Cumartesi, Nisan 27, 2024
tr

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ticaret Bakanı olarak atanan Prof. Dr. Ömer Bolat 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk-orta-ticaret lisesi tahsilini İstanbul’da bitirdi. Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, uluslararası ekonomik ilişkiler bölümünden 1984 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Avrupa entegrasyonu alanında Hollanda-Amsterdam Üniversitesi, Avrupa Enstitüsü’nde tamamladı. Ayrıca Almanya-Kiel Üniversitesi, Dünya EkonomisiEnstitüsü’nün yüksek lisans düzeyindeki uluslararası ekonomi ve işletme programından mezun oldu.
Yurda dönüşünde Marmara Üniversitesi, Avrupa Topluluğu Enstitüsü’nden “Avrupa Para Sistemi” konusundaki teziyle doktora diplomasını 30 Ocak 1989’da aldı. Askerlik görevini 1989 yılı içinde Gölcük’te yaptı.
2547 sayılı YÖK Kanunu’nun ilgili maddeleri ve Doçentlik hükümleri uyarınca girdiği Doçentlik imtihanını başararak, Uluslararası İktisat alanında, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı tarafından, Şubat 2014’ten itibaren Doçent unvan ve yetkisi verilmiştir.
Eylül 2015 tarihinden itibaren İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde uluslararası ekonomi, yönetim, işletme ve girişimcilik alanında Yüksek Lisans dersleri vermektedir.
İktisadi Kalkınma Vakfı’nda (İKV) 1981-1993 yılları arasında uzman-araştırmacı olarak çalışmasını müteakiben, 1993 yılında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterliği görevine başladı. MÜSİAD Yönetim Kurulu’ndaki 15 yıllık görev süresi içinde 7 yıl Genel Sekreter, 4 yıl
Genel Başkan yardımcısı ve Nisan 2004-2008 yılları arasında 4 yıl da MÜSİAD Genel Başkanı olarak görev yaptı. 19 Nisan 2008 tarihinde yapılan Genel Kurul’da MÜSİAD Genel Başkanlık görevini devretti. Bunun yanında, 2006-2008 yılları arasında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (TOBB-DEİK)
Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi olarak görev yaptı.
Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda seminer, kurs ve sempozyumlara katıldı. 30 kadar rapor, kitap ve 110 civarında makalesi yayınlandı. Nisan 2007’de Küre Yayınları tarafından “Medeniyet İdeali” isimli, Ağustos 2009’da Hayat Yayınları tarafından “Liderlik Gönül İşidir” isimli iki kitabı yayınlandı. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve iki çocuğu var.
Özel sektörde, personel taşımacılığı, inşaat, traktör üretimi, tekstil üretimi, liman işletmeciliği ve yazılı ve görsel medya sektörlerinde iştigal eden Albayrak Holding A.Ş.’de, Genel Koordinatör (CEO) olarak Mayıs 2000’den bu yana iş hayatını sürdürmektedir.
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) 3 yıl süreyle (Eylül 2012-Eylül 2015) üye ve Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kasım 2015’den buyana AK Parti “Siyasi Erdem ve Etik Kurulu” Asıl Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Halen birçok gönüllü teşekküllerde gönüllü hizmet yapmaktadır.
Ticaret Bakanı olarak atanan eski Albayrak Grubu CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat Türkiye’de 35 bin kişinin oyuyla belirlenen 2021 yılının en beğenilen 50 CEO’su arasında Altın Lider Ödülünü almıştı

