Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; kaymakam ve vali olarak görev yaptığı yerlerde kararlı duruşu, çalışkanlığı, devlet-vatandaş ilişkilerinde ise samimiyeti ile halkın sevgisini ve takdirini kazanan örnek valilerimizden birisidir. Şırnak Valisi olarak görev yaptığı sırada birçok başarılı projelere imza atmış. Mersin Valisi olarak atandığı sırada eski görev yeri Şırnak’tan ayrılırken Şırnak halkı kendisine karşı sevgi ve saygısından dolayı Şırnak’tan Mersin’e uğurlarken Mersin’e kadar kendilerine konvoy halinde eşlik etmişlerdir. Bu durum Türkiye’de mülki idare amirlerine sevgi ve saygı olarak gösterilen örnek bir davranıştır. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan görev yaptığı Mersin’de de birçok proje ve yatırımların uygulanmasında yoğun gayret göstermektedir.
Kamu görevini yaparken çalışkanlığı ve devlet-vatandaş ilişkilerinde halkla ilişkilere önem veren karakteri ile yine Mersin’de halkın sevgi ve saygısını kazanmıştır. Mersin’in ekonomik ve kültürel yönden daha ileri seviyelere yükselmesi için büyük gayret sarfeden, “Türkiye yüzyılına Mersin damga vuracak” diyen devlet adamı Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’ın “Mersin” konulu yaptığı özel haber röportaj şöyledir;
Mersin Limanında devam eden liman genişletme çalışmaları
“Mersin ilimiz, Torosların yeşilinin Mavi Vatan Akdeniz’in engin maviliğiyle harmanlanarak turkuaz renge dönüştüğü, 321 km uzunluğunda sahili, doğal ve tarihi varlıkları, kültürel değerleri, ülkemizin her ilini yansıtan nüfusu, ekonomik sahada uluslararası limanı, serbest bölgesi, verimli tarım alanları, sektörel çeşitliliği ve farklı sektörlerde yakalamış olduğu gelişim süreci ile sadece Akdeniz Bölgemizin değil, cennet misali güzel ülkemizin, Türkiyemizin inci ve öncü bir şehridir. Mersin Limanında devam eden liman genişletme çalışmaları tamamlandığında %50 kapasite artışı ile limanın toplam kapasitesi 3.6 milyon TEU çıkarılacaktır.
Yaklaşık 200 yıl önce faaliyet göstermeye bir iskele olarak faaliyet göstermeye başlayan ve yıllar içerisinde sürekli gelişerek bugün dünyanın en büyük 100 Limanı arasında yıllık 2,6 milyon TEU konteyner kapasitesi ile 92. sırada yer alan ve ülkemizin en büyük konteyner limanı ile bir liman şehridir Mersin.
Ticaret hacmi itibarıyla Türkiye’nin ikinci Serbest Bölgesi
Türkiye’de ilk kurulan ve yıllık 3 milyar 750 milyon doların üzerindeki ticaret hacmi ile Türkiye’de faaliyet gösteren 18 Serbest Bölge arasında ikinci sırada yer alan ve bünyesindeki 375 firma ile 10 bin 300 kişiye istihdam sağlayan Serbest Bölgesi, Ticaret Odalarına kayıtlı 47 bin faal taciri, Esnaf Odalarına kayıtlı 53 bin faal işyeri, ilimizde üretim yapan firmaların gerçekleştirdiği 9,8 milyar dolar ihracatı ve Mersin gümrük kapılarından gerçekleştirilen 30 milyar dolar dış ticaret hacmi ile bir ticaret şehridir Mersin.
Limanı ve serbest bölgesinin sürekli büyüyen ticaret hacmi ile bağlantılı olarak İlimiz, uluslararası deniz taşımacılığı ve deniz yoluyla gelen yüklerin kara ve demiryolu ile dağıtımı açısından ülkemiz için olduğu kadar hinterlandında yer alan ülkeler için de önemli bir merkez olan, Mersin Sanayi ve Ticaret Odasına kayıtlı 3.300’ün üzerinde lojistik sektöründe hizmet veren firmaları ile aynı zamanda bir lojistik şehridir Mersin.
