Pazartesi, Eylül 16, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Kur’an ve dünya dışı yaşam

Kur’an ve dünya dışı yaşam

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi ve www.habergunebakis.com İnternet Haber Sitesi köşe yazarı Ressam-Yazar-Bioenerjist Şaziye Aslı Çuahadar’ın Ufo Araştırmacısı- Yazar Kuzey Atacan’la Kur’an ve dünya dışı” konulu yaptığı özel röportaj şöyledir;
Kuran’ı Kerimde uzaylılardan bahsediliyor mu?
Evet Kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim bizlere dünya dışında bizlerden başka varlıkların olduğuna dair birçok ipuçları veriyor.
Kâinatın ilk varoluşundan günümüze, milyarlarca insanın daha doğar doğmaz kendi iradesi ve mantığıyla birer üyesi konumuna geldiği üç büyük din ve bu üç büyük dine ait kutsal kitaplar “Kur’an-ı Kerim – İncil – Tevrat”. Yüce yaratıcımız olan Allah’ın sözlerini, içinde barındıran bu kutsal kaynaklar acaba bizlere dünya dışında yaşayan başka varlıklarında olduğuna dair bilgiler vermekteler.
Şimdi bu sorulara bizzat elimizde bulunan ilahi kitabımız Kuran’ı Kerimden örnekler vererek cevaplar başlayalım.
Ayet ve Surelerin her birini ayrı ayrı incelerken öncelikle bir şeyi çok açık ve net olarak belirtmek istiyorum: Çok uzun yıllardır UFO ve dünya dışı yaşam konularını ortadan kaldırmak isteyen bir takım çıkar grupları ve bencil, bağnaz kimseler karşımıza hep bir tehdit ve engel olarak dinsel kaynakları çıkarmışlardır. Başta ben ve benim gibi UFO olgusunu her şeye rağmen kanıtlamaya kararlı araştırmacılarsa elimizde bulunan onca kanıta ve görsel malzemeye karşılık hep bu hassas konu karşısında çoğunlukla susmayı tercih ettik.
Hepsinden daha önemlisi de yoktan var eden ve her şeyin sahibi olan, sonsuz kudret sahibi Allah karşısında günah işlemekten korktuk.
Fakat “ Kuran-ı Kerim’in ” emirlerine ilmi savunan, yalana karşı olan okumayı emreden ayetlerine baktığımda bu güne dek yaptığımızın yanlış olduğunu ve doğru olan gerçeğin hiç kimseden saklanmaması gerektiğini gördüm. Bu yüzden bizleri din ve inançlarla ilgili konularda köşeye sıkıştırdığını zanneden kimselere sınırların dışına çıkmamak şartıyla artık cevap vermek istiyorum. Bu arada bizlerle aynı görüşü taşıyan ve her türlü konuda açık bir dünya görüşüne sahip bilim adamlarını, din adamlarını, araştırmacı kişileri, üst düzey askeri ve sivil kişileri de unutmamak gerekir.
Belki böylelikle yıllardır hüküm süren örümcek kafalı bazı görüş çevreleri yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu görür ve karşılaşacakları mutlak gerçekler karşısında yaşayacakları yıkımı en az seviyede atlatmış olurlar. Bakalım tüm benliğimizle, özgürce kendimizi gönülden teslim ettiğimiz kutsal kitaplarımız bizlere UFO’lar ve dünya dışı varlıklar hakkında ne tür ipuçları veriyorlar.
Aşağıda aktaracağımız ayetler kişilerin görüşüne ve yorumuna göre değişebilecek olması muhtemel bilgiler ve dünya dışı yaşam konusuyla ilgili ipuçları taşımaktadır. Lütfen verdiğimiz örnekleri okurken açık bir şuur ile değerlendiriniz. Göreceksiniz ki yıllardır bizlere empoze edilmeye çalışılan birçok bilgi eski geçerliliğini yitirecektir. Tıpkı güneşin doğup geceyi yok ettiği gibi.
Kur’an-ı Kerim
( Şûra Suresi, 42/29 ) : “Gökleri, yeryüzünü ve bunlar içinde üretip yaydığı canlıları yaratması da Onun varlığının ve yüceliğinin delillerindendir. ”
( Nahl Suresi, 16/49 ) : “Göklerde ve yeryüzünde olan canlılar ve melekler, onlar hepsi de büyüklük göstermeden Allah’a secde ederler. ”
( Enbiya Suresi, 21/19 ) : “Göklerde ve yeryüzünde kimler varsa hepsi Ona aittir. ”
( Hacc, 22/18 ) : “Görmedin mi; göklerde olan herkes ve her şey ve yeryüzünde bulunan herkes ve her şey; güneş, ay, yıldızlar, dağlar, bitkiler, hayvanlar ve pek çok insan gerçekten Allah’a secde ediyorlar. İnsanlardan çoğu da vardır ki onlara azap hak olmuştur.”
( Enbiya, 21/19 ) : “ Göklerde ve yeryüzünde kimler varsa hepsi Ona aittir. Onun yanında bulunanlar ise Ona ibadetten büyüklük taslayıp geri durmazlar ve yorulmazlar da. ”
