Cumartesi, Nisan 20, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Bir kaymakam portresi

Bir kaymakam portresi

     Tokat iline bağlı Niksar ilçesi tarihi ve tabii güzellikleriyle ve sıcak kanlı insanlarıyla güzel ilçelerimizden birisidir. Böyle bir ilçeye de sosyal aktivitesi yüksek olan ve halkla iyi bir iletişim kuran Kaymakam Uğur Turan yakışır. Gazetecilik mesleğim gereği Türkiye’nin değişik yerlerine gidiyorum. Oraların güzelliklerinden, ülkemiz ve milletimiz adına yapılan güzel çalışmalardan konu ediyorum. Ülkesi için çalışan belediye başkanı, kaymakam. Vali gördüğüm zaman onların çalışmalarını kamuoyuna yansıtmak bana ayrı bir mutluluk ve sevinç veriyor. Onların çalışmalarıyla gurur duyuyorum. Çünkü yapılan çalışmalar vatanım ve milletim içindir.
     Niksar’da kaldığım süre içinde Niksar’ı ve Niksar’ın güzelliklerini, Niksar Kaymakamı Uğur Turan ile Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin’in olumlu çalışmalarını gördüm. Şimdiye kadar birçok kaymakam ve vali ile röportaj yaptım. Ama kaymakam Uğur Turan ile yaptığım röportajım bir başka idi. Yöneticilere mesaj yüklü bir röportaj oldu. Kaymakam Uğur Turan görevine son derece bağlı, ülkeye hizmet aşığı, görev yaparken her konuya hakim, her mekana uygun konuşan, devletimizi en iyi temsil etmek için üstün gayret gösteren bir devlet adamı vasfına sahiptir. Konuşmamız sırasında kaymakam ve yönetici olarak neler yapılması gerektiği üzerinde önemle durdu ve görevlerini yaparken çok dikkat etmelerinin gerekliliğini vurguladı. 
     Niksar Kaymakamı Uğur Turan’ın her yöneticinin örnek alması gereken, mesajlarla dolu sözleri; “Kaymakam olarak görevimiz kutsaldır. Ben bundan onur duyuyorum. Allah’a dua ediyorum. Beni ve bizleri mahcup etmesin. Biz halkımızın içindeyiz. Halkımızla sadece makamda karşılaşmıyoruz, evlerine de gidip konuk oluyoruz. Allah gurur ve kibir sahibi kimseyi etmesin. Hakkımızı helal ettirmemiz lazımdır. Bu nedenle halkımızı ve milletimizi çok seveceğiz. Sevmeden hiçbir görev yapılmaz, olmaz. Halkımızın dertlerini dinleyeceğiz. Onları sıkıntılarını dinlerken tebessümü yüzümüzden eksik etmeyeceğiz. Halkımızı dinleyin, sabır gösterin, ön yargılı olmayın. Halkımızın ayağına gidin, dertlerini dinleyin ve çözüm odaklı çalışın.
     Sevgili vatandaşlarımızı Allah rızası için seveceğiz ve onlara güzel hizmetler edeceğiz. İşlerime halkımızın destekleri ve duaları ile devam ediyorum. Bizler vatandaşımızın hizmetkârıyız. Hasta gittiği zaman önce ilgi ve alaka görmek ister. İnsanın nefsi güzel şeyler duymak istiyor. Büyüklerimden öğrendiğim şey şudur; “büyüklerinizi, ülkenizi, milletinizi seviniz. Vatandaş merkezli kamu yönetimi çok önemlidir. Vatandaşlarımızı kucaklamaktan ve onların sorunlarıyla uğraşmaktan mutlu oluyorum. Akşam evime gittiğimde beni mutlu eden yegane şey; “yapılan binalar değil, binalar yapılır ama, yapılan binaları onarmak önemli değil, kalpleri onarmak, kalpleri güzelleştirmek, ferahlaştırmak gerekir. Adaçayı kalplere ferahlık verir. Bu konuda adaçayı gibi olmak lazımdır.”
     İnsanlar devlet dairesine rahatlıkla girebilir miyim? Beni kabul eder mi? diye düşünüyor. Bana yakın ilgi gösterir mi? Sonucundan da bana bilgi verir mi? Diye düşünüyor. Ben arkadaşlarıma diyorum ki işin sonucundan vatandaşıma bilgi verin. Çalışmada takım ruhu oluşturmak çok önemlidir. Bunu yapmaya gayret ediyoruz. Yüce dinimiz de halden anlayan, vefalı, sevgi dolu insan olun diyor. Mevlana’nın sözlerini arkadaşlarımla paylaşayım diye bununla ilgili kitabı yanımdan ayırmıyorum. Mevlana şöyle diyor; “Sevgide güneş gibi ol, dostlukta, kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol; ya olduğun gibi görün ol, ya göründüğün gibi ol.”
     Bu nedenle idareci; affedici, sevgi dolu, dirayetli, baba olacak, içten olacak, ölçüleri güzel olacak, Allah’tan korkacak samimi, ölünceye kadar samimi olacak, herkesi sevecektir, çok çalışacaktır. Bana kötü alışkanlıkları söylenen insanlarla ilgileniyorum. O insanlarla ilgilenildiğinde, o insanlar değişiyor. Belki bugünden yarına düzelmez, sabretmek gerekir.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!