan katma değerden pay alacak olan halkımızın refah seviyesi de kendiliğinden yükselecektir. Eğitim ve sağlık tesislerine yapılacak yatırımlar ise sistem gereği otomatikman kalkınmayı devreye sokacaktır. İlçemizde açılmış bulunan Meslek Yüksek Okulumuzun sorunlarının giderilmesi program gereği öncelikli çalışmalarımız olacaktır. Daha sonra okulun imkânları ile birlikte bölümlerinin arttırılması ve devamında Artvin Çoruh Üniversitesine sahilde bir kampüs kurulması hedeflerimiz arasındadır. Yüksek öğrenim kurumunu ilçemize tesis etme amacıyla oluşturulan “Arhavi Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği” öncülüğünde; Arhavi kamuoyunun ve iş adamlarımızın birliktelikleri ile yakın gelecekte önemli aşama kaydedeceğimize inancım tamdır.

Festivalimiz her zamankinden daha coşkulu olarak

   Bu yıl hep birlikte kutlayacak olduğumuz 37. Arhavi Kültür ve Sanat Festivalinin yöremizin tanınmasına büyük katkı yapacağı kanaatindeyim. Festivalde oluşan iç ve dış turizm ile her geçen gün Arhavi ye daha fazla insanların gelmesini hedeflemekteyiz. Bu amaçla öncelikle Arhavi dışında bulunan tüm Arhavilileri geçmişle geleceği buluşturan etkinliklerimizi izlemeleri, bulundukları süreç içerisinde memleket ve doğa hasretlerini gidermeleri açısından her yıl herkesi mutlaka Arhavi’ye bekliyoruz.  Bu yıl; festivalimiz her zamankinden daha coşkulu olarak, tarihi, turistik, doğal ve kültürel değerlerimizi daha fazla öne çıkararak şekilde organize etmeyi planladık. Herkesi 14–17 Ağustos 2009 tarihleri arasında kutlanacak olan 37. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivaline bekliyoruz.

 
                                        
                                                 Arhavi Belediye Başkanı
                                                      Coşkun Hekimoğlu
 
Arhavi için hep birlikte çalışmak bizim amacımızdır

   Her geçen gün sorunlarından biraz daha arındırılmış, sosyal, kültürel ve eğitim açılımları ile kendinden daha fazla bahsettiren bir Arhavi için hep birlikte çalışmak bizim amacımızdır.  Gelecek kuşaklarımıza daha güzel ve yaşanılabilir bir kent bırakmak, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize daha iyi bir miras bırakmak için sizleri de bu yolda birlikte olmaya davet ediyorum. Arhavi’mizin bunu gerçekleştirecek gücünün varlığına eminim. Gelin bu gücümüzü ortaya çıkaralım, gelin hep birlikte daha güzel Arhavi’yi ve yarınlarımızı birlikte kuralım.” Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Arhavi konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;

Tarihi ve doğal dokuya zarar vermememiz gerekir

    “Turizm için sadece tarihi ve doğal güzelliğin varlığı yeterli değildir. İnsanlar zamanla çoğalarak ilçemizi ziyaret edeceklerdir. İnsanların ilçemize gelmeden, alt yapı hizmetlerinin yapılması gerekir. Bunları yaparken tarihi ve doğal dokuya zarar vermememiz gerekir. Turizm alanında belediyeler motor görevi yapmalıdır. Teşvik edici olmalıdır. Bu konudaki organizasyonların ilk kıvılcımını başlatacak nitelikte çalışmalar yapmamız gerekir. Bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir. AB hedef fonu birlikte turizm rehberi eğitimi çalışmaları başlatacağız.

Turizmin ilk halkasını başlatmış olacağız

    Milli Eğitim camiasında birçok eğitim yapılıyor. Kendi yöremizi tanıtacak 20–25 yabancı dil bilen gencimizi turizm rehberi eğitimi vereceğiz. Akademisyenler eğitime destek vereceklerdir. Bu çalışmayı yaparken, aynı zamanda yöremizin bir turizm haritası ortaya çıkacaktır. Turizm parkurları ortaya çıkacaktır. Böylece gençlerimiz kendilerine iş alanı bulmuş olacaklardır. Böylece turizmin ilk halkasını başlatmış olacağız diye düşünüyorum. Turizm sever arkadaşlarımızı bir arada kanalize edersek, turizm açısından iyi bir gelişme olur. Bundan 16 yıl önce, Yusufeli ilçesinde görev yaparken orada uygunsuz şartlarda rafting yaptırmaya çalışan gençler vardı.

Sıra dışı işler yapıyorsanız tepki alırsınız

    O zaman bu gençlere siz boş işlerle uğraşıyorsun diyorlardı. Geçen gün gittiğimdi gördüm ki Yusufeli Rafting ve Dağcılık Derneğinin üç mensubu Türkiye’yi Avrupa şampiyonasında temsile gitmiştir. Bu nedenle şimdi Yusufeli ilçesine yüzlerce turist geliyor. Türkiye’nin raftingle ilgili deneme yarışmaları burada yapılıyor. Sıra dışı işler yapıyorsanız tepki alırsınız. Bunları yılmadan göğüsleyeceksiniz. Doğru bildiğimiz şeyi yapmamız gerekir.”  

 
 
                                       İSTANBUL ARHAVİLİLER DERNEĞİ- 
                                          İSTAD  ARHAVİ WEB SİTESİ 
                            http://www.arhavisitesi.com/arsite/index.php?
                        176&mosmsg=Oyunuz+i%E7in+te%FEekk%FCrler%21
 
                               BAŞKAN HEKİMOĞLU İLE DOBRA DOBRA…
                                         Yazar Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN –
                                      www.habergunebakis.com 
                                        Perşembe, 28 Mayıs 2009
                         Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu:
                                  “Turizm rehberi eğitimi vereceğiz”
 

 

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaret için Türkiye'de bulunan Kuveyt Emiri Mişal el Ahmed el Cabir el Sabah’a Devlet Nişanı verdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki törende,...

Dünyanın en iyi havalimanı “Kansai Uluslararası Havalimanı”

Japonya’nın Kansai Uluslararası Havalimanı dünyanın en iyi havalimanı seçildi. Edinilen bilgilere göre 30 yıldır tek bir bagaj bile kaybolmadı. Japonya’nın batısında yer alan Osaka...

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!