Cumartesi, Nisan 27, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Hizmet mi? Şov mu?

Hizmet mi? Şov mu?

      Amasya; tarihi ve turistik değerleriyle herkesi büyüleyen ve kurtuluşumuzun temelleri atılan manidar illerimizden birisidir. Kısaca kültür ve tarihi mirası bir şehrimizdir. Amasya Üniversitesi, Amasya Valiliği kültürel faaliyet konusunda adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Ama ne yazık ki bunların yaptıkları etkinliklere genelde halk katılmıyor. Faaliyetlerini kendi kurumları bünyesinde yapmış oluyorlar. Protokol etkinliğinden başka bir şey olmuyor. 
      Özelikle Amasya Üniversitesinin yaptığı reklamlar adeta şov gösterisinden başka bir anlam taşımadığı düşüncesindeyim. Birçok organizasyonlar yapılıyor. Halkın bundan haberi yok veya haberi var gelmiyor. Bunun sebebini araştırmak gerekir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe Amasya’ya getiriliyor. Program Amasya şehir merkezine uzakta, Amasya Eğitim Fakültesi Kültür Merkezinde yapılıyor. Katılanlar öğrenciler ve protokol, halk yine yok. 
     Kurtuluşumuza vesile olan Amasya Tamiminin yazıldığı Amasya’da, kurtuluş meşalesini yakan Amasya halkı Atatürk’ümüzün manevi kızı Ülkü Adatepe’yi göremiyor. Atatürk’ümüzün hayatını manevi kızından dinlemekten mahrum ediliyor. Halbuki bu program Amasya şehir merkezinde bulunan kültür merkezinde yapılsa daha iyi olamaz mıydı? Buna bir anlam veremiyorum. Bu tür faaliyetlerin il merkezinde yapılsa daha iyi olmaz mı? İl merkezinde bulunan Hamit Kaplan Kapalı Spor Salonunda yine çeşitli kültürel ve spor etkinlikleri yapılıyor. Buraya gelen yine mevcut sporcular ve il dışından gelen insanlar. 
      Programlara katılan Amasya halkı yok. Başbakanımız ve diğer üst devlet yöneticilerimiz  diyorlar ki halkın içinde olmadığı hiçbir faaliyet ve iş başarılı olamaz. Günümüz modern yönetim anlayışında herkes bunu vurguluyor. Demek ki Amasya Üniversitesi Rektörlüğü, Amasya Valiliği ne kadar faaliyet yapsa da, bu tür faaliyetlere Amasya halkının katılmasında başarılı olamadılar. Bundan anlaşılıyor ki halkın katılmadığı hiçbir organizasyon başarılı olamıyor. Bu tür faaliyetler zayıf kalıyor. Burada bir eksiklik var. Halkın içinde olmadığı hiçbir işte başarılı olamazsınız. Halkın içinde olmadığı organizasyonla ve etkinlikle başarı elde edilemez. Onun için bu tür faaliyetleri yapan kurum yöneticileri halkın içine girip, onlarla beraber olup, bu tür faaliyetlere halkın katılımının sağlanması gerekir. 
      Halkın içinde olduğu organizasyonlar, o şehrin turizm yönünden tanıtımına da büyük katkısı olur. Amasya ilini tanıtırken ve faaliyet yapılırken mutlaka sivil toplum örgütlerini almak gerekir. Yoksa yaptığınız faaliyeti kendiniz yapıp, kendiniz seyredersiniz. Şu ana kadar yapıldığı gibi. Halksız yönetim ve faaliyet olamaz. Herkesin bildiği gibi, yalnızlığa oynarsınız. 
      Halka tepeden bakmakla değil, halkın yanında, halkla beraber, mütevazi bir yönetim anlayışı sergilerseniz, halkımız her zaman sizin yanınızda olur. Yoksa faaliyeti kendiniz yapar, kendiniz ve personeliniz izler. Yaptığınızdan kimsenin haberi olmaz. Yetkililerin bu tür faaliyetlere halkımızın niçin katılmadığını bir düşünmesi ve ders alması gerekir. Anlayana ne güzel!

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!