Çarşamba, Mayıs 8, 2024
tr
Ana Sayfa DÜNYA Ufo gerçeği

Ufo gerçeği

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi ve www.habergunebakis.com İnternet Haber Sitesi köşe yazarı Ressam-Yazar-Bioenerjist Şaziye Aslı Çuahadar’ın Ufo Araştırmacısı- Yazar Kuzey Atacan’la “Ufo gerçeği” konulu yaptığı özel röportaj şöyledir;
“Günümüzde hâlâ uzaylıların varlığına inanmayanlar var.
Uzaylıların varlığını nasıl açıklarız?
EVREN, sadece bize ait değildir; biz evrene ait olduğumuzun bilincine varmalıyız. Evrenin görebildiğimiz kadarı bile o kadar muazzam bir şahanelikte ve boyuttadır ki, bu idrak sınırlarımızı fazlasıyla aşar. Evrende, sadece bu galaksi boyunca dağılmış neredeyse sayılamayacak çoklukta zeki hayat biçimleri kadar, sayıları yüz milyarları geçen diğer galaksilerin içinde de var olan zeki hayat biçimlerinden oluşan sonsuz çeşitlilikte bir canlılık mevcuttur. Tamamıyla farklı evrim seviyelerinde ve farklı özellik çeşitliliğine sahip zeki varlıklardan oluşan tasavvur bile edemeyeceğimiz çoklukta uygarlıklar vardır.
Gezegenimizde öyle bir eğilim var ki, “ UFO Gerçeği ” özellikle teknoloji açısından hep dünyasal gözlerle ve bilgilerle değerlendiriliyor. Bu yüzden bazı muhafazakâr bilim adamları gezegenler arası yolculuğun mümkün olmadığı fikrine saplanıp kalıyorlar. Evrende zeki yaşam olasılığına gözlerini, kulaklarını ve beyinlerini sımsıkı kapatıyorlar. Bugün dünya bilimi bunun nasıl yapılacağını bilmediği için kimsenin asla yapamayacağını söyleyen miyop bakış açısından bakıyorlar.