Doğal kaynakları, alt yapısı, nitelikli iş gücü, iç ve dış piyasalara yakınlığı, ulaşım olanaklarının çeşitliliği gibi faktörler ve bunları yatırıma dönüştürebilen girişimcisinin varlığı, mevcut 4 organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren 241 fabrikası, bu fabrikalardaki yaklaşık 26 bin çalışanı ve alt yapı çalışmaları devam eden 6 yeni organize sanayi bölgesi ile bir sanayi şehridir Mersin.
20 milyar TL’lik bitkisel üretim değeri ile ülke üçüncüsü
Çukurova’nın verimli toprakları içindeki 329 bin hektarlık tarım arazisi üzerinde üretim yapan emektar çiftçisinin ürettiği ürünlerle ulaştığı yaklaşık 20 milyar TL’lik bitkisel üretim değeri ile ülke üçüncüsü konumu, muz, limon, çilek, yeni dünya, erik, nektarin, kabak, taze bakla gibi 8 tarımsal ürünün üretim rekoltesinde birinci, toplamda 29 ürünün üretiminde ise ilk üç sırada olan bir tarım şehridir Mersin.
Mersin hayvansal üretim şehridir
Toroslar Dağlarında, yaylarında yetiştirilen; 857 bin keçi sayısı ile ülke birincisi, 874 bin koyun sayısı ile birlikte küçükbaş hayvan sayısında ülke altıncısı, 23,5 milyon kanatlı sayısı ile ülke beşincisi, 350 bin kovan sayısı ile ülke dördüncüsü, 3,3 bin ton bal üretimi ile ülke yedincisi, yıllık 28 bin ton balık üretimi ile ülke dördüncüsü olarak, hayvansal üretim şehridir Mersin.
Mersin narenciyenin başkentidir
Ülkemiz toplam narenciye üretimi olan 4,7 milyon tonun yaklaşık 1 milyon tonunu tek başına üreten, Ülkemiz toplam limon üretimi olan 1,3 milyon tonun 620 bin tonunu üreterek açık ara Türkiye birincisi olan, narenciye üretimindeki bu başarı ile 2022 yılında 14. Uluslararası Turunçgil Kongresine ev sahipliği yapan, geleneksel hale gelen Mersin Uluslararası Narenciye Festivaline sahip; narenciyenin başkentidir Mersin.
Mersin eşsiz doğal varlıkları ile bir turizm şehridir
321 km uzunluğundaki sahil şeridi, 1.642 tescilli kültür varlıkları, toplam 42 bin yatak kapasiteli 600’ün üzerinde oteli; Danyal Peygamber Türbesi, Ulu Camii (Camii-i Nur), St. Paul Kuyusu ve Kilisesi, Eshab-ı Kehf Mağarası, Aya Thekla Kilisesi, Alahan Manastırı gibi tarihi mekânları; Yumuktepe, Gözlükule gibi arkeolojik sahaları; Olba, Soli Pompeipolis, Anemurium ve Kalenderis gibi antik kentleri; Kızkalesi, Cennet-Cehennem, Kanlıdivane, Uzuncaburç gibi ören yerleri; Mamure, Namrun, Sincap, Silifke kaleleri; Gilindire mağarası, Yerköprü Şelalesi gibi eşsiz doğal varlıkları ile bir turizm şehridir Mersin.
Mersin madalya kazanan pek çok branştan sporcusu ile bir spor şehridir
Akdeniz Oyunlarına 2013 yılında ev sahipliği yapmış bir kent olarak 70 adet modern spor tesisi, pek çok branşta ulusal ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapmakta olması, 200 bin dolayında lisanslı sporcusu, yine ulusal ve uluslararası yarışmalarda madalya kazanan pek çok branştan sporcusu ile bir spor şehridir Mersin.