( Ra’d, 13/15 ) : “ Göklerde ve yeryüzünde kimler varsa onlar da gölgeleri de sabah, akşam ister istemez Allah’a secde ederler”
( Neml, 27/87 ) : “ Sura üfürüleceği gün, Allah’ın diledikleri müstesna, göklerde kimler var, yeryüzünde kimler varsa dehşetle korkarlar ve hepsi de boynu bükük ve zelil olarak Ona gelirler ”
( Rahman, 55/29 ) : “ Göklerde ve yeryüzünde kimler varsa hepsi Ondan ister. O ( Allah ) her gün bir yaratma işindedir ”
( Talak, 65/12 ) : “ Allah yedi göğü ve yerden de bir o kadarını yaratmış olandır. Onun emri bütün bunlar arasında durmadan iner durur. Allah’ın bunları yaratıp emirler indirmesi Onun gerçekten her şeye gücü yettiğini ve bilgisiyle her şeyi kuşatmış olduğunu, bilmeniz içindir. ”
( Tarık, 86/ 1- 4 ) : “ Göğe ve gece çıkana and olsun. Gece ortaya çıkanın ne olduğunu sen bilir misin? O, ışığıyla karanlığı delen yıldızdır. Üzerinde gözetici olmayan kimse yoktur. ”
( Yunus, 101 ) : “ Göklerde ve yerde neler var, bakın araştırıp ibret alın. ”
( Mülk, 16/17 ) : “ Gökte olanın, size ansızın saldırıp sizi yere göçürüvermesinden güvende misiniz? O an bir de bakarsınız, yer temelinden sarsılıvermiş. Gökte olanın üzerinize dumansız ateşlerle saldırmasına karşı kendinizi nasıl güvencede hissedersiniz. İşte o an tehdit nasıl olurmuş, korku neymiş anlarsınız ”
( Şura, 20 ) “ Rahmanın nezdindeki bu ordulara karşı hangi ordularla karşı koyacaksınız ”
( Fatır, 35/44 ) : “ Ne göklerde ve ne de yeryüzünde hiçbir şey Allah’ı aciz bırakamaz ”
( Ankebut, 29/22 ) : “ Siz ne yeryüzünde ne de gökte Allah’ı aciz bırakamazsınız ve siz Allah’ı bırakıp da ondan başak bir dost ve yardımcıda bulamazsınız ”
( Neml, 27/65 ) : “ Yerde ve gökte Allah’tan başka hiç kimse gaybi ve nihai sonuçlarının ne zaman geleceğini bilemezler ”
( Rum, 30/18 ) : “ Göklerde ve Yerde Hamd onadır. Gündüzün sonunda ve öğle vaktine ulaştığınızda Allah’ı tesbih edin ”
( Rad, 13/15 ) : “ Göklerde ve Yeryüzünde kimler varsa onlar da, gölgeleri de sabah, akşam ister istemez Allah’a secde ederler ”
( Talak, 65/12 ) : “ Allah yedi göğü ve yerden de bir o kadarını yaratmış olandır. Onun emri bütün bunlar arasında durmadan iner durur. Allah’ın bunları yaratıp emirler indirmesi onun gerçekten her şeye gücü yettiğini ve bilgisiyle her şeyi kuşatmış olduğunu bilmemiz içindir ”
( Rum, 17/18 ) : “ Haydi Akşama girdiğinizde ve sabaha kavuştuğunuzda Allah’ı tesbih edin.” “ Göklerde ve yerde hamd ona mahsustur. Gündüzün son bölümünde ve öğle vaktine eriştiğinizde de onu tesbih edin ”
Surelerin birçoğuna baktığımızda göklerden ve yeryüzünden bahseden cümlelere sıkça rastlamaktayız. Buraya kadar her şey doğru görünmektedir. Fakat sureleri daha dikkatli okuduğumuzda burada bizim gökyüzümüz dışında başka semaların özellikle vurgulandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Güney Kore Türk şehitliği ziyareti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı GICC 2024 kapsamında gerçekleştirdiği Kore Cumhuriyeti ziyaretinin 2’nci gününde Güney Kore’nin Busa şehrinde...

DKİB’den Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ersin Başaran’a teşekkür plaketi

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği(DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve beraberindeki DKİB Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü...

Netflix eğlence platformu mu, propaganda aracı mı?

Dizi ve film Platformu Netflix, senaryonun içeriğini araştırmadan belli ki Yunan ve Rum propagandasına alet olmayı yeğlemiş. Basında çıkan yazılara göre Andreas Georgiou'nunyönetmenliğini yapıp başrolünü...

Birleşmiş Milletler İcra Genel Direktörü Maimunah Mohd Sharif’in , Emine Erdoğan ziyareti

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve BM-Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, geçtiğimiz aylarda diplomatik ziyaretler için Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!