Böyle evrensel olayları dünyasal gözlerle ve bilgilerle değerlendirmek çok kısır bir düşünce tarzıdır. Oysa bilimsel düşünce, her türlü yeniliğe, olanağa ve ışığa açık olmalıdır. Bazı dar görüşlü çevrelerin zihinlerinden hala silemedikleri şüphelerine ve bencilliklerine rağmen bugün artık gelişmiş ülkelerde ” Ufoloji” bir bilim dalı haline gelmeye başlamıştır.
Geçmiş çağlarda uzaylılar dünyamızı ziyaret ediyorlar mıydı?
Günümüz insanı için, dünya dışı varlıklar ve onlara ait uzay araçları olan UFO’lar her ne kadar yeni bir konu gibi görünse de Ufoloji’nin tarihçesi hemen hemen dünya denilen bu mavi planette ilk insanın ortaya çıkışından önceki zamanlara kadar dayanmaktadır. Geçmişin bilinmeyen sayfaları arasında unutulmuş olan eski uygarlıkların efsaneleri, yaptığı eserleri bile bu bilinmeyen kusursuz örneklerle doludur.
Gezegenimizdeki dünya dışı yaşamla ilgili ilk kayıtlar M.Ö.45.000’lere dayanmaktadır.
Yıldızlarda ve gezegenlerde yaşam var mı?
Dünyamıza benzeyen sistemleri araştıran uzman bilim insanları, yalnızca içinde bulunduğumuz “Samanyolu Galaksisi” içerisinde en az 10 ila 15 milyar arasında dünya benzeri gezegenin bulunduğunu iddia etmekteler. Dünya dışı yaşam formlarının keşfi için son derece önemli olan bu araştırma bizlere önü alınamaz yeni sırların ve keşiflerin yolunu açmakta.
PennState Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, NASA’nın Kepler Teleskobu’nu kullanarak Samanyolu Galaksisindeki dünya benzeri gezegenlerin sayısını tahmin etmeye çalıştılar. Elde edilen verilerin ışığında araştırmacılar, sadece bizim galaksimizde düşündüğümüzden çok daha fazla dünya benzeri gezegen olabileceğini ortaya çıkardılar.
NASA’dan yapılan açıklamada bugüne kadar toplam yaklaşık 5 bin gezegenin keşfedildiği ve bunların 3 bin 200’nün teyit edildiği bildirilirken, Kepler’in keşfettiği gezegenlerin toplamının 2 bin 325 olduğu açıklandı.
Açıklamada ayrıca bulunan gezegenlerden yaklaşık 550’sinin küçük ve dünya gibi kayalık olduğu belirtildi. Bulunan gezegenlerden 9’unun ise yaşanabilir bölge de yer aldığı kaydedildi.
2015 yılından 2020 yılına gelindiğinde uzmanlar sadece beş senelik dönem içerisinde 10 ila 15.000 milyar civarı olası gezegenin uygun yaşam şartları barındırabileceği olasılığını açıkladılar.
Geçtiğimiz ay içerisinde “The Astronomical Journal” isimli dergide yayınlanan sonuçlar, Güneş benzeri yıldızların dörtte birinde Dünya benzeri gezegenlerin bulunduğunu ileri sürdüler. Bu “dörtte birlik” oran sayıya döküldüğündeyse yalnızca Samanyolu Galaksisi içerisinde 10 milyara yakın dünya benzeri gezegenin olabileceği ifade etmekte. Bu hiç de hafife alınacak bir rakam değil sadece kendi galaksimiz düşünüldüğünde.
Dünyadışı varlıklar dünyamızı sık ziyaret ediyorlar mı?
Evet. İnsanoğlundan binlerce yıl önce bile bu ziyaretler vardı. İnsanoğlunun dünya adını verdiğimiz bu güzel gezegende ortaya çıkışı ile de bu temaslar daha büyük bir ivme kazandı. Genetik bir takım testler ve denemeler, sonrasında kurulan yüksek seviyeli medeniyetler ve tufan benzeri yıkıcı olaylar yaşanan büyük yıkımlar bu temasların izlerini bizlere kanıtlamakta. Bu temaslar bugün günümüzde sıklığı artmış bir şekilde dünyalı bir takım ortakları aracılığıyla gizli ve derinden devam etmektedir.


Dünya dışı zeki yaşam formaları bizler için bir tehlike oluşturuyorlar m?
Ufoloji literatürüne girmiş bilinen en aktif dünya dışı varlık türleri 22 adet sıralanmakta. Fakat bunların dışında da bizlerin bile henüz tanımlamakta zorlandığı çok değişik formalarda, farklı yıldız sistemlerine ait ve bambaşka paralel boyutlardan gelen varlıklarda söz konusu. Bunların içerisinde de tıpkı biz insanoğlu gibi iyileri olduğu gibi kötüleri türleri de mevcut.
Her birinin kendine göre farklı sebepleri ve amaçları var. Bu yüzden Hollywood filmlerindeki şirin uzaylı tiplemelerine çok fazla kapılmamak gerek.
Peki dünyamızı en çok ziyaret eden dünya dışı varlık türleri hangileri?
“Pleiadesliler, Orionlular, Siriuslular, Zeta-Reticuliler, Arcturuslular, Andromedalılar, Santorlar, Vegalılar, Nordikler, Blue Avianslar, Alfa Draconisliler, İnsectoidler” olarak kısaca isimlerini sayabiliriz.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaret için Türkiye'de bulunan Kuveyt Emiri Mişal el Ahmed el Cabir el Sabah’a Devlet Nişanı verdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki törende,...

Dünyanın en iyi havalimanı “Kansai Uluslararası Havalimanı”

Japonya’nın Kansai Uluslararası Havalimanı dünyanın en iyi havalimanı seçildi. Edinilen bilgilere göre 30 yıldır tek bir bagaj bile kaybolmadı. Japonya’nın batısında yer alan Osaka...

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!