Pazartesi, Eylül 16, 2024
tr
Ana Sayfa GÜNCEL Ticaret Bakanlığı-Gümrük Muhafaza ekiplerinden kaçakçılığa geçit yok

Ticaret Bakanlığı-Gümrük Muhafaza ekiplerinden kaçakçılığa geçit yok

İstanbul, Edirne ve Mersin’de düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında 56 milyon liralık 9 lüks çalıntı araç, elektronik sigara ve metanfetamin ele geçirildi.
Ticaret Bakanlığı/ Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla mücadele kapsamında önemli operasyonlara imza attı.
56 milyon lira değerinde
9 lüks çalıntı araç
Bu kapsamda Mersin’de yapılan operasyonda, çok sayıda lüks aracın limana yakın bir lokasyonda bulunduğu tespit edildi. İncelemelerde şase ve plakaları sorgulanan araçların 9’unun çalıntı olduğu belirlendi.
Çalıntı lüks araçların yaklaşık 56 milyon lira değerinde olduğu tespit edilirken, olayla ilgili soruşturma Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.
700 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu madde
Öte yandan İstanbul’da Gümrük Muhafaza ekipleri, yurda giriş yapan bir tırı takibe aldı. Tır içindeki eşyaların bir depoya boşaltılacağı bilgisine ulaşan ekipler, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile koordineli şekilde geniş çaplı takip başlattı.
İki farklı adreste eş zamanlı yürütülen operasyonlarda çok sayıda çuvalda yaklaşık 700 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 30 bin 700 elektronik sigara ele geçirilldi
Edirne’de gerçekleştirilen operasyonda ise ekipler, ülkeye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen şüpheli bir tırı mercek altına aldı.
Ekipler, detaylı kontrol ve aramaya tabi tutulan araçta yurda kaçak yollarla sokulmaya çalışılan 30 bin 700 elektronik sigara ele geçirdi.Her iki olayla ilgili Küçükçekmece ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatıldı.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Güney Kore Türk şehitliği ziyareti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı GICC 2024 kapsamında gerçekleştirdiği Kore Cumhuriyeti ziyaretinin 2’nci gününde Güney Kore’nin Busa şehrinde...

DKİB’den Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ersin Başaran’a teşekkür plaketi

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği(DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve beraberindeki DKİB Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü...

Netflix eğlence platformu mu, propaganda aracı mı?

Dizi ve film Platformu Netflix, senaryonun içeriğini araştırmadan belli ki Yunan ve Rum propagandasına alet olmayı yeğlemiş. Basında çıkan yazılara göre Andreas Georgiou'nunyönetmenliğini yapıp başrolünü...

Birleşmiş Milletler İcra Genel Direktörü Maimunah Mohd Sharif’in , Emine Erdoğan ziyareti

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve BM-Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, geçtiğimiz aylarda diplomatik ziyaretler için Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!