Mersin bir eğitim şehridir
İkisi kamu ikisi vakıf olmak üzere 4 üniversitede öğrenim gören 58 bin öğrencisi, 18.000 kapasiteli 11 yüksek öğrenim KYK öğrenci yurdu, ilk ve ortaöğretimde 1.377 okulu 435.640 öğrencisi 30.349 öğretmeni, 9.065 yatak kapasiteli 56 pansiyonu ile bir eğitim şehridir Mersin.
Sayın Cumhurbaşkanımızın himaye ve destekleriyle
önemli yatırımlar devam etmektedir
Ülkemizin ilk kurulan Şehir Hastanesi ile birlikte toplam 5 bin 226 yatak kapasitesine sahip 13’ü devlet olmak üzere 28 hastanesi, 2.008 Uzman hekim olmak üzere 4 bin 621 doktoru, 172 Aile Sağlığı Merkezi, 68 112 Acil Sağlık İstasyonu ile bir sağlık şehridir Mersin.
Mersinimizin tüm sektörlerde yakaladığı başarı çıtasını daha da yukarılara taşıyacak, Ülkemizin belirlediği Türkiye’mizin gelecek yüz yılı hedefleri doğrultusunda en fazla katkıyı sağlayan illerden biri olma konumunu pekiştirecek büyük ve önemli yatırımlar Sayın Cumhurbaşkanımızın himaye ve destekleriyle ve ilgili bütün Bakanlıklarımızın yatırım programları çerçevesinde hız kesmeden ilimize kazandırılmaya devam etmektedir.
Bütün bu yatırımlar neticesinde Mersin ilimizde, 2002-2024 yılları arasında; ulaştırma-haberleşme sektöründe 29 milyar 875 milyon TL tutarlı 73 proje, eğitim sektöründe 13 milyar 645 milyon TL tutarlı 484 proje, enerji sektöründe 3 milyar 119 milyon TL tutarlı 730 proje, tarım sektöründe 14 milyar 288 milyon TL tutarlı 719 proje, turizm sektöründe 1 milyar 493 milyon TL tutarlı 214 proje, sağlık sektöründe 9 milyar 207 milyon TL tutarlı 50 proje olmak üzere yaklaşık 98 milyar 878 milyon TL tutarlı toplam 2.315 proje tamamlanmıştır.
Sadece 2023 yılı ele alındığında; toplam yaklaşık 8,5 milyar TL proje bedelli 243 proje, yıllık 5,5 milyar TL harcama ile tamamlanmıştır. Mersin İlimiz genelinde 2024 yılı Şubat ayı itibariyle, 49,4 Milyar TL proje bedelli 341 proje yürütülmeye devam etmektedir.
Cumhuriyet tarihinin “tek kalemdeki” en büyük yatırımı ve ülkemizin ilk nükleer enerji santrali olarak Mersin ilimiz Aydıncık ilçemizde bulunan; ülkemizi nükleer elektrik enerjisi üreten ülkeler ligine yükseltecek ve her biri 1.200 MW (megawatt) gücünde 4 ünitesi ile toplam 4.800 MW kurulu gücü olacak Akkuyu Nükleer Enerji Santrali, yıllık üreteceği 35 milyar kilowatt/saat enerji ile ülkemizin elektrik enerjisi ihtiyacının %10’unu tek başına karşılayacaktır. Dört reaktörde eş zamanlı inşaat çalışmaları devam eden projede yer alan aktif proje çalışanlarının sayısı 32.821 kişidir. Santralde; 1. Güç ünitesinin inşaat işlerinin yüzde 90’dan fazlası tamamlanmış durumdadır. 2. Güç ünitesinin türbin binasının yapım işlemleri de devam etmektedir.
Çukurova Uluslararası Havalimanı yıllık 8 milyon yolcu kapasiteli
Kara, deniz ve demiryolu ile sahip olduğumuz ulaşım çeşitliliğinin ihtiyaç duyulan son halkası hava ulaşımını tamamlayacak olan, ilimizin ve bölgemizin sosyo-ekonomik kalkınmasına, tarım, turizm, ticaret ve lojistik gibi pek çok sektörüne büyük katkılar sağlayacak ve yakında açılışı yapılacak Çukurova Uluslararası Havalimanı; ilk etapta yıllık 8 milyon yolcu kapasitesi ile hizmete başlayacak ve süreç içerisinde bu kapasite 12 milyona çıkacaktır.
