Cumartesi, Nisan 27, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL İlçenin idare ettiği kaymakam mı? İlçeyi idare eden kaymakam mı?

İlçenin idare ettiği kaymakam mı? İlçeyi idare eden kaymakam mı?

    Kastamonu ilinde; doğa turizminde önemli bir yer teşkil eden Azdavay ilçesine gittim. Gazetecilik mesleği gereği halkın ve esnafın değişik kesimleriyle Azdavay’la ilgili söyleşiler yaptım. Kaymakam Salih Ayhan’ın kararlılığı ve halkın içinde olması, ilçenin daha iyi bir konuma gelmesi için üstün gayret göstermesi nedeniyle ilçe halkının ve kamu görevlilerinin takdirini ve sevgisini kazanmış. Kaymakamın çalışmasını; halkın ve o yörede görev yapan kamu görevlilerinin takdir etmesi önemlidir. Modern idarecilik anlayışında halka beraber olmak daha çok önem arz etmektedir. Başarı halkla bütünleşerek olur.
       Azdavay Belediye Meclisi; Kaymakam Salih Ayhan’ın ilçe için gösterdiği üstün gayretten dolayı hemşehrilik beratı vermiş. Bu güzel bir gelişme olup, Türkiye’de bir ilk gerçekleşmiştir. Bu nedenle; çalışkan, kararlı, vizyon sahibi bir kaymakamın Azdavay’da görev yapması, Azdavay için büyük bir şanstır. Halk ve esnaf söyleşisinin ardından Kaymakam Salih Ayhan’ı ziyaret ettim. Kendisiyle yaptığım özel röportajda; Türkiye’de yönetim ve idarecilik anlayışı hakkında özellikle meslektaşlarına ve herkese geleceğimizle ilgili önemli mesaj, tavsiye yüklü sözler söyledi; 
      ” Kaymakamın görevi; görev yaptığı ilçeyi en iyi temsil etmek, değerlerini ortaya çıkarmak, sorunlarını gidermek, onlarla hem dem olmaktır. Buna layık olmaya çalışıyorum. Akşam yatağa yattığım zaman; ne hata ettim, bugün ilçemiz için ne yaptım diye düşünüyorum. Meslektaşlarımızın görev yaptıkları ilçelere bağlılıkları vardır. Azdavay’ı samimi olarak seviyorum. Bu nedenle; eğitime verilen destek, mimari tarzdaki restorasyon çalışmaları ve ilçemiz adına her hizmet alanında fedakarlığı büyük dirayet ve cüretkarlılıkla sürdürüp neticeye ulaştırdığımdan dolayı tarafıma Azdavay Belediye Meclisince Fahri hemşehrilik beratı verildi.
      Başarılı olmak için; görev yapılan yerde doku uyuşması gerekir. Halkın içinde olmaktan zevk almak gerekir. Ufkumuzu geniş tutmak gerekir. Yerel idarecilerle iş birliği yapmak gerekir. Vizyonumuzu dış dünyaya açık tutmak gerekir. Makamına kapanmaması gerekir. Başarının yolları budur. Görev yapacağımı en iyi şekilde araştırarak, o yere giderim. Kısaca görev yapacağım yere gitmeden önce, o yeri tanıma açısından dersime iyi çalışırım. Görev yapacağım yeri en iyi şekilde tanımam gerekir. Halka ilgili diyalogun iyi korunması gerekir. 
      Sayın valimiz Nurullah Çakır’ın halkın içinde olması takdire şayandır. Doku uyuşmazlığının olmaması gerekir. Evrensel bilginin yerele aktırılması gerekir. İlçeler artık sırça köşkten yönetilmiyor. Yönetimler artık halkla birlikte yapılıyor. İlçemizdeki kurum amirleri ve adliye personeli ile iyi bir diyalog kurmak amacıyla piknikler düzenliyoruz. Görevde liyakat, ehliyet önemlidir.
      Artık; işletmeden, projeden, planlamadan anlamayan idarecinin olmaması gerekir. Modern idarecinin olması gerekir. Kaymakamlar oturmakla da maaşların alırlar, iş yaparak da maaşlarını alırlar. Çalışmakla insan haz alır, mutlu olur. Yurtdışı eğitim sayesinde Avrupa’yı gezmiş oldum. Bundan şunu çıkardım. Avrupa’ya göre bizim ülkemiz çok güzel. Avrupalılar kendi ülkelerini tanıtmışlar. Biz yatmışız, Ülkemizi tanıtmamışız. Bizim ülkemiz, kültürümüz, doğal dokumuz Avrupa’dan daha üstündür. Biz değerlerimizi, kültürümüzü, doğal varlıklarımız yansıtmıyoruz, tanıtmıyoruz.
      İlçenin idare ettiği kaymakam; vatandaş tarafından bu kaymakam nasıl denildiğinde idare ediyorum denilen kaymakamdır. İlçeyi idare eden kaymakam ise vatandaş tarafından bu kaymakam nasıl denildiğinde bu kaymakam çalışıyor denilen kaymakamdır. Biz milletin hâkimi ve amiri değiliz. Biz milletin hizmetindeyiz, hizmetkârıyız. Bizim güvenimiz milletimizin sevgisi, vizyonumuz bize olan itimatlarıdır. Azdavay’a hizmet yapacak herkese ihtiyacımız vardır. Bizim görevimiz, onların bize olan samimiyet derecesinden bu kişileri yakalamak gerekir.
      Türkiye değişiyor. Gerçek vatanseverlik, ülkesine, milletine hizmet etmektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk şöyle diyor; “Yorulmadan, çalışmadan rahat yaşamanın yollarını arayan insanlar; önce hürriyetlerini, sonra istikballerini, sonra, haysiyetlerin kaybederler.” Onun için gayret göstermeliyiz, çalışmalıyız, ter dökmeliyiz. Bu gemi su alırsa hepimiz batarız. Bunun için herkesin özellikle dikkatli olması gerekir.”
      Kaymakam Salih Ayhan’ın bu önemli mesajlarından bence herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Anlatılanlar ve konuşmalardan şu sonuca vardım. Kısaca Azdavay Kaymakamı Salih Ayhan; ilçenin idare etiği kaymakam değil, ilçeyi idare örnek kaymakamlarımızdanbirisi olup, ülkemizin ve milletimizin böyle yöneticilere ihtiyacı vardır.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Türkiye-Kırgızistan lojistik işbirliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu’nda alınan kararlar doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu. İki ülke arasında ulaştırma ve lojistik alanında iş...

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Gümrük anlaşması

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında, Ağustos 2022'de imzalanan gümrük anlaşmasının onaylanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı 18 Ağustos 2022 tarihinde Bakü'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan...

Ufo

Ufo ve kaçırılma vakalarını araştıran, merak eden herkes için köşemde Ufo araştırmacısı yazar Sayın Kuzey Atacan ile Ufolar ve uzaylılar konusunda röportajlar yapacağız. Röportajlarda aradığınız...

Amasya İl Emniyet Müdürlüğünden polis şehitlere vefa örneği

Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar huzur ve düzenin sağlanması için görevini sürdüren Polis Teşkilatımız 10 Nisan'da kurulduğu için 10 Nisan'ı her yıl...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!