Pazar, Eylül 8, 2024
tr
Ana Sayfa GÜNCEL Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’ye göre Türkiye'de en büyük deprem olacak şehirler

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’ye göre Türkiye’de en büyük deprem olacak şehirler

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den çarpıcı bir uyarı geldi. Doğu Anadolu’dan Akdeniz’e ulaşan fay hattına dikkat çeken Moriwaki, “7,5 büyüklüğünde deprem olabilir” dedi. Yoshinori Moriwaki, en büyük depremlerin yaşanılabileceği illeri sıraladı..
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş merkezli Şubat depremlerinin ardından Türkiye’yi bekleyen büyük tehlikeye ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Doğu Anadolu’nun Akdeniz’e ulaşan fay hattında herhangi bir deprem olmadığını belirten Moriwaki, biriken bir enerjinin doğurabileceği tehlikeyi hatırlattı.
Doğu Anadolu’nun batı kolunda
depremler. 7.5 üzeri olacak
Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, “Doğu Anadolu’dan uzanan ve Kahramanmaraş depremiyle büyük bir enerji depolayan Kıbrıs’tan gelen fay hattı ile birleşen Doğu Anadolu’nun batı kolunda deprem yaşanması halinde büyük bir yıkım yaşanacak. Bu deprem en az 7.5 üzeri olacak” dedi.
Adana, Hatay, Antalya’da tsunami
Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, bu depremin olması halinde ise Mersin, Adana, Hatay ve Antalya’da şiddetli bir tsunaminin yaşanabileceğini ifade ett
Marmara’da 6 büyüklüğünde olan depremler
Marmara’dan geçen fay hattının yumuşak zeminde olduğunu söyleyen Moriwaki, “Bu bölgede 6 büyüklüğünde deprem bile oldukça riskli. Bu yüzden bir an önce burada hem devlet hem belediye hem de vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor” dedi.
Deprem sırasında evde güvenli bölge oluşturulmalı
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki sözlerine şöyle devam etti:
“En önemli detay ise depreme hazır olmak gerekiyor. Mutlaka her evde deprem çantası olmalı. Deprem sırasında merdivenlerden kaçmak yerine evde güvenli bölge oluşturulmalı. Kahramanmaraş depreminde de gördük ki çoğu vatandaş merdivenlerde asansörlerde ve pencerelerden atlayacak vefat etti.
Türkiye’nin en büyük depremleri; Bursa, İstanbul, Tunceli ve Bingöl’de yaşanacak
Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki; Bursa, İstanbul, Tunceli ve Bingöl’de Türkiye’nin en büyük depremlerinin yaşanacağını ifade etti. Ege’den Çanakkale’ye uzanan fay hattının oldukça tehlikeli olduğunun altını çizen Moriwaki, Marmara’da birleşen fay hatlarının Güney Kore’dekine benzer olduğunu ifade etti.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

DKİB’den Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ersin Başaran’a teşekkür plaketi

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği(DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve beraberindeki DKİB Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü...

Netflix eğlence platformu mu, propaganda aracı mı?

Dizi ve film Platformu Netflix, senaryonun içeriğini araştırmadan belli ki Yunan ve Rum propagandasına alet olmayı yeğlemiş. Basında çıkan yazılara göre Andreas Georgiou'nunyönetmenliğini yapıp başrolünü...

Birleşmiş Milletler İcra Genel Direktörü Maimunah Mohd Sharif’in , Emine Erdoğan ziyareti

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve BM-Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, geçtiğimiz aylarda diplomatik ziyaretler için Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!