Bu büyük proje yanında, sadece ilimizin değil aynı zamanda ülkemizin güney aksındaki ulaşımına hız, konfor ve güvenlik katacak ve İlimiz sınırları içerisindeki uzunluğu 228 km olan Akdeniz Sahil Yolu’nun 16 adet tünel, 7 viyadük ve 9 köprüyü kapsayan 203 km’si bölünmüş duble yol olarak tamamlanmış olup kalan 25 km’lik kesimde de çalışmalar hızla sürmektedir.
Akdeniz Sahil Yolu Projesinin tamamlanması ile İlimiz sınırları içerisinde kalan 264 km’lik yol 36 km. kısalarak 228 km’ye düşecek ve seyahat süresinde 110 dakika (yaklaşık 2 saat) azalmasına imkân sağlayacaktır.
Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi
Çeşmeli mevkiinde son bulan otoyolun Taşucu’na kadar uzatılmasını sağlayacak Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesinin, Çeşmeli-Kızkalesi kesiminde çalışmalar başlamıştır. 42 km ana gövde, 11 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 53 km uzunluğunda olan proje kapsamında; 7 adet tünel, 5 adet viyadük, 3 adet anayol köprüsü ve 4 adet kavşak köprüsü yer almaktadır.
Proje bedeli 4 milyar 517 milyon TL olan 4 büyük yatırım
İlimizin enerji, içme suyu ve tarımsal sulama imkanını dahada artıracak baraj ve sulama göleti gibi yatırımlar vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaktadır. 11 Aralık 2023 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen toplu açılış töreni ile İlimizde Pamukluk Barajı İkmali 1. Kısım, Pamukluk Barajı Sulama İletim Kanalı ve Tesisleri, Aksıfat Barajı ve Toroslar Güzelyayla Göleti ve Sulaması olmak üzere toplam proje bedeli 4 milyar 517 milyon TL olan 4 büyük yatırımın açılışı da gerçekleştirilmiştir.
Bu yatırımlardan; Pamukluk Barajı ikmali 1. Kısmın toplam yatırım bedeli 2,7 milyar TL’dir. Barajın yüksekliği 135 metre, su tutma kapasitesi 282 milyon metreküp, tarım arazisi sulama kapasitesi 184 bin dekar, içme suyu kapasitesi 127,54 milyon metreküp ve elektrik enerjisi üretim kapasitesi yıllık 174 milyon kilovatsaattir. Ülke ekonomisine katkısı 1 milyar 920 milyon TL’dir. Pamukluk Barajı Sulama İletim Kanalı ve Tesislerinin toplam yatırım bedeli 787 milyon TL’dir. 4.618 metrelik iletim tüneli tamamen yer altında kapalı bir şekilde inşa edilmiştir.
İlimiz Silifke İlçesindeki Aksıfat Barajının toplam yatırım bedeli 900 milyon TL’dir. Su tutma kapasitesi 65,10 milyon metreküp, tarım arazisi sulama kapasitesi 67.520 dekar, içme suyu kapasitesi 8,33 milyon metreküp, elektrik enerjisi üretim kapasitesi 8,10 milyon kilovatsaattir.
İlimiz Toroslar İlçesinde bulunan Güzelyayla Göleti ve Sulaması projesinin toplam yatırım bedeli 130 milyon TL’dir. Su tutma kapasitesi 1,53 milyon metreküp tarım arazisi sulama kapasitesi 3.460 dekar’dır.
2022 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi ile İlimizin sağlık sektöründeki hizmet kapsamı ve kapasitesini daha da artırmıştır. Bunun yanında 50 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezi ile 200 yataklı Mezitli Devlet Hastanesi inşaatı da devam etmektedir.