-AK Parti MKYK(Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) eski Üyesi, Albayraklar Şirketler Grubu Genel Koordinatörü, Yunus Emre Vakfı (Enstitüsü) Mütevelli Heyeti Üyesi, İstanbul Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi, Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Kurucular Kurulu Üyesi, İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği (İGİAD) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Sabahattin Zaim Araştırma Merkezi (SEZAM) İstişare Kurulu Üyesi olan ve 2004 2008 yılları arasında da 4 yıl MÜSİAD Genel Başkanı olarak görev yapan, 30 kadar rapor, kitap ve 110 civarında makalesi yayınlanan Prof.. Dr. Ömer Bolat “Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi” konulu 30 Mayıs 2014 tarihli Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetemizde yayınlanan özel röportajımızda gazetemizle ilgili şunları söyledi;
Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi iki ülkenin dostluk köprüsü”
“ Türkiye- Gürcistan Haberci Gazetesi, Türkiye ve Gürcistan arasındaki ekonomik, kültürel, sosyal alanlardaki gelişmelerin daha iyi bir seviyeye gelmesine katkısı olmaktadır. Haberci Gazetesinin Türkçe ve Gürcüce olarak iki dilde yayınlanması önemlidir. Bu nedenle iki ülke vatandaşları iki ülkede olan gelişmeleri takip etme imkanına sahip oluyorlar. Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi böylece Türkiye-Gürcistan arasında dostluk köprüsü görevi yapmaktadır. Bunun için tüm gazete çalışanlarını tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

Önce insan, sonra başkan

Habergünebakış  İnternet Haber Sitesi  Editörü: İlker Çakan’ın  köşe yazısı
5 Haziran 2009  https://habergunebakis.com/?p=2485   
İnsanlar hangi makam ve rütbede olurlarsa olsunlar önce insan olduklarını unutmamaları gerekir.Dünyadan nice insanlar gelip gitmişlerdir.Kimileri iyilikleri, kimileri kötülükleriyle anılır.İyi insan her yerde hatırlanır ve iyilikle anılır.Kötü insanlar  ise kötülükleriyle anılır.Tarihe ve günümüze baktığımız zaman iyi insanlar tarihte ve günümüzde bir iz bırakmışlardır.
İnsan ilişkilerinde sosyal ilişki, iletişim ve sosyal diyalog çok önemlidir. Bu da halk tipi insan tipidir. Halk; tepeden bakan ister siyasi olsun, ister bürokrat olsun hep sinesinden silmiştir. Liderin özelliklerinden biriside halkla iyi bir diyalog ve halkla bütünleşmektir.Siyasi tarihimize baktığımız halkla bütünleşen, halkın içinden gelen liderleri hep bağrına basmıştır. Bu tip liderler ülkemizde ender yetişmişti r. Bu nedenle önce insan olmak, sonra önder olmak gerekir.İnsan sevgisi olmayan bir liderlik anlayışı başarılı olamaz ve güdük kalır.Sessiz çoğunluklar hem dürüst ve hem de mütevazı insanları başlarının üstüne koymuşlardır .
Bu yazıya neden böyle başladınız derseniz, geçen gün röportaj yapmak için MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat’ın yanına gittim.Ömer Bolat ekonomik anlamda dünya ve AB ekonomisini iyi bilen kendini yetiştirmiş mütevazı kişiliği ile de halkın sevgisini kazanmış ender lider konumundaki kişiliklerden birisidir .İnsan ilişkilerine o kadar önem veriyor ki tüm gelen misafirleri en iyi derecede karşılamaya çalışıyor.İletişimde en ufak ayrıntıyı kaçırmıyor.İlişkilerinde onların gönlünü fethediyor.Hatta herkesin telefonunu ve ne zaman ziyaret ettiğini kendisi not alıyor. Bu kişiliği ile Dr. Ömer Bolat halkın takdir ve sevgisini kazanmıştır.Anadolu’da 35 ili gezdim ve her yerde Ömer Bolat ismi anılınca hangi görüşten olursa olursa olsun saygı  duyuyor. Demek ki önce insan olmak gerekir. bence Ömer Bolat misyon itibariyle örnek alınacak bir kişiliktir.Önce insan, sonra başkan olmak gerekir.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

Türkiye-Kırgızistan lojistik işbirliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu’nda alınan kararlar doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu. İki ülke arasında ulaştırma ve lojistik alanında iş...

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Gümrük anlaşması

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında, Ağustos 2022'de imzalanan gümrük anlaşmasının onaylanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı 18 Ağustos 2022 tarihinde Bakü'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!