Mersin ilimizde 8 ayrı Turizm Bölgesi
Mersin ilimizde 8 ayrı Turizm Bölgesi bulunmaktadır. Bunlar içinde; Mersin-Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinde yer alan ve duble yolu başta olmak üzere alt yapı çalışmaları kısmen tamamlanan Kazanlı Turizm Bölgesi’nde 9 Bin yatak kapasiteli dördü 5 yıldızlı otel ve tatil köyü olmak üzere toplam on bir 4 ve 5 yıldızlı otel ve tatil köyü ile beş golf tesisi ve bir günübirlik tesis inşa edilecek, hizmete sunulması ile İlimizin turizm sektör gelişimine ivme katacaktır.
İlimiz turizm potansiyelinin önemli zenginlikleri içerisinde yer alan, Anamur İlçemizdeki Mamure Kalesi, Dragon Çayı ve Pullu Ormanı, Aydıncık İlçe sınırlarımızdaki Gilindire Mağarası ve Aydıncık Adası ile Bozyazı İlçemizdeki Arsinoe Antik Kenti Doğal Sit Alanlarının statüleri Cumhurbaşkanı Kararı ile kesin korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan edilmiştir.
İlimizde eğitim öğretim hizmetlerinin kalitesini en üst seviyeye çıkarmaya yönelik altyapı yatırımları artarak devam etmektedir. İlimiz genelinde eğitim – öğretim hizmetlerinin sunulduğu 15.051 derslikli 1.377 okulumuza ilaveten, 2024 yılı itibariyle yapımı tamamlanarak hizmete girecek olan 1.692 derslikli 93 okulumuz için çalışmalar devam etmektedir.
Bilim ve teknoloji projeleri alanında önemli aşamalar
Bilim ve Teknoloji projeleri alanında da ilimiz çok önemli aşamalar kaydetmiştir. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında tesis edilen önemli iş birliği sonrasında 81 ilimizde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyelerinden İlimiz Yenişehir ve Tarsus ilçelerinde oluşturulan iki atölye ile faydalanmıştır. Atölyelerimizde yüzden fazla öğrencimiz eğitim almaktadır.
“Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi” kategorisinde Türkiye birincisi
İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu tarafından oluşturulan “Fikir Otobüsü” projesi; 2023 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri yarışmasında KOSGEB’in ulusal koordinasyonu ile gerçekleştirilen seçimi sonucunda “Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi” kategorisinde Türkiye birincisi olarak Avrupa Komisyonu seçimlerinde ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır.
Bunun yanında, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne Mersin İli olarak damga vurmuş durumdayız. 3.153 başvuru ile 2021 yılında tüm Türkiye’de en çok başvuru yapan 3. il olan Mersin, yaklaşık 42.000 başvuru ile 2022 yılında en çok başvuru yapan il unvanını eline geçirmiş ve 60 binin üzerinde başvuru ile 2023 yılında da bu unvanını korumuştur. 2021 yılında 61 projemiz finale kalmış ve 4 projemiz derece almıştır. 2022 yılında finale kalan proje sayımız 100 olmuş ve 10 projemiz derece almıştır. 2023 yılında da finale kalan 60 projemizin 6 tanesi derece almayı başarmıştır.
Milli Uzay Programımız kapsamında uzaya giden Mersinli hemşerimiz Alper Gezeravcı
Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan Milli Uzay Programımız kapsamında uzaya giden Mersinli hemşerimiz Alper Gezeravcı hepimizi gururlandırmış ve Türk gençliğine örnek olmuştur. Mersin İlimizin Silifke ilçesinde doğmuş olan Alper Gezeravcı, 19 Ocak 2024 tarihinde saat: 00.49’da ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi Kalkış Kompleksinde gerçekleşen fırlatma ile Türkiye’nin ilk astronotu olmuştur. Dragon uzay aracı, yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmeyi başarmış ve 18 gün boyunca ilk Türk astronotumuz, hemşerimiz Alper Gezeravcı 13 farklı bilimsel deney üzerinde çalışmalar yürüterek 9 Şubat 2024 saat:16.30’da dünyaya inerek adını tarihe yazdırmış ve hepimizi gururlandırmıştır.
Kötü Alışkanlıklara Ret Sporla Sağlıklı Yaşama Evet Projesi
Gençlik ve spor faaliyetleri alanında pek çok proje, etkinlik ve organizasyon düzenlemeye devam etmekteyiz. Bu bağlamda 2023 yılı başında “Her Ay Bir Branş” Tanıtım Projesi’ni hayata geçirdik ve binlerce çocuk ve gencin spor tanışmasını, lisans almasını sağladık. Bu proje 2024 yılında da devam etmektedir. Bunun yanında gençlerimizi hem kötü alışkanlıklardan uzak tutmak hem de sağlıklı bir ortamda sosyalleşmelerine imkân sağlamak için Kötü Alışkanlıklara Ret Sporla Sağlıklı Yaşama Evet Projesi ile bu yönde önemli bir adım daha attık. Bu bağlamda her İlçemizde, mahallelerimizde, okullarımızda sporla sağlıklı yaşam faaliyetleri yapılmaya devam etmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle başlattığımız “Bilişim Kenti Mersin” projesini iş dünyasının da katılımıyla çağın konusu olan bilişim alanındaki çalışmalara ivme katacaktır.
İlimizin tanıtımına ilişkin çalışmalar yapmaktayız
İlimizin zengin turizm potansiyelini en etkin şekilde değerlendirmeye yönelik olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Bakanlığımızın himayesinde faaliyet gösteren Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile yakın iletişim ve koordinasyon içinde İlimizdeki turizm paydaşlarımızın müşterek katkı ve katılımıyla somut adımlar atıyor, bu alandaki yatırım projelerini, yatırım alternatiflerini takip ediyoruz. Bu çerçevede GezsenMersin ve Go_Mersin sosyal medya hesaplarını açtık. Fuar ve benzeri organizasyonları turizm paydaşlarıyla birlikte takip ederek ilimizin tanıtımına ilişkin çalışmalar yapmaktayız.
Sahip olduğu zenginlikleri ile adeta bir yeryüzü cenneti
Tarım, ilimiz için en temel sektörlerden birisidir. Üretimin odağında olan emektar çiftçilerimizin sorun ve taleplerini daha yakından takip etmek, bilgilendirmek amacıyla başlattığımız “Çiftçimiz Nerede Biz de Orada” adı altında dijital tabanlı bir uygulama başlattık. Bu kapsamda, çiftçilerimiz hem cep telefonlarına yükleyecekleri bir program üzerinden Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerimizin ilgili birim ve personeline ulaşacak ve konunun mahiyetine göre gerekli iş ve işlemler ivedilikle başlatılacaktır. Hem de ilgili tarım birimlerimiz ve personellerimiz ilimizin dört bir yanındaki mahallelerde çiftçilerimizin ayağına gidip eğitim, bilgilendirme ve istişare toplantıları devam edecek.
Sahip olduğu zenginlikleri ile adeta bir yeryüzü cenneti olan ve tüm sektörlerdeki güçlü varlığı ile ülkemizin belirlediği hedeflere azami düzeyde katkı sağlayan Mersinimizin marka değerine değer, ekonomik gücüne güç katacak çalışmaları Devletimizin, Hükümetimizin destekleri ve şehrimizin tüm dinamikleri ile birlikte Mersin ortak paydasında buluşarak, el birliği ve iş birliği içerisinde yoğun bir şekilde devam edecektir.
Mersinli hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum
Ülke genelinde hayata geçirilen yatırım ve hizmetlerden ilimizin ziyadesiyle istifade etmesinde ve eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya, turizmden tarıma gençlik spordan sosyal hizmetlere kadar tüm sektörlerde çok önemli yatırımlar ile buluşmasında sağlamış oldukları desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Bakanlarımıza, devletimizin ilgili bütün kurum kuruluşlarına Mersinli hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.”